Kaplansbacken 3A, Sollentuna

Bostadsrättslägenhet, 3 rok, 70m2 Pris: 2 295 000 kr

Insynsskyddad 3:a om 70 kvm med högt gavelläge och fri utsikt!

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen till denna trevliga, insynsskyddade gavellägenhet högst upp i huset med bra läge i populära Edsberg. Genomgående fin ekparkett! Du möts innanför dörren av en rymlig hall med mörk klinker på golvet och härlig golvvärme. Bra plats för avhängning och förvaring innanför skjutdörrsgarderober. Till vänster nås det väldisponerade sovrummet med spotlights i taket och bra förvaring bakom skjutdörrsgarderober samt härliga fri utsikt. Rakt fram har vi det helkaklade och stilrena badrummet med fönster, utrustat med vattenburen golvvärme, tvättmaskin, spotlights, duschhörna, tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning. Till höger finns kök, matplats och det andra sovrummet, alla dessa utrymmet med harmonisk grönska precis utanför fönster helt fritt från insyn. Det andra sovrummet är perfekt storlek för ett barn eller för att använda som arbetsrum/hobbyrum. Matplatsen är väl tilltagen med plats för 6-8 platser. Snyggt och påkostat kök med full maskinell utrustning, vita skåpsluckor och mörk stenmosaik ovanför diskbänken. Vardagsrummet har bra storlek med plats för stor soffa och annat möblemang. Vidare kommer du till den inglasade balkongen. Här har ni fri utsikt och kan avnjuta fina solnedgångar på löpande band. Det praktiska med inglasningen är även att ni kan sitta där en bra bit in på hösten med hjälp av en infravärme alt. använda det som förvaringsutrymme under kyligare årstider. Bra avgift där värme, vatten och grundutbud till kabel-tv ingår i en bra förening. Gångavstånd till Edsbergs centrum med mataffär, gym, bibliotek, restauranger och service. Goda kommunikationer med bussar till tunnelbanan i Mörby C och Danderyds sjukhus eller pendeltåg vid Sollentuna C samt nattbussar och direktbussar till Sergels torg. Varmt välkommen att lämna ditt intresse så bokar vi in en visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HALL Mörk klinker på golvet med elburen golvvärme. Ljusa väggar och bra förvaring bakom skjutdörrsgarderober. VARDAGSRUM Ekparkett på golvet och ljusa väggar varav en fondvägg. Stora fina fönsterpartier. KÖK Påkostat och snyggt kök, renoverat 2008. Vita luckor och svart stenmosaik på ena väggen varav svart högblankt kakel på andra. Full maskinell utrustning, Spis/ugn/häll, kyl/frys och micro från Bosch. Diskmaskin från Electrolux (2012) och köksfläkt från IKEA (2017). Ekparkett på golvet och ljusa väggar. BADRUM Renoverat 2009. Snyggt gjort med vita kaklade väggar och grå klinker på golvet med vattenburen golvvärme. Tvättmaskin från Electrolux (2011), Tvättställ med kommod (2017), sänkt tak med spotlights, spegelskåp med belysning. Fönster för mer naturligt ljusinsläpp. SOVRUM 1 Stort sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Skjutdörrsgarderob för förvaring. Ekparkett på golvet med ljusa väggar. Fönsterparti i bästa västläge och insynsfritt läge. SOVRUM 2 Parkettgolv och ljusa väggar. Perfekt storlek för ett barn/ungdom eller för användning som arbetsrum/hobbyrum. Fönster mot fin grönska. BALKONG (Föreningen renoverade balkongerna 2014) Inglasad balkong i högt och fritt läge. Plats för bord och stolar samt förvaring.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, festlokal, förråd och tvättstuga med torkrum.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

De flesta lägenheterna i bostadsrättsföreningen Solhjulet är anslutna till Sollentuna stadsnät med så kallad fiberanslutning. Nätverksuttaget från kabeln sitter strax innanför ytterdörren. Från nätverksuttaget levereras datatrafik från ca sex olika tjänsteleverantörer, alla med sina tjänster och erbjudanden. Se www.seom.se för mer information. Comhem är mest kända för kabel-tv, men alla lägenheter i Solhjulet har även uppgraderats till "3 hål i väggen". Detta innebär att Comhem förutom en mängd olika TV-kanaler även kan erbjuda Internet och telefoni. Comhem har hastigheter från 10Mbit/s upp till 1000Mbit/s.

Uteplats/Balkong

Inglasad balkong i västerläge.

Bilplats

Priser på parkering: Garage ca 672-721 kr/mån Kallgarageplatser ca 600 kr/mån Parkeringsplatser med eluttag ca 314 kr/mån) Parkeringsplatser utan eluttag ca 158 kr/mån

Lite smått och gott om Sollentuna: Köpcentrum är något Sollentunabon inte behöver sakna. Här finns flertalet med Sollentuna Centrum som det största. Senaste mode, mat och delikatesser, teknik och heminredning samsas på samma plats. Sollentuna Centrum bjuder förutom butiker bland annat också på ett välsorterat bibliotek, beläget vid Aniaraplatsen. Stinsen är ett annat köpcentrum i Sollentuna. Här handlar över tre miljoner människor varje år. Inte så konstigt med tanke på det stora utbudet. Stinsen kan också skryta med Sveriges största stormarknad, gott om parkeringsplatser i varmgarage och bra öppettider under veckans alla dagar. Ni har även närhet till Kista galleria som har Sverige längsta öppettider alla dagar i veckan. Här finns 5D biograf, mat från alla världens hörn och butiksutbudet präglas av högklassiga modebutiker tillsammans med små lokala handlare och stora väletablerade butikskedjor. Lediga dagar i Sollentuna behöver aldrig bli långtråkiga. Inomhus eller utomhus är upp till dig. Och vädret förstås. Till Sollentuna simhall kan hela familjen göra en utflykt. Som tonåring kan det ibland vara svårt att hitta någonstans att tillbringa sin fritid. Sedan 2009 finns Ungdomens hus i centrala Tureberg. Här kan man idrotta, spela spel, lyssna på musik, måla, se på film eller bara ta en fika med kompisarna. Den konstintresserade bör besöka Edsviks konsthall som ligger i en vacker 1700-talspark, alldeles vid Edsbergs slott. Efter konstrundan är det ett måste att avrunda med hemlagad lunch eller nybakat kaffebröd på Café Alkemisten. När vädret visar sig från sin allra bästa sida sommartid är det många som åker till någon av alla badplatser vid Rösjön eller Edsviken. Rösjön är också en utmärkt fiskesjö, här huserar många olika arter och även kräftor. Vintertid är det Väsjöbacken som gäller för Sollentunas slalomfantaster. Backen räknas som en av de bästa i Stockholm och passar för hela familjen. Två vanliga liftar, en barnlift, värmestuga, tre nedfarter med varierande svårighet och park med Big Jump finns. Är man istället skridskofantast finns det möjlighet att ta sina skär på Edsviken eller Norrviken. På tal om Edsviken längs viken finns en vacker strandpromenad och fågellivet här anses som väldigt speciellt. Edsviken är Sollentunas största sjö och stoltserar med ett dramatiskt landskap med stora höjdvariationer. För friluftsliv rekommenderas Törnskogen som kan beskrivas som Sollentunas vildmark, eller Järvafältet, ett av Stockholms största naturreservat. På Järvafältet finns markerade leder och stigar med rastplatser, raststugor och kaféer. Blir man sugen på att grilla korv finns färdiga grillplatser med ved. För mer information om byggplaner i närheten kontakta Sollentuna Kommun.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Kaplansbacken 3A - Sollentuna

  Kommun

  Sollentuna

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1963

  Boarea

  70m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 (Våningsplan 3 av 3. ) , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Edsberg

  Avgift

  3 528 kr/mån

  Accepterat pris

  2 295 000 kr

  32 786 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Charlie Asteson

  Fastighetsmäklare

  0707-300 205

  charlie.asteson@lansfast.se Läs mer om Charlie

  Visning

  Är du intresserad?

  Kaplansbacken 3A, Sollentuna

  Bostadsrättslägenhet, 3 rok, 70m2 Pris: 2 295 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  350 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr

  Hushållsel:

  200 kr

  Uppgifterna är beräknade enligt schablon och kan variera bland annat beroende på antalet personer i hushållet eller dess förbrukning.

  Andel i föreningen:

  0,104%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-11-30

  Byggnad

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Solhjulet

  Lägenhetsnummer:

  24

  Antal lägenheter:

  700

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Solhjulet - i Edsberg, Sollentuna - är en bostadsrättsförening på dryga 50 år som består av närmare 700 stycken bostadsrätter, ett fåtal hyresrätter och kommersiella lokaler. Föreningen är den största privata fastighetsägaren i kommunen och har av branschorganisationen Fastighetsägarna tilldelats utmärkelsen "Årets bostadsrättsförening". Redan i motiveringen till den utmärkelsen nämns föreningens långsiktiga informationsarbete - och under hösten 2009 vann föreningen Svenska Publishing Priset i kategorin "årsredoviningar för organisationer". Husen är byggda i början på 60-talet efter ritningar av den kända arkitekten Ernst Grönwall (biografen Draken). Trädgårdsanläggningen omkring husen utformades samtidigt av trädgårdsarkitekten Eric Anjou. Föreningen har tilldelats Sollentuna Kommuns byggnadsvårdsdiplom för "föredömlig förvaltning". Föreningen bedriver ett aktivt arbete för att "minska sin miljöpåverkan". Det sker bland annat genom effektiv hushållning av fjärrvärme och elektricitet - något som minskar utsläppen av det som populärt kallas "växthusgaser". Detta hushållningsarbete bidrar också till de mycket låga månadsavgifterna. Källsortering finns - men med tillgång till fortsatt öppna sopnedkast. Mitt i föreningen finns en stor egen parkanläggning, ett antal egna lekplatser och föreningen gränsar mot Rösjöskogen - som är naturreservat. Varje år genomförs en boendeenkät och den senaste (för 2009) visade att över 99,35 procent av de som äger lägenhet i något av föreningens 20 hus "skulle rekommendera en vän att flytta hit".  Föreningens ekonomi:

  Är i god ordning och förvaltas av AB Kameral Fastighetsförvaltning i Sverige.  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energikonsumtion:

  143 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola