Strandvägen 21, Hökerum

Fritidshus, 2 rok, 57m2 Pris: 1 650 000 kr

Modernt hus på hörntomt med strandläge vid sjön Mogden i Hökerum

Modernt hus på hörntomt med strandläge vid sjön Mogden i Hökerum. Huset har öppet kök/vardagsrum med sjöutsikt och är helrenoverat från 2010-2015. Stor härlig altan för grillkvällar och plan tomt mot sjön. Även det separata uthuset har sjöutsikt. Till Borås och Göteborg tar man sig smidigt med nya motorvägen. Endast 5 minuter till affären i Tolkabro vid gamla R 40. Området vid Mogden är från början ett fritidshusområde men på senare tid har många åretrunthus vuxit fram, precis som detta. En idyll med vacker natur runt om och fina cykelvägar i området. Tänk att kunna ta på sig badrocken och bara gå 30 meter för ett morgondopp, eller varför inte lägga i en båt vid bryggan och prova på fiskelyckan. Det är livskvalité!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall Stor ljus hall med gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Ljust målade väggar och mönstrad plastmatta. En garderob samt elfa-system. Kök Praktiskt kök med bra förvaring. Ljusa luckor och ljust kakel ovanför arbetsbänk. Utrustat med spishäll, varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Ekparkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrum Öppet och ljust vardagsrum mot kök med utgång till den stora altanen och trädgården. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Badrum Badrum med modern våtrumsmatta i ljus nyans och vävtapet. Toalett, duschhörna och handfat. Tvättmaskin, bra förvaringsskåp och varmvattenberedare. Sovrum Sovrum med ljusa väggar och trägolv. Garderob med skjutdörrar.

Tomt

Tomtarea 887 m² (friköpt).

Övriga byggnader

På tomten ligger ett uthus om ca 10 kvm med altan mot sjön. Har använts som förråd. El finns indraget. Det finns frysbox.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1962

2016/2017 Målat huset. 2016 Markis med motor. Byte toalettstol. 2015 Renoverat sovrum, vardagsrum, hall och kök, bytt vitvaror i kök. 2015 Ny luft/luft värmepump. 2012 Ny tvättmaskin 2010 Renoverat badrum, fasad, altan, fönster, m.m. 2008 Nedgrävning av vintervatten.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Ulricehamn Hökerum GA:1 (avser väg), Ulricehamn Hökerum GA:2 (avser vattenledning) Planbestämmelser:Byggnadsplan (1987-04-24) , Ytvattenskydd (2003-01-16)

Övrigt

Säljaren är ett dödsbo. I köpekontraktet kommer en friskrivningsklausul mot dolda fel att skrivas in. Boende i ormådet är med i Hökerum Öndarps samfällighetsförening gällande väg och vatten i området. Föreningen har nyligen köp in ett stort markområde inom området så en kostnad på 13 500 kr alt 4 500 kr per år i tre år med start från den 31 december i år tas ut från varje fastighet. Kommunen håller på att ta fram en ny detaljplan för området då fler bor permanent i området och att då VA inte blir tillräckligt på sikt med tanke på sjön, därmed blir det kommunalt VA i området och några nya vägar, även då större byggrätter. Enligt möte i våras så tror man att allt bör vara klar inom 3-5 år. Föreningen riktar in sig på 2020 och en kostnad för VA och väg på ca 250 000 kr per fastighet, inkl. grävning på egen tomt. Mer info finns på mogden.se .

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Hökerum 7:73

Adress

Strandvägen 21 - Hökerum

Kommun

Ulricehamn

Typ

1 plan

Byggår

1962

Boarea

57m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

887m2

Rum

2 rok

Område

Hökerum

Eller högstbjudande

1 650 000 kr

28 947 kr/m2

Ansvarig mäklare

Henrik Dahlgren

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Henrik Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Strandvägen 21, Hökerum

Fritidshus, 2 rok, 57m2 Pris: 1 650 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

23 902 kr/år

Försäkring:

2 238 kr

Uppvärmning:

14 524 kr

Vatten/avlopp:

1 100 kr

Renhållning:

2 001 kr

Samfällighet:

4 039 kr

I uppvärmningskostnaden ingår hushållsström och värme i husbilen på vintern. I samfällighetsavgiften ingår vatten och vägkostnad. Om man inte använder huset åretrunt, blir samfällighetsavgiften lägre.

Pantbrev:

7 st om totalt 680 000 kr

Taxeringsvärde:

506 000 kr varav mark 240 000 kr

Värdeår:

1979

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

34.03

Byggnad

Tomtarea:

887m2

Grund:

Plintar

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Plåt

Fönster:

3-glas fönster

Vatten/avlopp:

Samfällt vatten i området, 3-kammarbrunn med infiltration. Avloppsanläggningen godkänd 2005.

Övrigt:

Larm via Länsförsäkringar, 299 kr/mån. Finns möjlighet att ta över till samma villkor som nuvarande ägare (t.o.m. sept 2019).

Energideklaration

Status:

Ej utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola