Storängsvägen 11D, Åkersberga

1 695 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Storängsvägen 11D - Åkersberga

  Kommun

  Österåker

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1959

  Boarea

  61,4m2

  Våning

  3 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok

  Område

  Centrum

  Avgift

  4 033 kr/mån

  120 kr är tillägg, ingår i månadsavgiften.

  Utgångspris

  1 695 000 kr

  27 606 kr/m2

  Högt belägen 2a med balkong mot lugn innergård

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till denna välplanerade, yteffektiva lägenhet om 2 rok. Stor, rymlig och ljus hall med goda avhängningsmöjligheter, både direkt i hallen och in till vänster i lägenhetens klädkammare. Fullt utrustat kök med diskmaskin, kyl-och frys samt spis. Här finns det sittplatser för 4-6 personer. Badrum i kakel och klinkers renoverat 2011. Väl tilltaget vardagsrum plats med både soffgrupp och kontorshörna. Från vardagsrummet når vi bostadens balkong som vetter mot föreningens innergård. Balkongen ligger i västerläge och har kvällssolens strålar riktade mot sig.

  Ansvarig mäklare

  Maja Stolpe

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-554 58 88

  maja.stolpe@lansfast.se Läs mer om Maja

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  En lägenhet

  HALL OCH KLÄDKAMMARE Rymlig hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänsterom dörren. Här får du plats med både dina egna och vännernas ytterkläder. Direkt in till höger finner du en klädkammare. Här kan du stuva undan allt från säsongsprylar, till att förvara dina kostymer. Det går att inreda klädkammaren efter tycke och smak. Lite längre in till vänster finner du ännu mer förvaring, i form av tre platsbyggda garderober, där två av dom sväljer kläder och den tredje är ett perfektställe att förvara städartiklar. SOVRUM Bostadens sovrum med fönster ut mot Storängsvägen. Storängsvägen är en lugn gata, men i och med bostadens höga läge märks det inte om det skulle åka någon bil förbi om natten, utan du kan lugn och skönt sova i din säng. Plats för både en och två byråer, om så skulle önskas. KÖK Fullt utrustat kök med diskmaskin, kyl-och frys samt spis. Här finns det sittplatser för 4-6 personer. Stänkskydd i kakel som enkelt går att hålla rent. Goda förvaringsmöjligheter i såväl under- som överskåpen. BADRUM Badrum i kakel och klinkers som renoverades 2011. VARDAGSRUM Väl tilltaget vardagrum, med lite extra yta i bortre änden av rummet. Här får du plats med ditt skrivbord, som är helt perfekt för studenten eller om du arbetar från hemmet. I vardagsrummet får du plats med en väl tilltagen soffa där nära och kära får plats. Fungerar lika bra att sitta här och ha serie-marathon, som att umgås med vänner med ett härligt sällskapsspel.

  Övriga utrymmen

  Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1959

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Till bostaden finns det balkong i rakt västerläge. Här kan du njuta av solens kvällsstrålar, perfekt för avnjutning av middagen och kvällsvinet.

  Övrigt

  På Storängsvägen 11D bor du endast en kortare promenad från Åkers kanal som har en underbar historia. Här har farleden gått för att ta vikingarna från Östersjön vidare upp mot Uppsala. Idag är kanalen kulturminnesförklarad och en av Upplands längsta och vackraste kanotleder. Här har du även möjlighet till att ha båten liggandes. För mer information om priser och platser se http://www.tunahamn.se/ Storängsvägen 11D ligger ett stenkast från Åkersberga centrum och goda kommunikationer i form av Roslagsbanan som tar er in till Stockholm Östra på ca 35 minuter samt bussar mot bla Danderyds sjukhus och Humlegården. Hackstaskogen är bara ett av fler härliga naturområden som du kan njuta av. Här kan du träna intervaller i den branta hackstabacken, njuta av en skön löparrunda i något av spåren eller spela frisbeegolf med vännerna på den välgjorda banan.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Försäkring:

  152 kr

  Elkostnad:

  350 kr

  Övrigt:

  399 kr

  Övrigt i form av bredband.

  Andel i föreningen:

  0,0128%

  Andel av årsavgift:

  1,27739%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-12-19

  Pantsättningsavgift:

  1 138 kr

  Överlåtelseavgift:

  455 kr

  Betalas av

  Köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1959

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Passaren

  Antal lägenheter:

  87

  Antal lokaler:

  15

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger två trevåningshus som ligger i vinkel med balkonger mot innergården, och ett fristående trevåningshus med balkonger mot skogsdunge. Föreningen är medlem i Bostadsrätterna. Den ekonomiska förvaltningen handläggs av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen består av 87 bostadsrätter fördelat på 1:or - 3:or samt 15 lokaler varav 11 lokaler är upplåtna med hyresrätt. Total boyta är 4 800 kvm och lokalytan är 1362 kvm. Till varje lägenhet hör vindsförråd (11A-G) eller källarförråd (9A-C). Parkeringsplatser och garage (4 st) finns att hyra (Till platserna är det separat kö). Gemensamt nyttjas cykelförråd, tvättstuga, bastu, gästrum, våra grönytor och grillplats. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2. Fiber: Telia För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfpassaren.se/  Gjorda renoveringar:

  2017 -Förbättring av grunden på husen. -Byte av 4 st tvättmaskiner. 2016 - Dåliga rör byttes i marken på innergården. - Fläktremmar på vind/tak har bytts. - Stamspolning har skett i alla lägenheter och lokaler. 2015 - Måla fönster/fönsterbleck på alla lägenhetsfönster. - Måla insidan av balkongen/fönster/vägg/räcke - OVK-besiktning i lägenheter och vind - Rörunderhåll 11.A--11.D under huset 2014 - Byten av radiatorventiler i varje lägenhet och ev lokaler under våren - Grunden/Sockel är putsad och målad. Målade fönstren på alla lokaler. 2013 - Byte av fönsterventiler och tätning av lägenhetsfönster - Fiberinstallation - Stamspoling i varje lägenhet - Takomläggning på hus 9.A--9.C - Ansning av träd och borttagning av träd utanför 9:an huset 2012: - Takomläggning hus 11A-B och 11F-G - Målning av trapphusfönster samt byte av fasadskivor ovanför portarna - Byte av lås i alla elskåp - Sophanteringen övergår från sopnedkast till sopkärl utomhus med källsortering för matavfall - OVK-besiktning av fastigheternas ventilation samt rekommenderade åtgärder - Trädgårdsunderhåll - Nya torkskåp i tvättstugorna 2011: - Målning av samtliga trapphus - Isolering ytterväggar trapphus - Ny belysning i trapphusen - Nya infotavlor i trapphusen - Snörasskydd (kompletterande montering) 2010: - Installation av varmvattencirkulation färdigställdes - Upprustning av skyddsrum - Uppfräschning av utemiljö (rabatter, planteringar m.m.) 2009: - Takomläggning hus 11C-E 2008: - Installation av säkerhetsdörrar till lägenheter och byte till säkerhetslås i övriga dörrar i fastigheten 2005 - Installation av nya tvättmaskiner i tvättstugorna 2002: - Stambyte och renovering av badrum  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energikonsumtion:

  141 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor