Sätunavägen 24 D, Märsta

Bostadsrätt, 2 rok, 52,5m2 Pris: 1 450 000 kr

Rymlig & fin 2:a på populära Sätunavägen.

Nu finns en sällsynt tvåa till salu på populära Sätunavägen. Här finner du 52,5 välplanerade kvm i genomgående gott skick. Bostaden erbjuder en hall, kök, helkaklat duschrum, rymligt vardagsrum och ett sovrum i bra storlek. Bostaden ligger bekvämt på markplan, så du slipper spring i trappor samtidigt som du har bra ljusinsläpp och en trevlig utsikt över innergården. Inre reperationsfond om 6106 kr. Här bor du i en stabil HSB-förening med tillgång till förråd, tvättstuga, gym och bastu. Bra avgiftsnivåer och ett populärt boende tack vare närheten till Märsta pendeltågsstation och busstorg som tar dig vidare mot Arlanda, Stockholm och Uppsala. Promenadavstånd till Märsta Centrum som är under upprustning med b.la. matbutik, gym, cafeér och restauranger. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med gott om utrymme för förvaring med hatt- och skohylla, stor spegelgarderob och längre fram finns flera garderober och en kombinerad kyl & frys. Mörkt laminatgolv och tapet på vägg. Säkerhetsdörr.

Sovrum

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Här finns utrymme för både sidobord och en byrå. Mörkt laminatgolv och målade väggar. Stort fönster med trevligt ljusinsläpp som lyser upp rummet.

Duschrum

Duschrum med kakel på vägg och klinker på golv. Dusch, WC och tvättställ.

Kök

Hemtrevligt kök med gott om förvaring i vita luckor och skåp. Diskbänk, bänkskiva av laminat och vitt kakel som stänkskydd. Här finns även en kyl och en spis. Ljusinsläpp via fönster, mörkt golv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

I detta generöst tilltagna rum finns det gott om plats för stora sällskap att umgås i. Fint ljusinsläpp genom stora fönster. Vitmålade väggar, svart fondvägg och mörkt laminatgolv.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Kabel-TV via ComHem. Bredband via Bredbandsbolaget.

Bilplats

Det finns 32 st varmgarage, 45 st kallgarage och 32 bilplatser med motorvärmare att hyra. Därutöver ett antal avgiftsbelagda (parkeringsautomat) parkeringsplatser där medlemmar med parkeringstillstånd står gratis.

Övrigt

För att ge dig bästa insynen på marknaden får du en bevakning av det område som du visat intresse av. Dina personuppgifter administreras av oss och inkluderar att bevakningen kan skapas. Denna bevakning kan i varje mail avslutas eller förändras av dig. Bevakningen administreras av vår partner HittaHem.se. .

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Visning

Sön 19 Nov 15:00 - 15:30

Mån 20 Nov 17:00 - 17:30

Anmäl till visning

Adress

Sätunavägen 24 D - Märsta

Kommun

Sigtuna

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1963

Boarea

52,5m2

Våning

1 av 3 (Bottenvåning. Våningsplan 1 av 3. ) , Hiss finns inte

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Centrala Märsta

Avgift

2 883 kr/mån

Utgångspris

1 450 000 kr

27 619 kr/m2

Ansvarig mäklare

Pontus Vindahl

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Pontus Maila mig

Visning

Kom på visning!

2017-11-19 15:00:00 2017-11-19 15:30:00 40 Bostadsvisning Sätunavägen 24 D, Märsta 59,6308143457999, 59,6308143457999 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

2017-11-20 17:00:00 2017-11-20 17:30:00 40 Bostadsvisning Sätunavägen 24 D, Märsta 59,6308143457999, 59,6308143457999 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

Sätunavägen 24 D, Märsta

Bostadsrätt, 2 rok, 52,5m2 Pris: 1 450 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

425 kr/månad

Försäkring:

125 kr

Hushållsel:

300 kr

Personer i hushållet: 1

Andel i föreningen:

0,37693%

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-11-08

Byggnad

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Fjärrvärme

Förening

Föreningens namn:

HSB Brf Dragonen

Lägenhetsnummer:

52

Antal lägenheter:

180

Antal lokaler:

0

Information:

HSBs Brf Dragonen ligger vid Sätunavägen i Märsta. Föreningen består av sex hus, grupperade kring 2 gårdar, Sätunavägen 19-24. Husen är byggda 1962-63. Brf Dragonen är den andra bostadsrättsföreningen, som byggdes av HSB Arlanda. Föreningen har ett attraktivt läge i Märsta med gångavstånd till kommunkontor, vårdcentral, järnvägs- och busstation och till närservice vid Sätuna Torg. Föreningens hus ligger vid Kanonkullen och har nära till det grönområde, som finns runt kullen. Föreningen består av 180 lägenheter och samtliga lägenheter har datauttag för 10 Mbit bredband, leverantör är Bredbandsbolaget. Föreningen har två lokaler med bostadsrätt. Dessa lokaler disponeras av Sigtuna kommun och har genom åren använts för lekskola, dagis, skola, invandrarundervisning, förskola m.m. Ytterligare två lokaler hyrs ut för kommersiell verksamhet. Andrahandsuthyrning - Föreningen godkänner uthyrning i andrahand om du t.ex. ska arbeta eller studera på annan ort. Även "provboende" på annat håll är ett godtagbart skäl till att få hyra ut i andra hand.

Avgiftshöjning med 5 % 2017, 2018 enligt plan.

Underhåll och investeringar - 2010 - 2012 Relining av avloppsstammar. 2015: - Byte av vattenrör har genomförts på Sätunavägen 21 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll) med rensning av imkanaler - Installation av två avgasrenare i undercentral - Borttagande av överblivna rör med stillastående varmvatten för att undvika legionellabakterier - Nedtagning av björkar inför balkongbyggnation - Påbörjat balkongombyggnaden 2016 - Avslutat balkongombyggnaden 2017 - Exteriörbelysning, fönsterrenovering eller fönsterbyte 2018 - Planerad installation av bergvärme, målning av trapphus, vipportar (varmgarage)

Samtliga lägenheter har datauttag för 10 Mbit bredband, leverantör är Bredbandsbolaget.

Dragonens IP: En asfalterad, belyst yta om 10x20 meter. Mycket uppskattad av föreningens barn och ungdomar, används för ishockey, bandy, rullskridsko, basket m.m.

Det finns 32 st varmgarage, 45 st kallgarage och 32 bilplatser med motorvärmare att hyra. Därutöver ett antal avgiftsbelagda (parkeringsautomat) parkeringsplatser där medlemmar med parkeringstillstånd står gratis.

Gårdarna har förutom vuxna träd rikligt med buskage och blomrabatter. Givetvis finns gott om lekutrustning och sandlådor för barnen, och utemöbler för trevlig samvaro. Några pärlor som förgyller vår vardag: pergola med vildvin, grillugnar på varje gård, odlingslotter, sommardusch för barnen. Planteringar och blomrabatter sköts delvis av medlemmar med gröna fingrar.

Energideklaration

Energiklass:

C

Energikonsumtion:

106 kWh/m2 år

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola