Vibyholmsvägen 9, Älvsjö

Bostadsrätt, 3 rok, 69m2 Pris: 2 795 000 kr

Trea med bra läge i Örby Slott!

Bostaden säljs med accepterat pris! Nu har ni chansen att förvärva en väl omhändertagen trea i populära Örby Slott. Lägenheten är bra planerad och möjligheter finns för att sätta sin egen prägel och göra lägenheten till något extra. Lägenheten har ett rymligt kök med möjlighet att öppna upp mot vardagsrum, ett stort vardagsrum med charmig fiskbensparkett, två sovrum, ett helkaklat badrum samt en härlig balkong i soligt läge mot den fantastiska stora innergården. Söker ni ett boende i ett barnvänligt område med närhet till goda kommunikationer och service har ni hittat rätt. En lägenhet att verkligen trivas i under många år! Här har ni ett boende i en populär och stabil, gammal HSB-förening alldeles i närheten av Örby Slottspark med dess härliga grönområden. Föreningen har en egen tillhörande ovanligt stor innergård med boulebana, grillplats och lekplats. I föreningen finns även bastu, gym, hobbyrum och föreningslokal. Området: Örby Slott är en stadsdel i Älvsjö i Söderort inom Stockholms kommun, i huvudsak koncentrerad kring Örby Slottsväg, där också Örby Slott ligger. Området byggdes ut under 1940-talet och är en förlängning av den intilliggande stadsdelen Liseberg som är något äldre. Området Örby Slott består till stor del av idylliska villor och radhus men även en del bostadsrätter. I närheten av lägenheten finns närmaste busshållplats med bland annat anslutande bussar mot Gullmarsplan, Liljeholmen och Älvsjö samt en liten närbutik med generösa öppettider och bra utbud. Frisörer, kemtvätt och fotvård finns ett stenkast bort. I området finns gott om möjligheter för er som gillar en aktiv livsstil, idrottsplats, isbana, utegym och flera grön- och villaområden med mysiga promenadstråk och cykelleder. I Örby Slott finns flertalet förskolor och skola, Sjöängsskolan (F-9). Vid Älvsjö C finns också mataffär, post, butiker, gym och blomsteraffär. Vid Stockholmsmässan(en kortare promenad bort) finns den stora matkedjan Willys. Kommunikationer: I Örby Slotts närområde finns mycket bra kommunikationer med bland annat bussar mot Gullmarsplan, Älvsjö, Farsta och Liljeholmen vilka ansluter T-bana (röda samt gröna linje), pendeltåg och tvärbana. Det tar ca 10-20 minuter att promenera från bostaden till Älvsjö station och Älvsjö centrum där pendeltåg och flertalet bussförbindelser finns. Den bilburna tar sig med enkelhet ut på de stora trafiklederna i söderort och in till city på ca 10 minuter.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande L-formad hall som binder samman lägenhetens samtliga rum. Hallen är rymlig och har två platsbyggda garderober med gott om plats för både ytterkläder och extra förvaring. Hallen har ett Tarkettgolv i beigegråton och vitmålade väggar. Kök: Rymligt Härjedalskök med luckor hela vägen upp till taket, renoverat 2015 och nyligen ommålat. Här finns gott om plats för matlagning och förvaring, ett praktiskt och stilrent kök. Köket är utrustat med diskmaskin, spis med häll, fläkt och kombinerad kyl/frys. Köket har samma Tarkettgolv som hallen i beigegråton och vita väggar. Möjlighet finns att öppna upp mot vardagsrummet, se alternativ planlösning. Vardagsrum: Härligt vardagsrum med ett sagolikt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet. Här har den charmiga fiskbensbensparketten bevarats på ett fint sätt som ger vardagsrummet det lilla extra. Vardagsrummet är rymligt och plats finns för både soffgrupp och matsalsbord. Möjlighet finns även att öppna upp mellan vardagsrum och kök för en mer öppen planlösning. Sovrum 1: Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Sovrummet har en tillhörande klädkammare som ger mycket bra förvaring för allt från kläder till annat som ni inte vill ha framme. Sovrummet har ett trämönstrat golv i laminat och vita väggar med en mörk mönstertapetserad fondvägg. Sovrum 2: Lägenhetens andra sovrum är något mindre och lämpar sig bra som barnrum, gästrum eller kontor. I detta sovrum finns idag en stor rymlig garderob med skjutdörrar. Sovrummet har ett laminatgolv och vitmålade väggar. Badrum: Helkaklat badrum med ett praktiskt vädringsfönster som ger ett fint insläpp av dagsljus. Badrummet är utrustat med badkar, spegelskåp, handfat, handdukstork och WC. I badrummet är det förberett för tvättmaskin. Balkong: Lägenhetens balkong är belägen i soligt läge ut mot föreningens härliga innergård. Här kan ni med fördel avnjuta en god kopp kaffe från tidig vår till sen höst, eller övervaka barnens lek på lekplatsen.

Övriga utrymmen

Bastu: I föreningen finns en gemensam bastu som medlemmarna har möjlighet att boka. Gym: Föreningen har två gym, ett med fria vikter och ett med löpband, träningscykel, roddmaskin, trappmaskin och träningsmodul. Föreninglokal: Föreningslokalen kan hyras, och i lokalen finns ett litet kök samt ett rum med plats för ca 20-30 personer. Förråd: I källaren finns lägenheternas förråd, 3 st. per lägenhet (mat-, linne- samt vanligt förråd). Cykel- och barnvagnsförråd är också inhyst i källaren. Tvättstuga: Föreningen har sammanlagt fyra gemensamma tvättstugor som är fullt utrustade.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1949-1950

Byggnadsår: 1949-1950 Lite fakta om det som har gjorts i lägenheten under senaste åren: 2010 Säkerhetsdörr med brevlåda. 2013 Renoverat sovrum (tapetserat fondvägg, ommålning). 2015 Köksluckor, lådfronter, täcksidor och vitrinskåp (Härjedalskök). 2016 Ny toalettstol. 2016 Golv i hall och kök. 2016 Nya persienner i samtliga rum. 2017 har ny diskmaskin och kylskåp satts in i köket. 2017 Ommålning av kök, hall och lilla sovrummet.

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Ansluten till kabelnät via Com Hem (basutbudet ingår i avgiften, ca 10 kanaler). För mer info om grundutbud och priser se; www.comhem.se Bredband via Bredbandsbolaget (fiber) alternativt ComHem. För mer info om utbud och priser se: www.bredbandsbolaget.se

Bilplats

Än så länge är det gratis parkering i närområdet på allmänna platser, men reserverade P-platser finns på ett antal olika ställen i föreningen med separat kö och avgift. Motorvärmare 130 kr. ej motorvärmare 75 kr. För att ansöka om P-plats kontaktar du HSB Service Centers telefonnummer: 010-4221100.

Vägbeskrivning

www.hitta.se www.eniro.se

Övrigt

Undersökningsplikt Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. .

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Adress

Vibyholmsvägen 9 - Älvsjö

Kommun

Stockholm

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1949-1950

Boarea

69m2

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Våning

2 av 3 (Våningsplan 2 av 3. ) , Hiss finns inte

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Örby Slott / Älvsjö

Avgift

3 590 kr/mån

Accepteratpris

2 795 000 kr

40 507 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Lisette Andersson

Mäklarassistent

Läs mer om Lisette Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Vibyholmsvägen 9, Älvsjö

Bostadsrätt, 3 rok, 69m2 Pris: 2 795 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

475 kr/månad

Försäkring:

135 kr

Hushållsel:

340 kr

Driftkostnaden är en uppskattad beräkning på den person som bor i bostaden idag (1 vuxen). Säljaren uppger att elförbrukning per månad ligger runt 340 kr/mån och försäkringen runt 135 kr/mån (varierar beroende på försäkringsbolag).

Andel i föreningen:

0,37674% och andel av årsavgiften är 0,37674%

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-10-18

Byggnad

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Fjärrvärme

Förening

Föreningens namn:

HSB:s Brf Örby Slott i Stockholm

Lägenhetsnummer:

99-2076-1-209-4

Antal lägenheter:

275

Antal lokaler:

4

Information:

HSB Brf Örby Slott Beskattas som ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt: Föreningen bildades år 1949. Antal lägenheter: 275. Antal lokaler: 4 stycken affärslokaler samt 1 medlemslokal (finns på gaveln på Vibyholmsvägen 14). I lokalen finns ett fullt utrustat kök samt ett rum med plats för ca 30 personer sittande. Föreningen köpte huset i samband med byggnationen. Föreningen äger marken. Föreningen accepterar delat ägande. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är ca 125 kr/hushåll. Ansökan görs hos Medlemsregistret 08-785 35 55. Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/orbyslott

Inga planerade avgiftshöjningar, uppgifterna kontrollerade 2017-03-23.

1980-90: Renoverades taket. 1992-94 byttes samtliga V/A-stammar i kök/badrum 1995: Målades trappuppgångar och fönster byttes 1997-98: Renoverade balkonger 2002: Installerades fjärrvärme 2008: Byttes undercentralen till fjärrvärmen Övrigt: Samtliga fasader har renoverats, den sista blev klar sommaren 2006 Pågående renovering: Byte av el-stigarna och dränering pågår i föreningen hus för hus, störrsta delen av husen redan klara. Stambyte utfördes i början av 1990-talet och i samband med detta renoverades kök och badrum.

Medlem i HSB Stockholm + Tillsyn av lgh vid överlåtelse, förskottsavgift, avierna skickas ut per kvartal. Det finns cykelförråd och tvättstuga. Till lägenheten hör 3 st källarförråd, två mindre i form av en matkällare och ett linneförråd samt ett större källarförråd.

Energideklaration

Energikonsumtion:

145 kWh/m2 år

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola