Vemdalsskalet Sörgårdarna, Vemdalen

Bostadsrättslägenhet, 5 rok, 80m2 Pris: 3 100 000 kr

Lägenhet L56 i Sörgårdarna, sista lägenheten på övre plan- Vemdalsskalet

Nu finns det endast EN lägenhet på övre plan kvar att förvärva! Föreningen är obelånad och mer lättsamt boende är svårt att hitta, parkera bilen under din vistelse och du har allt inom gångavstånd. Lägenheterna är renoverade under 2017 och inrymmer hall, fyra sovrum, två badrum varav en med bastu och storstuga i öppen planlösning mot köket. Lägenheterna säljs med inventarier så packa väskan och kom och njut av härlig skidåkning i Vemdalen. Mycket goda hyresintäkter via Skistar vid uthyrning.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnade hall med gott om avhängningsmöjligheter. Här finns även två garderober, torkskåp, pjäxtork & ftx-aggregatet placerat. Golv: grått klinker med elslingor. Väggar: halv panel/målade väggar. (Bottenlägenheterna har även plats för skidorna i hallen. Övre lägenheterna har plats för skidorna i trapphuset)

Sovrum 1 & 2

Dessa sovrum inrymmer vardera en våningssäng och garderob. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: Kährs trägolv i mörk nyans. Väggar: vitmålade.

Badrum med bastu

Badrummet inrymmer wc, handfat, dusch, varmvattenberedare, handdukstork och en bastu. Golv: klinker med elslingor. Väggar: kakel.

Kök/Storstuga

Välkommen in i lägenhetens hjärta där man har goda sällskapsytor. I ena delen finner man det öppna köket och i andra delen finner man storstugan. Golv: Kährs trägolv i mörk nyans. Väggar: halv panel/målade väggar. Ljusinsläpp från två vädersträck i totalt fyra fönster. Köket är av fabrikatet Storsjökök (tillverkas i Östersund) och är maskinellt utrustad med häll, kombinerad ugn/micro, diskmaskin, fläkt & kyl/frys. Samtliga vitvaror är från märket Siemens förutom kyl/frys som är av märket Bosch.

Badrum

Badrummet ligger i anslutning till sovrum 3 & 4 - inrymmer wc, handfat och dusch. Golv: klinker med elslingor. Väggar: kakel.

Sovrum 3

Sovrum 3 inrymmer dubbelsäng och två garderober. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: Kährs trägolv i mörk nyans. Väggar: vitmålade.

Sovrum 4

Sovrum 4 inrymmer våningssäng och garderob. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: Kährs trägolv i mörk nyans. Väggar: vitmålade.

Allmänt om området

Vemdalsskalet tillhör en av Sveriges äldsta skidområden. Med de senaste vintrarnas satsningar är det nu en toppmodern och supereffektiv skidcirkus med totalt fyra expressliftar på två fjäll. Barnen har sin egen skid- och lekcirkus vid foten av fjället. Med snälla backar, rullband och lätthanterliga knappliftar. Där finns också Skalets torg med lägenheter, hotell, skidshop med uthyrning, restauranger, gästservice, läkarmottagning, naprapat, gym, café frisör, inrednings- och friluftsbutik. Strax intill ligger spårcentralen som tar dig ut i maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2.5, 5, 7.5, 10 km) samt förbindelsespår till både Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Härifrån utgår också rösade leder och vesselturer upp på fjället till våffelserveringen Jaktstugan. Någon kilometer bort, med fjället som granne, ligger Vargen, Strömfjällsdalen och Ripfjället. Och längst ner i skidsystemet, i söderläge, finns Skalspasset med lägenhetshotell, restauranger och skiduthyrning. Här har också allt boende ski in/ski out. Mittemot Passet ligger det nya stugområdet Klockarfjället.

Boarea

Lägenheterna på entréplan (ojämna nummer) är 80kvm. Övre lägenheterna (jämna nummer) är 80 kvm och innefattas även av trapphus om 6 kvm.

Sålda lägenheter

L49 L50 L51 L52 L53 L54

Husdjur

I L49, L51, L53, L55 är det tillåtet med husdjur. I L50, L52, L54 och L56 är det inte tillåtet med husdjur.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 2005

Inför försäljning har man renoverat stora delar av lägenheterna. Nymålat i alla rum, nya golv, lister och nytt kök med vitvaror. (Badrummen har man inte renoverat)

Uppvärmning

Direktverkande el

TV & Internet

Tv - ingår ej i avgiften. Varje bostadsrättsinnehavare svarar för det själv. Idag använder säljarna en lokal leverantör.

WiFi - MySkistar. För att kunna använda MySkiStar WiFi behöver du vara registrerad i MySkiStar. Du loggar in med dina MySkiStar konto-uppgifter och kan sedan surfa utan avgift i MySkiStar WiFi-nätet. Här registrera du dig: https://www.skistar.com/sv/MySkiStar/game/

Bilplats

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran.

Övrigt

Uthyrning via Skistar: Goda intäktsmöjligheter finns! För att se respektive lägenhets bokningar kontakata fastighetsmäklare. Intäkterna tillfaller köparna från tillträdesdagen. Månadsavgiften: I avgiften ingår vatten, avlopp, renhållning, wifi (myskistar) & vägavgift. Tillkommer kostnad för el & värme.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Vemdalsskalet Sörgårdarna - Vemdalen

  Kommun

  Härjedalen

  Typ

  Två byggander med totalt 8 lägenheter

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  2005

  Boarea

  80m2

  Areauppgifter enligt ekonomisk plan

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Område

  Vemdalsskalet

  Avgift

  1 730 kr/mån

  Utgångspris

  3 100 000 kr

  38 750 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Emma Nyman

  Fastighetsmäklare

  070-297 83 37

  emma.nyman@lansfast.se Läs mer om Emma

  Extra kontaktperson

  Leif Nyman

  Mäklarassistent

  070-688 92 88

  leif.nyman@lansfast.se Läs mer om Leif

  Visning

  Är du intresserad?

  Vemdalsskalet Sörgårdarna, Vemdalen

  Bostadsrättslägenhet, 5 rok, 80m2 Pris: 3 100 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  1 200 kr

  Driftkostnad:

  1 200 kr/månad

  Försäkring:

  1 200 kr

  Bostadsrättshavare skall själv svara för hushållsel och uppvärmning genom ett eget elabonnemang. Uppskattad kostnad per lgh/år 11 600kr. Driftskostnaden kan variera beroende på nyttjande!

  Andel i föreningen:

  12,5%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Byggnad

  Byggår:

  2005

  Fönster:

  Trä, 3-glas

  Ventilation:

  FTX-Aggregat för varje lägenhet

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Renoveringar:

  Inför försäljning har man renoverat stora delar av lägenheterna. Nymålat i alla rum, nya golv, lister och nytt kök med vitvaror. (Badrummen har man inte renoverat)

  Förening

  Föreningens namn:

  Sörgårarna 1

  Lägenhetsnummer:

  L56

  Antal lägenheter:

  8

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Sörgårdarna 1 (Org. nr 769634-5243) (nedan kallad Föreningen eller Bostadsrättsföreningen) har sitt säte i Vemdalen, Härjedalens kommun och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter med bostadsrätt utan tidsbegränsning. Upplåtelse få även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken skall användas som komplement till bostadslägenhet.  Föreningens ekonomi:

  Obelånad bostadsrättsförening.  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola