Hov Bäckadal 1, Ljung

, 7 rok, 168m2 Pris: 2 250 000 kr

Gård om 6 ha strax utanför Ljung

Strax utanför Ljung ligger denna gård om ca 6 ha med naturskönt beläget bostadshus, stallbyggnad samt ladugård med verkstad. Välskött och rymligt bostadshus uppfört 1989 och tillbyggt 1999 i ett plan. Villan rymmer hela 7 rum och kök fördelade på 168 kvm. Här finns välkomnande entréhall med braskamin, lantkök med gott om plats att samla hela familjen omkring matbordet, trivsamt vardagsrum, 6 bra sovrum, två badrum samt nyrenoverad tvättstuga. Äldre högbyggd ladugård med verkstad och lastbilsgarage med smörjgrop. Stallbyggnad inrett med 6 hästboxar, en ponnybox och sadelkammare. En fastighet lämplig för den stora familjen med varierande fritidsintressen som också söker närheten till samhället med mataffär, skolor och kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL Välkomnande och rymlig entréhall med avhängningsmöjligheter. Braskaminen som är placerad mellan kök och vardagsrum sprider här en härlig värme och bidrar till en inbjudande känsla. Praktiskt klinkergolv med golvvärme vid entrén som sedan övergår i ett laminatgolv. KÖK Rymligt lantkök med plats för rejält matbord att samla familjen omkring. Gott om plats för förvaring i köksskåp och väl tilltagna arbetsytor. Utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spis med häll och fläkt. Köksluckor i vitlaserad ask. Laminatgolv VARDAGSRUM Till vänster om entréhallen ligger vardagsrummet med parkettgolv. SOVRUM Totalt finner vi här 6 bra sovrum, 4 av dem har plastmatta, ett laminatgolv och ett är försett med ekparkett. I det sistnämnda rummet finns också nya skjutdörrsgarderober. Klädkammare med bra förvaringsutrymme både för upphängning och i omfattande hyllsystem. BADRUM Toalett, tvättställ och badkar. Plastmatta TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ Nyrenoverad tvättstuga utrustad med bra arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare 2017 (Bosch). Plastmatta. DUSCHRUM I anslutning till tvättstugan och groventrén finns duschrum som renoverades för ca 7 år sedan. Dusch, toalett och tvättställ. Plastmatta.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1989

Tillbyggt 1999

Uppvärmning

Vattenburen värme via äldre oljepanna samt braskamin

TV & Internet

Fiberkabel framdragen till huset, men inte påkopplat

Ladugård

Äldre högbyggd ladugård under plåttak med verkstad (gjutet golv och höga portar). Fd. djurstall med förvaringsutrymmen. Lastbilsgarage med smörjgrop. Bra lager- och förrådsutrymmen på fd höloftet.

Stall

Stall med plåtfasad och tegeltak. 6 boxar och ponnybox samt sadelkammare. Takhöjd ca 2,40 m. Höloft

Skogsmark

Areal: 1 ha.

Betesmark

Areal 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Avtalsservitut Avloppsledningar Mm

Vatten/avlopp

Borrad brunn, 3-kammaravlopp med godkänd infiltration.

Övrigt

På fastigheten finns område som tidigare varit ridbana, naturgrus och dränerad. Möjlighet finns att röja av och återställa. El för belysning finns framdraget till paddocken. Fastigheten Hov 1:1 utgörs av en tomt om ca 12 000 kvm..

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Hov 7:16 och 1:1

Adress

Hov Bäckadal 1 - Ljung

Kommun

Herrljunga

Typ

1 plan

Byggår

1989

Boarea

168m2

Rum

7 rok

Område

Ljung

Utgångspris

2 250 000 kr

13 393 kr/m2

Ansvarig mäklare

Therese Häggsjö

Fastighetsmäklare

Läs mer om Therese Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Hov Bäckadal 1, Ljung

, 7 rok, 168m2 Pris: 2 250 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

41 332 kr/år

Försäkring:

4 032 kr

Hushållsel:

9 000 kr

Uppvärmning:

25 000 kr

Vatten/avlopp:

1 000 kr

Renhållning:

2 000 kr

Sotning:

300 kr

Pantbrev:

2 st om totalt 676 000 kr

Taxeringsvärde:

1 659 000 kr

Bostad:

1 179 000 kr

Tomtmark bostad:

135 000 kr

Skogsmark:

103 000 kr

Betesmark:

67 000 kr

Ekonomibyggnader:

175 000 kr

Typ:

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Skattesats:

35.03

Byggnad

Grund:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Stående träpanel

Takbeklädnad:

Betongpannor

Plåtarbete:

Plåt

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmningssystem:

Vattenburen värme via äldre oljepanna samt braskamin

Vatten/avlopp:

Borrad brunn, 3-kammaravlopp med godkänd infiltration.

Kommentar:

Ventilation: Ventilations/värmeåtervinningssystem, Husqvarna, värmeåtervinningssystem FTX III

Mark

Arealer:

Det finns 1 skiften

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola