Järnaviksvägen 80, Bräkne-Hoby

Bostadsfastighet Pris: 4 750 000 kr

Pensionat Järnavik - intill Jänaviks småbåtshamn

Välkommen till vackra Pensionat Järnavik - en pärla vid Blekingekusten. Järnavik är ett nav ut i Blekinge skärgård. Härifrån går färja ut till Tjärö, och området har en gedigen utvecklingsplan med stora möjligheter! Området är otroligt vackert, ligger väl placerat mittemellan Karlshamn och Ronneby. Här finns vandringsleder, vackra miljöer i kustlinjen, småbåtar som guppar och en blandad bebyggelse med gårdar, villor och fritidshus i närheten. Fastigheten består av totalt 11 rum och 32 bäddar. Pensionatet har två byggnader. Dels ett stort bostadshus i tre våningsplan med möjlighet att bygga en lägenhet på översta våningen ( förberett och klart, bygglov finns och utvändigt är det klart med fönster balkong m.m.) Utöver detta finns 9 hotellrum, konferensrum, två mindre allmänna kök samt reception, matsal och kontorsutrymme. Intill huvudbyggnaden ligger ett annex som idag inhyser café, två uthyrningsrum samt en lägenhet för 5 personer alternativt att använda som konferenslokal. Välkommen hit för att inspireras!

Tomt

Tomtarea 2 084 kvm. Tomten är friköpt. Stensatt gång in till entréer till båda byggnaderna samt gräsmatta runtomkring. På tomten finns lummig växtlighet såväl som soliga platser och utanför caféet en stensatt plats för utomhusmöbler. En del av ytan är uthyrd till kanotuthyrningsverksamhet, med en årlig hyresintäkt på 10 000 kr/år. Utöver intäkten genererar den verksamheten kunder till anläggningen som övernattar i samband med att de hyr kanoter.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1851

Vägbeskrivning

Kör av E22 vid avfart Bräkne Hoby. Kör österut förbi Bräkne-hoby och därefter följ skyltning mot Järnavik söderut. Fastigheten ligger nere vid strandplanen i hamnen.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Officialservitut Avlopp; Officialservitut Område Planbestämmelser: Natura 2000-område () , Detaljplan (1996-11-25)

Övrigt

Årsomsättningen i verksamheten för 2017, vilket är ägarens första hela verksamhetsår, uppgår till drygt 1 200 000 kronor. Här finns stor potential att öka omsättningen för nya ägare med restaurangverksamhet, fokus på konferensverksamhet och fler uthyrda rum. Bokslut och företagsrapport är klart i mitten av januari månad 2018 och blir då på efterfrågan tillgängligt för seriösa spekulanter. Försäljningen sker genom bolagsköp.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Järnavik 1:55

  Adress

  Järnaviksvägen 80 - Bräkne-Hoby

  Kommun

  Ronneby

  Boendeform

  Bostadsfastighet

  Byggår

  1851

  Tomtarea

  2 084m2

  Område

  Järnavik

  Ansvarig mäklare

  Linda Björnlund

  Fastighetsmäklare

  0703-22 95 21

  linda.bjornlund@lansfast.se Läs mer om Linda

  Extra kontaktperson

  Tobias Nordling

  Franchisetagare / Mäklare

  0707-22 95 62

  tobias.nordling@lansfast.se Läs mer om Tobias

  Visning

  Är du intresserad?

  Järnaviksvägen 80, Bräkne-Hoby

  Bostadsfastighet Pris: 4 750 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  61 947 kr

  Driftkostnad:

  61 947 kr/år

  Uppvärmning inkluderar hushållsel samt uppvärmning, ca 33 500 kWh. Vatten/avlopp avser 6 slamtömningar med dagens avloppssystem. Avloppssystemet kommer att göras om under 2018 då kommunalt v/a håller på att dras i området. Försäkringen innefattar även maskiner och förnödenheter i caféverksamheten.

  Pantbrev:

  8 st om totalt 4 050 000 kr

  Taxeringsvärde:

  777 000 kr

  Lokal:

  406 000 kr

  Lokal:

  257 000 kr

  Tomtmark lokal:

  30 000 kr

  Tomtmark lokal:

  84 000 kr

  Typ:

  322, Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad

  Skattesats:

  34.91

  Byggnad

  Byggår:

  1851

  Tomtarea:

  2 084m2

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola