Allévägen 28 A, Falkenberg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Allévägen 28 A - Falkenberg

  Kommun

  Falkenberg

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1956

  Boarea

  52,5m2

  Våning

  4 av 4 (Våningsplan 4 av 4. ) , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Herting

  Avgift

  3 201 kr/mån

  Ljus och fräsch 2:a belägen på populära Herting med närhet till såväl centrum som salta bad!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Kontakta fastighetsmäklare Emil Johansson på tele. 0721-411711 eller emil.johansson@lansfast.se för mer info. Ljus och fräsch 2:a belägen på populära Herting med närhet till såväl centrum som salta bad! Lägenheten är mycket väldisponerad på sina 52,5 kvm. Invändigt inrymmer lägenheten helkaklat duschrum med tvättmöjligheter, kök med matplats, rymligt sovrum, klädkammare samt vardagsrum där ni kan skymta havet när ni blickar ut genom fönstret. Månadsavgiften om 3.201 kr inkluderar värme, vatten, bredband och TV!

  Ansvarig mäklare

  Emil Johansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0721-411711

  emil.johansson@lansfast.se Läs mer om Emil

  Extra kontaktperson

  Susanna Andersson

  Fastighetsmäklarassistent

  0738-667230

  susanna.andersson@lansfast.se Läs mer om Susanna

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Välkommen in! Entréhall: Ni stiger in i en rymlig entréhall med ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Här får ni plats med avhängning av ytterkläder. I anslutning till entréhallen finner ni en rymlig klädkammare med klädstänger och hyllplan. Innanför klädkammaren finns även ett förråd med praktiska förvaringsmöjligheter. Kök: I anslutning till entréhallen finner ni lägenhetens kök. Golvet är försett med ljust laminat och väggarna är vitmålade. Luckorna är vitlackerade och arbetsytorna är väl tilltagagna i form av en mörk laminatbänksiva samt en rostfri arbetsbänk med diskho och vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis samt en rostfri spisfläkt. Köket inrymmer även plats för matbord med flertalet sittplatser vid fönstret. Vardagsrum: Vardagsrummet är försett med vacker, oljad fiskbensparkett på golvet och ljust tapetserade väggar. Här finns även en ljus fondtapet på en av väggarna. Vardagsrummet inrymmer plats för soffgrupp och tv. Fönstret ger bra ljusinsläpp i rummet och blickar man ut kan även havet skymtas en bit bort. Sovrum: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns även plats för läshörna/arbetshörna. Golvet är försett med laminat och väggarna är ljust tapetserade. Här finns även en garderob för praktisk klädförvaring. Duschrum/Wc/Klädvård: I direkt anslutning till hallen finner ni lägenhetens helkaklade duschrum. Golvet är försett med grå klinkers, väggarna är vitkaklade och duschdelen är försedd med en duschvägg. Duschrummet är utrustat med dusch, vägghängd wc, handdukstork, handfat med underskåp samt spegelskåp. Här finns även en tvättmaskin från Siemens.

  Övriga utrymmen

  Det finns cykelförråd, matkällare och bastu i källaren, bokningslista finns intill bastun. Välutrustad och helkaklad tvättstuga med både tvättmaskiner och torktumlare. Här finns även två torkrum. Portlås nattetid.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1956

  2017: Installationn av Siemens tvättmaskin. 2012. Nytt golv i kök, entréhall samt sovrum. Ommålning/tapetsering invändigt. Uppfräschning av kök med bl.a. omlackering av köksluckor.

  Uppvärmning

  Bergvärme

  TV

  Tv utbud via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Internet: Fiber från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

  Bilplats

  24 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. Fria p-platser finns för boende och gäster, dock ej platsbestämda.

  Övrigt

  Områdesbeskrivning: Herting är ett område med närhet till centrum, Skrea Strand, småbåtshamn och sköna promenader vid ån Ätran. Området är barnvänligt med närhet till skolor, både grundskola (Hertingsskolan) och högstadieskola (Tullbroskolan). Här finns även Vallarna, Falkenbergs IP, Falkenbergs ishall och Falcon Alkoholfri Arena inom gång- eller cykelavstånd. Området består av friliggande villor samt flerfamiljshus.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Herting är ett område med närhet till centrum, Skrea Strand, småbåtshamn och sköna promenader vid ån Ätran. Området är barnvänligt med närhet till skolor, både grundskola (Hertingskolan) och högstadieskola (Tullbroskolan). Här finns även Vallarna, Falkenbergs IP, Falkenbergs ishall och Falcon Alkoholfri Arena.

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  305 kr/månad

  Försäkring:

  85 kr/månad

  Elkostnad:

  220 kr/månad

  Total driftkostnad:

  305 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,6853%

  Andel av årsavgift:

  0,68498%

  Reparationsfond:

  4 654 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-12-11

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1956

  Fönster:

  3-glasfönster isoler

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Renoveringar:

  2017: Installationn av Siemens tvättmaskin. 2012. Nytt golv i kök, entréhall samt sovrum. Ommålning/tapetsering invändigt. Uppfräschning av kök med bl.a. omlackering av köksluckor.

  Förening

  Föreningens namn:

  Riksbyggen Falkenbergshus 1

  Lägenhetsnummer:

  204061001-0081

  Antal lägenheter:

  126

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger fastigheten Linden 1 i Falkenbergs kommun. På fastigheten finns 2 byggnader med 126 lägenheter uppförda. Byggnaderna är uppförda 1956. Fastighetens adress är Allévägen 28 A-C och 30 A-C, August Bondessons väg 1, 3, 5 och 7 samt Hertings Allé 7 A-B i Falkenberg. . Lägenhetsfördelning: 1 rok, 16 st 2 rok, 66 st 3 rok, 40 st 4 rok, 4 st. Till detta finns 24 garageplatser Föreningens verksamhet sköts av styrelsen som väljs av medlemmarna. Till sin hjälp anlitar styrelsen Riksbyggen för ekonomisk och teknisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkringen bekostas av individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.  Föreningens ekonomi:

  2011 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2012 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2013 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2014 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2015 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2016 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2017 - höjning av årsavgiften med 2 % den 1/7. 2018 - höjning av årsavgiften med 1 % den 1/7.  Gjorda renoveringar:

  2018 - Inglasade balkonger 2016 - Nya handdukstorkar (elektriska) 2015 - Nya maskiner i tvättstugorna 2014 - Renovering av bastu 2014 - Installation av bergvärmepumpar för uppvärmningen 2012 - Miljöhus med källsortering 2011 - Bredbandsinstallation 2010 - Nya entrédörrar till lägenheter 1998-2000 - Stambyte duschrum och kök 1991 - Fönsterbyten (3-glas)  TV/Internet:

  Fiber och Tv via Bredbandsbolaget med basutbud på Tv med möjlighet att köpa till flera kanaler ingår i månadsavgiften  Gårdsplan:

  Stensättningar och planteringar på den välskötta innergården. Miljöhus (byggt 2012) med kärl för hushållssopor, glas, tidningar, wellpapp, metallförpackningar, pappersförpackningar, plastförpackningar, batteri och lampor.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor