Fulltoftavägen 44, Ludvigsborg

, 22 rok, 510m2 + 107m2 Pris: 5 350 000 kr

Paradiset i Ludvigsborg! Idag bedrivs B&B, konferenser och rehab på fastigheten som har en total area om ca 510 kvm på plan ett och två fördelat på en huvudbyggnad och ett annex samt källararea om ca 107 kvm i pensionatsdelen. En fantastiskt anlagd tomt om totalt 8290 kvm för rekreation och umgänge. Här finns bubbelbad, dammar, grillstuga, skogsslinga med grillplats, köksträdgård och mycket mer. Kvesarumsån med små forsar och vattenfall förgrenar sig genom fastighetens naturområde. Fina omgivningar med beteshagar och skog! Ludvigsborg har bl a en riktigt fräsch lanthandel, välrenommerad skola 1-9 och dagis. Här går också buss till både Höör och Hörby för vidare färd med tåg eller buss till bl a Lund, Malmö, Kristianstad och Köpenhamn. Att nå Copenhagen Airport tar inte mer än en dryg timme. Ca 3 km till badplats vid Ringsjön!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Pensionatet innehåller på bottenvåningen: entréhall, lobby/sällskapsrum, wc med handfat, matsal/koferensrum med kakelugn, restaurangkök, personalentré med wc/dusch, 4 dubbelrum med eget bad och 2 enkelrum med eget bad. På ovanvåningen finns ett allrum, två dubbelrum med delat bad, ett dubbelrum med eget bad samt ett rum med pentry. Privatdelen innehåller på bottenvåningen: entréhall, sov/arbetsrum, wc med dusch samt ett kök/allrum. På ovanvåningen finns: rymlig hall (finns utrymme att bygga ett badrum), tre sovrum och ett allrum. Det finns tvättstuga (två tvättmaskiner och två torktumlare), mangelrum, linneförråd m.m. i källaren under pensionatsdelen. I källaren under restaurangköket finns grovkök med diskbänk, samt tvättmaskin och torktumlare. Annexet innehåller på bottenvåningen ett allrum/konferensrum med braskamin, kök med matplats, badrum med wc, badkar och dusch, ett wc med dusch samt bastu. På ovanvåningen ett stort rum. Restaurangköket innehåller gashäll och fläkt (De´Longhi), stor ugn, extra ugn för varmhållning, dubbla ky/frys-skåp och diskmaskin. Dessutom finns extra frys, kyl och frysbox i källaren. Privata köket innehåller häll, ugn, fläkt och kyl/frys-skåp. Köket i annexet innehåller häll, ugn, fläkt och kyl/frys-skåp.

Tomt

Tomtarea totalt 8 290 m² (friköpt). Objektet består av tre fastigheter, Häggenäs 9:12 om 3480 kvm, denna fastighet är taxerad som 322 Hyreshusfastighet, hotell och restaurangbyggnad, Häggenäs 9:13 om 2390 kvm som är taxerad som 199, lantbruksenhet med värde mindre än 1000 kr och Häggenäs 9:15 om 2420 kvm som är taxerad som 199, lantbruksenhet med värde mindre än 1000 kr.

Övriga byggnader

Gäststuga om ca 10 kvm. Grillstuga ca 16 kvm. Växthus om ca 18 kvm. Ved och redskapsförråd ca 25 kvm Trädgårdsförråd ca 23 kvm.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1904

Löpande under åren.

Uppvärmning

Bergvärme från 2000 + pellets som backup-värme

TV & Internet

Kabel-TV.

Fast bredband (100 Mb/sek). Fiber är beställt och under planering

Uteplats/Balkong

Stor stensatt terrass med bubbelbad. Mängder av olika stensatta sittplatser runt om i trädgården.

Bilplats

Stor gästparkering.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Hörby Häggenäs S:10, Hörby Häggenäs S:11, Hörby Häggenäs S:12, Hörby Häggenäs S:13, Hörby Häggenäs S:14, Hörby Häggenäs S:15, Hörby Häggenäs S:16, Hörby Häggenäs S:17, Hörby Häggenäs S:27, Hörby Häggenäs S:30, Hörby Häggenäs S:31, Hörby Häggenäs S:32, Hörby Häggenäs S:4, Hörby Häggenäs S:9. Skattetal: Mantal. 40/16384. Avtalsservitut Ledning Planbestämmelser: Byggnadsplan (1963-03-11)

Övrigt

Möjlighet finns att ansöka om övertagande av rehab-verksamheten NUR (Naturunderstödd Rehabilitering på landsbygden i Skåne)

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Häggenäs 9:12, 9:13 och 9:15

  Adress

  Fulltoftavägen 44 - Ludvigsborg

  Kommun

  Hörby

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Byggår

  1904

  Boarea

  510m2

  Areauppgifter enligt ägare avser två byggnader.

  Biarea

  107m2

  Tomtarea

  8 290m2

  Rum

  22 rok varav 14 sovrum

  Eller enligt överenskommelse

  5 350 000 kr

  10 490 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Micael Arderup

  Reg. Fastighetsmäklare

  0708-101839

  micael.arderup@lansfast.se Läs mer om Micael

  Visning

  Är du intresserad?

  Fulltoftavägen 44, Ludvigsborg

  , 22 rok, 510m2 + 107m2 Pris: 5 350 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Huvudbyggnad BV

  Huvudbyggnad OV

  Annex

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  94 921 kr

  Driftkostnad:

  94 921 kr/år

  Hushållsel:

  67 250 kr

  Uppvärmning:

  6 250 kr

  Vatten/avlopp:

  18 440 kr

  Renhållning:

  2 981 kr

  I hushållsel ingår även uppvärmning från bergvärmepumpen. Uppvärmning avser pellets. Huvudsäkring 35 A.

  Pantbrev:

  8 st om totalt 2 100 000 kr

  Typ:

  322 Hyreshusenhet, hotell och restaurangbyggnad

  Skattesats:

  33.14

  Byggnad

  Byggår:

  1904

  Tomtarea:

  8 290m2

  Grundmur:

  Betong

  Stomme:

  Tegel/trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts/eternit

  Takbeklädnad:

  Tegel/plåt

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  2-glas med argongas och 2-glas kopplade

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme från 2000 + pellets som backup-värme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten och avlopp.

  Renoveringar:

  Löpande under åren.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energikonsumtion:

  68 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola