Norrtullsgatan 4B, Gävle

695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Norrtullsgatan 4B - Gävle

  Kommun

  Gävle

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1942

  Boarea

  23,2m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  4 av 4 (Våningsplan 4 av 4. ) , Hiss finns inte

  Rum

  1 rok varav 1 sovrum

  Område

  Centralt / Norr

  Avgift

  1 609 kr/mån

  I månadsavgiften ingår, värme, V/A, bostadsrättstillägg och kabel-tv.

  Utgångspris

  695 000 kr

  29 957 kr/m2

  Välkomna till en kvadratsmart 1:a med högt och fint läge i lugnt kvarter!

  Välkomna till en kvadratsmart och renoverad 1:a med högt och fint läge i lugna kvarter! Här bor ni i ett optimalt läge endast några minuters promenad från Stortorget, Centralstationen och hela Gävles serviceutbud. En ljust inredd bostad som erbjuder hall med plats för klädavhängning, lätt möblerat allrum med köksdel och stort helkaklat badrum med bubbelbad. Lägenheten har renoverats de senaste åren nu senast med ny köksdel och nya ytskikt, förvaring i platsbyggda garderober. Rymlig balkong i fint söderläge mot skyddad innergård. Två förråd förråd tillhör lägenheten , varav ett finns bekvämt på samma våning. Omtyckt och välskött förening med låga avgifter där stambytet, säkerhetsdörrar och nya fönster redan är klart. Möjlighet finns till ett snabbt tillträde.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Jessica Sjögren

  Administrationsansvarig

  026-150246

  jessica.sjogren@lansfast.se Läs mer om Jessica

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Med plats för klädavhängning. Laminatgolv och målade väggar.

  Allrum med köksdel.

  Köksdelen utrustad med induktionshäll, fläkt (kolfilter), kyl/frys och mikro. Skåpinredning från IKEA med grå luckor. Allrum med parkettgolv och målade väggar. Två platsbyggda garderober och utgång till balkongen i högt och fint läge mot söder.

  Badrum

  Badrum utrustat med bubbelbad, wc, tvättställ, handdukstork och skåpinredning. Kaklade väggar och klinker med golvvärme (el).

  Övriga utrymmen

  Två förråd tillhör lägenheten. Ett av förråden finns på samma våning som lägenheten och de andra två i källarplan. Gemensam renoverad tvättstuga med torkrum och cykelrum finns att nyttja för föreningens medlemmar.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1942

  Renovering utförd av nuvarande ägare: 2018 - Köksdel, ny skåpinredning och nya vitvaror. 2018 - Allrum, nya ytskikt. 2018 - Hall, nya ytskikt. Renoveringar utförd av tidigare ägare: 2014 - Badrum, helrenovering i samband med i samband med stamrust.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

  Bredband

  Bredband. Leverantör: ComHem (Gavlenet fiber planeras att dras in i fastigheten)

  Uteplats/Balkong

  Luftig balkong mot söder med bästa solläge mot skyddad innergård.

  Bilplats

  10 parkeringsplatser. Går att hyra för 300 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  230 kr/månad

  Försäkring:

  80 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Total driftkostnad:

  230 kr/månad

  Andel i föreningen:

  2,23976%

  Andel av årsavgift:

  2,21989%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1942

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Renovering utförd av nuvarande ägare: 2018 - Köksdel, ny skåpinredning och nya vitvaror. 2018 - Allrum, nya ytskikt. 2018 - Hall, nya ytskikt. Renoveringar utförd av tidigare ägare: 2014 - Badrum, helrenovering i samband med i samband med stamrust.

  Förening

  Föreningens namn:

  Norrgården

  Lägenhetsnummer:

  26

  Antal lägenheter:

  27

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen bildades 1942 och äger fastigheten Norrtull 18:5 med adress Norrtullsgatan 4 A-B i Gävle, byggår 1942, i vilka man upplåter lägenheter. Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229)  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning genom HSB. HSB tar ut en medlemsavgift om 500:- + 300:- i årlig avgift (betalas bara första året). Denna ansökan gör du via https://blimedlem.hsb.se/index.html. Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget. Föreningen tillåter delat ägande men den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.  Gjorda renoveringar:

  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen. Planerade: Föreningen har påbörjat en större renovering av yttertak som beräknas vara klar 2018-2019. Utförda: 2017: OVK-besiktning 2016: målning av trapphus, fönster till trapphus, fönster till källare inklusive nya galler. 2016: nytt markgrus och avgränsande timmer mot gräsmatta. 2015: injustering värmesystem. 2014: Elbyte i källare. 2014: Renovering tvättstuga & nya maskiner. 2014: Renovering av trapp och nybyggnad av tak till källare. 2014: Renovering av balkonger. 2014: Stamrust resterande lägenheter. 2012: Stamrust av lgh nr 5, 6, 13, 14, 21, 22 & 25. 2011: Målning av yttertak och fasader. 2009: Nya treglasfönster och balkongdörrar. 2005: Klinkergolv i källare. 2004: Byte av elstammar och centraler med automatsäkringar/jordfelsbrytare. 2003: Säkerhetsdörrar & rust av trapphus.  TV/Internet:

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband. Leverantör: Com Hem eller Telenor. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.  Parkering:

  10 parkeringsplatser. Går att hyra för 300 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I dagsläget 2 st i kö (2018-07-11).  Gemensamma utrymmen:

  Till varje lägenhet hör ett förråd på vinden och ett matförråd i källaren. Gemensam tvättstuga. Medlemmar har även tillgång till ett hobbyrum/snickarrum.  Annat:

  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Protector. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår. Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  134 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor