Sleipnervägen 29, Handen

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 20 Jan 12:45 - 13:15

  Öppen visning. Välkomna!

  Mån 21 Jan 18:30 - 19:00

  Öppen visning. Välkomna!

  Anmäl till visning

  Adress

  Sleipnervägen 29 - Handen

  Kommun

  Haninge

  Typ

  Flervåningshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1965-68

  Boarea

  105m2

  föreningens information

  Våning

  2 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  5 rok varav 4 sovrum

  Avgift

  6 925 kr/mån

  ComHems TV basutbud, värme, VA 81 kr för bredband tillkommer på avgiften

  Utgångspris

  1 995 000 kr

  19 000 kr/m2

  Fin 5:a i centrala Handen!

  Nu saluför vi en välplanerad 5:a med ett oslagbart läge en kortare promenad från centrum. Bostaden är genomgående ljus och fin, 2 trappor upp med inglasad balkong med vy över innergården. Här samsas fina materialval med rymliga rum och luftiga sällskapsytor. Ett badrum med tvättmaskin och ett duschrum. Rymligt kök med bra förvaringsmöjligheter och plats för matplats i anslutning till fönsterpartiet. Totalt 4 sovrum i varierande storlek. Lugnt och rofyllt läge med några minuters promenad till Haninge centrum med stort affärsutbud och omtyckta restauranger. Närhet även till både bussterminal och pendeltågsstation för smidig transport in till Stockholm eller Nynäshamn. Runt knuten nås natursköna områden där Rudans friluftsområde erbjuder fin badplats, elljusspår och vandringsleder sommartid samt bland annat skridskoåkning och skidspår vintertid. Handen centrum är inne i en expansiv fas gällande byggnation av lägenheter, service och nöjen. Stabil och välskött HSB förening. I avgiften inkluderas värme, vatten samt bredband och kabel-TV. Gemensamt elavtal via bostadsrättsföreningen. Till lägenheten hör ett källarförråd i samma port. Cykelrum och barnvagnsrum i anslutning till entrén. Hjärtligt välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Visning 1

  2019-01-20 12:45:00 2019-01-20 13:15:00 40 Bostadsvisning Sleipnervägen 29, Handen 59,16269199, 18,14747996 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Visning 2

  2019-01-21 18:30:00 2019-01-21 19:00:00 40 Bostadsvisning Sleipnervägen 29, Handen 59,16269199, 18,14747996 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande luftig hall med plats för garderober och avhägning av ytterkläder. Hallen öppnar luftigt upp bostaden och ansluter till bostadens sovrum och vardagsrum. Vitmålade väggar och parkettgolv som löper vidare till bostadens övriga rum.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet bjuder på en härlig rymd och ljusa lättmöblerade ytor. Här ges du utrymme att möblera med sällskapsdel och middagsbord. Rummet har en direkt anslutning mot lägenhetens kök och ger dig sociala ytor att umgås med vänner och familj. Här finns även utgången till den inglasade balkongen där du kan njuta av sol hela dagen samt lugnet och utsikten över den grönskande innergården. Väggarna i vardagsrum är målade i vitt med en fondvägg.

  Sovrum 1 och 2

  Dessa två sovrum är jämförbara storleksmässigt. Ett fint ljusinsläpp från ett stort fönster som vetter mot husets entrésida. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Väggarna är målade en vit kulör. Väggen mellan dessa två sovrum är inte bärande – vilket gör de möjligt att göra ett större sovrum.

  Sovrum 3

  Lägenhetens största sovrum ger dig generösa ytor för dubbelsäng samt övrig möblering. Rummet har två stora fönster för ljusinsläpp samt bra förvaring med hel garderobsvägg. Väggarna är målade i en vit nyans.

  Kök

  Det stilsäkra köket har bra överskåp som når full takhöjd samt underskåp som ger dig mycket bra förvaringsmöjligheter. Du får en generös arbetsyta med arbetsbänken som fint bryter av mot den ljusa köksinredningen. Här blir den naturliga platsen att umgås när middagen förbereds. Kökets vitvaror består av diskmaskin, kyl/frys, ugn samt micro i arbetshöjd samt spishäll. Väggarna är målade. I anslutning till fönsterpartiet ryms ett matbord för 4-6 personer.

  Genomgångshall

  Från hallen tar en genomgångshall dig vidare mot köket och ansluter till duschrum och badrum. Längs väggen ger garderober goda förvaringsmöjligheter. Enhetligt parkettgolv och målade väggar.

  Badrum

  Badrummet har delvis kaklade väggar samt ljust våtrumsmatta. Handfat med spegelskåp ovan. Badrummet är utrustad med tvättmaskin och skåp för förvaring.

  Duschrum

  Ljus våtrumsmatta och vita kaklade väggar med detaljbård. Dusch, WC, handfat med spegel.

  Sovrum 4

  Vidare i anslutning från vardagsrummet nås bostadens fjärde sovrum. Vitmålade väggar och parkett på golvet. Fönster bjuder på trevlig utsikt över området och tillför rummet ljus. Plats för säng och tillhörande möblemang.

  Övriga utrymmen

  Tillhörande källarförråd i samma port. Barnvagnsrum och cykelrum vid entrén. Gemensam tvättstuga finns närmst på Sleipnervägen 25, grovtvättstuga finns på Sleipnervägen 45.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1965-68

  Kyl/frys 2013 Diskmaskin 2013 Kök renoverat 2015. IKEA-kök Tvättmaskin 2015 Vardagsrum, hall/mellanhall och sovrummen i anslutning till hallen är omålade 2019 Inglasad balkong 2017 Säkerhetsdörr 2017 El omdragen, jordad och nya eluttag 2018 Stambyte kommer att ske om ca 5-7 år. Därför vill styrelsen gå ut med rekommendation om att undvika dyra renoveringar. Stambyte innebär bl.a. återställning till standardytskikt. Styrelsen återkommer med information om tidsplaner, vilka delar som berörs samt utförligare information om vad standardytskikt innebär.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Kabel-TV via comhem

  Bredband

  Bredband via Ownit 100/100.

  Uteplats/Balkong

  Rymlig inglasad balkong med fri vy över området.

  Bilplats

  Det går att ställa sig i kö för P-plats eller garage. Väntetider är periodvis långa. För tillfälle kostar p-plats 250 kr/månad, garage ca 522 kr/månad och MC garage 210 kr/månad. Dessa priser höjs varje år med 3 %. Vänligen kontakta Kundtjänst för att verifiera väntetider.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  750 kr/månad

  Försäkring:

  250 kr/månad

  Elkostnad:

  500 kr/månad

  Total driftkostnad:

  750 kr/månad

  Personer i hushållet:

  5 st

  Kommentar:

  Observera att driftkostnaden är individuell och varierar beroende på avtal, förbrukning och antal personer i hushållet.

  Andel i föreningen:

  0,12187%

  Andel av årsavgift:

  0,12187%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av

  Köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1965-68

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Kyl/frys 2013 Diskmaskin 2013 Kök renoverat 2015. IKEA-kök Tvättmaskin 2015 Vardagsrum, hall/mellanhall och sovrummen i anslutning till hallen är omålade 2019 Inglasad balkong 2017 Säkerhetsdörr 2017 El omdragen, jordad och nya eluttag 2018 Stambyte kommer att ske om ca 5-7 år. Därför vill styrelsen gå ut med rekommendation om att undvika dyra renoveringar. Stambyte innebär bl.a. återställning till standardytskikt. Styrelsen återkommer med information om tidsplaner, vilka delar som berörs samt utförligare information om vad standardytskikt innebär.

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB brf Loke

  Lägenhetsnummer:

  287

  Antal lägenheter:

  641

  Antal lokaler:

  2

  Allmänt om föreningen:

  Loke har ett centralt och lugnt läge i tätort med komplett och närliggande utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till lokaltrafik med bussar och pendeltåg. Det tar ca 10 minuter att promenera till fräscha Haninge centrum med ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus. I direkt anslutning till Loke finns ICA Nära som också är ombud för Posten. Dessutom finns Valla Livs, kiosk, pizzeria och värdshus samt ett gatukök. Det finns fantastiska strövområden på nära håll som exempelvis Rudans friluftsområde och Slätmossens naturpark. Dessa är perfekta områden för dig som har hund. Inom Haninge Kommun råder koppeltvång men om du vill låta din hund springa fritt finns två inhägnade hundgårdar. Dessa ligger bakom Vikingaskolan i början av Sleipnervägen. Nära Handens pendeltågsstation ligger Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeegolfbana och flera badplatser. I sjön Nedre Rudan kan du fiska ädelfisk. Fiskekort finns att köpa bl a i receptionen i Haninge kommunhus. Inom Rudans friluftsområde ligger även Teaterladan med kulturföreningen Ormen som har föreställningar sommartid. Vintertid finns fina spår för längdskidåkning och på sjön Övre Rudan plogas en skridskobana. I direkt anslutning till Loke ligger även Torvalla idrottsplats med bland annat sim- skridsko- och idrottshallar. Mer information om Haninge Kommun och allt denna har att erbjuda kan du hitta på kommunens webbplats www.haninge.se . Du kan även besöka Haninge kommunhus på Rudsjöterrassen 2 för att få information om kommunal service och vad som är på gång i kommunen.  Gjorda renoveringar:

  Är stambyte gjort? Svar delvis ja/nej. Köksstammar är relinade 2008-2009. Renovering av liggande stammen (under byggnaderna) avslutades våren 2016. Återstår toalett stammar i lägenheterna och gemensamma stående stammar. Publicerad: 2018-12-09 Enligt styrelsen kommer stambyte att ske om ca 5-7 år men oförutsedda skador kan tvinga de att tidigarelägga projektet. Därför vill styrelsen gå ut med rekommendation om att undvika dyra renoveringar. Stambyte innebär bl.a. återställning till standardytskikt. Styrelsen återkommer med information om tidsplaner, vilka delar som berörs samt utförligare information om vad standardytskikt innebär (info från hemsidan 2018-12-09). Fasadrenovering, beräknad start under 2019/2020. Har man planer på inglasning av balkong så rekommenderas man att vänta tills renoveringen är klar. Föreningens styrelse ansvarar för det yttre underhållet samt fastighetens installationer (stamledningar) för vatten, värme, el och ventilation. För att kostnaderna för det periodiska underhållet ska fördelas jämnt över åren upprättar styrelsen en långsiktig underhållsplan. Varje år görs avsättning till fonden för yttre underhåll i enlighet med planen. Avlyft sker från fonden i takt med att periodiskt underhåll utförs. Balkonginglasning: Fram till 1/1 -2021 har föreningen generellt bygglov som kan användas av olika entereprenörer som uppfylller följande villkor På fasaden kan det sedan tidigare finnas både balkonginglasningar med och utan synligaramar. I de fall där någon fasad domineras av inglasning med ramar skall den inglasningstyp utföras. I övrigt så utförs balkonginglasningar utan synliga ramar Ladda ner och fyll i bifogad mall Skicka det tillsammans med godkänd bygglov till HSB ServiceCenter. Det är Ok att skanna in och skicka det via epost eller lämna dessa dokument till områdeskontoret/förvaltningslokalen. Ett företag som har installerat många Balkonginglasningar hos oss är Tumba Balkong & Altaninglasning.  TV/Internet:

  ComHems TV basutbud, fjärrvärme, vatten, Ownit Bredband (100/100). Ingår i månadsavgiften.  Parkering:

  Det går att ställa sig i kö för P-plats eller garage. Väntetider är periodvis långa. För tillfälle kostar p-plats 250 kr/månad, garage ca 522 kr/månad och MC garage 210 kr/månad. Dessa priser höjs varje år med 3 %. Vänligen kontakta Kundtjänst för att verifiera väntetider.  Gemensamma utrymmen:

  Inom BRF Loke finns åtta tvättstugor. Dessa är placerade på Sleipnervägen nr 9, 25, 45, 73 och 97. På Vallavägen finns de på nr 11, 31 och 49. I några tvättstugor finns maskiner för grovtvätt av exempelvis mattor, filtar, täcken och överkast. Bokning av tvättstuga sker via en elektronisk bokningstavla i varje tvättstuga. Du använder dina taggar för att logga in i systemet och följer sedan angivna instruktioner för att boka tvättstuga eller grovtvättstuga.  Annat:

  Planerad avgiftshöjning är 3% vartannat år. Spekulanter på detta objekt uppmanas av fastighetsmäklaren att kontakta föreningen för att få information om eventuellt planerade avgiftsändringar och kommande reparationer på fastigheten. För mer information, besök föreningens hemsida: https://www.brfloke.se/


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  136 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor