Fulltoftavägen 44, Ludvigsborg

5 350 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Häggenäs 9:12, 9:13 och 9:15

  Adress

  Fulltoftavägen 44 - Ludvigsborg

  Kommun

  Hörby

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Byggår

  1904

  Boarea

  510m2

  Areauppgifter enligt ägare avser två byggnader.

  Biarea

  107m2

  Tomtarea

  8 290m2 - Friköpt

  Rum

  22 rok varav 14 sovrum

  Eller enligt överenskommelse

  5 350 000 kr

  10 490 kr/m2

  Pensionat Granliden, en trädgårdsdröm!

  Idag bedrivs B&B, konferenser och rehab på fastigheten som har en total area om ca 510 m² på plan ett och två fördelat på en huvudbyggnad och ett annex samt källararea om ca 107 m² i pensionatsdelen. En fantastiskt anlagd tomt om totalt 8290 m² för rekreation och umgänge. Här finns bubbelbad, dammar, grillstuga, skogsslinga med grillplats, köksträdgård och mycket mer. Kvesarumsån med små forsar och vattenfall förgrenar sig genom fastighetens naturområde. Fina omgivningar med beteshagar och skog! Ludvigsborg har bl a en riktigt fräsch lanthandel, välrenommerad skola 1-9 och dagis. Här går också buss till både Höör och Hörby för vidare färd med tåg eller buss till bl a Lund, Malmö, Kristianstad och Köpenhamn. Att nå Copenhagen Airport tar inte mer än en dryg timme. Ca 3 km till badplats vid Ringsjön! Värt att tänka på är att de flesta banker och finansieringsinstitut har speciella regler för belåning av kommersiella fastigheter, ofta krävs en relativt hög kontantinsats. Prata gärna med din bank om detta innan ni bokar visning!

  Ansvarig mäklare

  Micael Arderup

  Reg. Fastighetsmäklare

  0708-101839

  micael.arderup@lansfast.se Läs mer om Micael

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Pensionatet innehåller på bottenvåningen: entréhall, lobby/sällskapsrum, wc med handfat, matsal/koferensrum med kakelugn, restaurangkök, personalentré med wc/dusch, 4 dubbelrum med eget bad och 2 enkelrum med eget bad. På ovanvåningen finns ett allrum, två dubbelrum med delat bad, ett dubbelrum med eget bad samt ett rum med pentry. Privatdelen innehåller på bottenvåningen: entréhall, sov/arbetsrum, wc med dusch samt ett kök/allrum. På ovanvåningen finns: rymlig hall (finns utrymme att bygga ett badrum), tre sovrum och ett allrum. Det finns tvättstuga (två tvättmaskiner och två torktumlare), mangelrum, linneförråd m.m. i källaren under pensionatsdelen. I källaren under restaurangköket finns grovkök med diskbänk, samt tvättmaskin och torktumlare. Annexet innehåller på bottenvåningen ett allrum/konferensrum med braskamin, kök med matplats, badrum med wc, badkar och dusch, ett wc med dusch samt bastu. På ovanvåningen ett stort rum. Restaurangköket innehåller gashäll och fläkt (De´Longhi), stor ugn, extra ugn för varmhållning, dubbla ky/frys-skåp och diskmaskin. Dessutom finns extra frys, kyl och frysbox i källaren. Privata köket innehåller häll, ugn, fläkt och kyl/frys-skåp. Köket i annexet innehåller häll, ugn, fläkt och kyl/frys-skåp.

  Tomt

  Tomtarea totalt 8 290 m² (friköpt). Objektet består av tre fastigheter, Häggenäs 9:12 om 3480 kvm, denna fastighet är taxerad som 322 Hyreshusfastighet, hotell och restaurangbyggnad, Häggenäs 9:13 om 2390 kvm som är taxerad som 199, lantbruksenhet med värde mindre än 1000 kr och Häggenäs 9:15 om 2420 kvm som är taxerad som 199, lantbruksenhet med värde mindre än 1000 kr.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Gäststuga om ca 10 kvm. Grillstuga ca 16 kvm. Växthus om ca 18 kvm. Ved och redskapsförråd ca 25 kvm Trädgårdsförråd ca 23 kvm.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1904

  Löpande under åren.

  Uppvärmning

  Bergvärme från 2000 + pellets som backup-värme

  TV

  Kabel-TV.

  Bredband

  Fast bredband (100 Mb/sek). Fiber är beställt och under planering

  Uteplats/Balkong

  Stor stensatt terrass med bubbelbad. Mängder av olika stensatta sittplatser runt om i trädgården.

  Bilplats

  Stor gästparkering.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Hörby Häggenäs S:10, Hörby Häggenäs S:11, Hörby Häggenäs S:12, Hörby Häggenäs S:13, Hörby Häggenäs S:14, Hörby Häggenäs S:15, Hörby Häggenäs S:16, Hörby Häggenäs S:17, Hörby Häggenäs S:27, Hörby Häggenäs S:30, Hörby Häggenäs S:31, Hörby Häggenäs S:32, Hörby Häggenäs S:4, Hörby Häggenäs S:9. Skattetal: Mantal. 40/16384. Avtalsservitut Ledning Planbestämmelser: Byggnadsplan (1963-03-11)

  Övrigt

  Möjlighet finns att ansöka om övertagande av rehab-verksamheten NUR (Naturunderstödd Rehabilitering på landsbygden i Skåne)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Elkostnad:

  67 250 kr/år

  Uppvärmning:

  6 250 kr/år

  Vatten/avlopp:

  18 440 kr/år

  Renhållning:

  2 981 kr/år

  I hushållsel ingår även uppvärmning från bergvärmepumpen. Uppvärmning avser pellets. Huvudsäkring 35 A.

  Pantbrev:

  8 st om totalt 2 100 000 kr

  Byggnad

  Byggår:

  1904

  Tomtarea:

  8 290m2

  Grundmur:

  Betong

  Stomme:

  Tegel/trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts/eternit

  Takbeklädnad:

  Tegel/plåt

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  2-glas med argongas och 2-glas kopplade

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme från 2000 + pellets som backup-värme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten och avlopp.

  Renoveringar:

  Löpande under åren.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energikonsumtion:

  68 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor