Vemdalsskalet Fjällstigen 18A, Vemdalen

2 850 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Vemdalsskalet Fjällstigen 18A - Vemdalen

  Kommun

  Härjedalen

  Typ

  1-Plan med loft

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  2016

  Boarea

  105m2

  Areauppgifter enligt ekonomisk plan

  Biarea

  4m2

  Våning

  0 av 0 , Hiss finns inte

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Område

  Vemdalsskalet

  Avgift

  2 750 kr/mån

  I avgiften ingår vatten, avlopp, renhållning & vägavgift. Tillkommer kostnad för el & värme. Varje ägare har ett eget elabonnemang.

  Som utgångspris

  2 850 000 kr

  27 143 kr/m2

  Ski in/Ski out på Klockarfjället Vemdalsskalet!

  Välkommen till denna bostadsrätt i form av en villa högt beläget på Klockarfjället! Perfekt för den som inte vill ta bilen till backen utan föredrar att ta skidorna på axeln och åka direkt ut i backen. Med 8 bäddar är det ett perfekt uppehälle för den större familjen eller sällskapet. Huset har trevliga sällskapsytor med allrummet och köket i öppen planlösning som ger ett starkt intryck med imponerande takhöjd med stora fönsterpartier som bidrar till rikligt med ljusinsläpp. Säljs med inventarier! På entréplan finner du hall, två sovrum, badrum med relax samt allrum och kök i öppen planlösning. På övre plan finns ett mindre utrymme avsedd som sällskapsyta, två sovrum och badrum. Det finns även en altan som är tillgänglig från köket. Vid entrén finner du även ett praktiskt förråd. Du har inte långt till Vemdalsskalet som erbjuder diverse service, såsom ICA, Skistarshop, café & restauranger. Om du vill ta en utflykt till Björnrike kan du med lätthet nå destinationen med bil som tar ca 15 minuter eller kanske till Storhogna som tar ca 20 minuter. Till Klövsjö har du ca 30 minuter.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréplan - Hall

  Rymlig hall med förvaring och avhängninsmöjligheter i form av hatthylla och krokar. Här finns även ett torkskåp. Golv: Klinker med golvvärme Väggar: Målade väggar

  Entréplan - Badrum med bastu

  Badrum med bastu och en separat wc, som inrymmer dusch, wc, handdukstork, kommod och relaxdel med direkt anslutning till naturen utanför. Golv: Klinker med golvvärme Väggar: Kakel

  Entréplan - Sovrum 1

  Sovrum som inrymmer dubbelsäng och två garderober. Golv: Trägolv med golvvärme Väggar: Målade väggar

  Entréplan - Sovrum 2

  Sovrum som inrymmer våningssäng och garderob. Golv: Trägolv med golvvärme Väggar: Målade väggar

  Entréplan - Allrum & Kök

  Allrum och kök i öppen planlösning med högt i tak och stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Vitlaserat ryggåstak och praktiskt inbyggda spotlights ger en modern känsla och öppnar upp rummet ytterligare. Från denna del kommer du även kunna nå en altan som är i full gång att färdigställas. Allrumsdelen inrymmer idag två fåtöljer, två soffor, soffbord och tv. Köksdelen har en rymlig matplats som rymmer 8-10 personer och köket utrustas med inbyggda vitvaror som micro, spis med häll, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Golv: Trägolv med golvvärme Väggar: Målade väggar

  Övre plan - Sällskapsyta

  På övre plan kommer du direkt till ett mysigt utrymme som idag inrymmer två fåtöljer, bord, tv-bänk och tv. Golv: Trägolv med golvvärme Väggar: Tapet

  Övre plan - Badrum 2

  Badrum med wc, kommod, handdukstork, dusch och tvättmaskin. Golv: Våtrumsmatta med golvvärme Väggar: Våtrumstapet

  Övre plan - Sovrum 3 & 4

  Sovrum med charmigt snedtak som inrymmer två bäddar, sängbord och förvaringsmöbel. Golv: Trägolv med golvvärme Väggar: Målade väggar

  Allmänt om området

  Vemdalsskalet tillhör en av Sveriges äldsta skidområden. Med de senaste vintrarnas satsningar är det nu en toppmodern och supereffektiv skidcirkus med totalt fyra expressliftar på två fjäll. Barnen har sin egen skid- och lekcirkus vid foten av fjället. Med snälla backar, rullband och lätthanterliga knappliftar. Där finns också Skalets torg med lägenheter, hotell, skidshop med uthyrning, restauranger, gästservice, läkarmottagning, naprapat, gym, café frisör, inrednings- och friluftsbutik. Strax intill ligger spårcentralen som tar dig ut i maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2.5, 5, 7.5, 10 km) samt förbindelsespår till både Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Härifrån utgår också rösade leder och vesselturer upp på fjället till våffelserveringen Jaktstugan. Någon kilometer bort, med fjället som granne, ligger Vargen, Strömfjällsdalen och Ripfjället. Och längst ner i skidsystemet, i söderläge, finns Skalspasset med lägenhetshotell, restauranger och skiduthyrning. Här har också allt boende ski in/ski out. Mittemot Passet ligger det nya stugområdet Klockarfjället.

  Övriga utrymmen

  Vid entrén finns ett praktiskt förråd och ytterligare ett skidförråd finns att tillgå.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2016

  Uppvärmning

  Vattenburen golvvärme, Frånluftsvärmepump (Nibe F370)

  Uteplats/Balkong

  Stor härlig altan som vetter runt tre sidor av stugan.

  Bilplats

  P-plats finns utanför huset.

  Övrigt

  Lägenheten ligger på uthyrning via Skistar för säsongen 2018/2019. Goda intäktsmöjligheter!

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  1 690 kr/månad

  Försäkring:

  114 kr/månad

  Uppvärmning:

  1 250 kr/månad

  Övrigt:

  326 kr/månad

  Total driftkostnad:

  1 690 kr/månad

  Kommentar:

  Uppvärmning avser nätavgift och elhandel. Övrigt avser Viasat tv. Varje lägenhetsägare har ett eget abonnemang för el och värme. Driftskostnaderna baseras på säljarens uppskattade driftskostnader. Dessa varierar beroende på användning!

  Andel i föreningen:

  20,8333%

  Andel av årsavgift:

  20,83333%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-31

  Byggnad

  Byggår:

  2016

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen golvvärme, Frånluftsvärmepump (Nibe F370)

  Förening

  Föreningens namn:

  Fjällstigen 78

  Lägenhetsnummer:

  606

  Antal lägenheter:

  6

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsförening som uppfördes under 2017 med sex stycken bosadsrätter på Klockarfjället. Under 2018/2019 kommer man utöka föreningen med ytterligare sex stycken bostadsrätter. Föreningen har förväravat ytterligare två tomter Vemdalens Kyrkby 78:19 & 20. Föreningens lån kommer utökas med 1 600 000kr. Föreningen kommer lägga lånen hos Danske Bank och man kommer under vinter 2019 förnya ekonomiska planen. Utkast på plan finns.  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor