Dukvägen 45, Bromma

Bostadsrätt, 2 rok, 51m2 Pris: 2 295 000 kr - Budgivning pågår

Välkommen till Dukvägen 45! Med ett läge högt upp i huset och med balkong i söder med sol hela dagen skapas en mycket trivsam lägenhet i det populära Riksby. Här erbjuds stora ytor i alla rum med plats för större matgrupp i matrummet som ligger i en social lösning i anslutning mellan vardagsrum och kök. Badrummet är renoverat med golvvärme, handdukstork och förberett för tvättmaskin. Från vardagsrummet når du balkongen. Både sovrum och vardagsrum är rymliga och lättmöblerade tack vare de generösa ytorna. En stor klädkammare ger extra förvaring och till lägenheten hör ett stort källarförråd om 5-7 kvm. Från lägenheten har du endast en kort promenad ifrån tunnelbana, centrum och grönområden. Vid årsskiftet väntar en avgiftssänkning då nuvarande avgift baseras på en tillfällig höjning sedan årets början.

Rumsbeskrivning

Hall

Entré via säkerhetsdörr. På golvet ligger ett fint stengolv från byggåret och väggarna är ljust målade. Plats för möbler för avhängning och förvaring. Längre in i lägenehten finns en stor klädkammare.

Badrum

Modernt och stilrent badrum med ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Stambytt och helkaklat med stora plattor på väggarna. Golvvärme, handdukstork och förberett för tvättmaskin. Dusch och matchande handfatskommod tillsammans med badrumsskåp.

Kök och matrum

Matrummet är socialt beläget mellan köket och vardagsrummet. Här ryms en större matgrupp som är enkelt att placera vid fönstret. Köket går i vitt med rostfria detaljer och kakel ovan köksbänken. Här finns gott om förvaring i skåp och goda arbetsytor. Spis, ugn, fläkt och kyl/frys. Väggarna är ljust målade med laminat i trästil på golvet.

Vardagsrum

Lättmöblerat och rymligt vardagsrum som enkelt rymmer stora möbler och plats för både tv-hörna, extra matgrupp eller kontorshörna. Här ligger en fin originalparkett och väggarna är ljusa tillsammans med en fondvägg. Utgång till balkongen i söder med sol hela dagen.

Sovrum

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övriga möbler som nattduksbord, byrå och garderober. Fin originalparkett på golvet och ljust målade väggar tillsammans med en fondvägg. Läget högt upp i huset ger ett lugnt och insynsskyddat sovrum.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett stort källarförråd om 5-7 kvm (föreningens uppgift). Tvättstugan på Dukvägen 24 innehåller 17 maskiner, delvis bokningsbara men även spontana. Det finns även cykelrum samt två föreningslokaler att hyra som kostar 400kr/dygn. I dessakan mindre tillställningar hållas eller användas för övernattning.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

14 analoga kanaler ingår i månadsavgiften. Fler kanaler erbjuds via Canal Digital. Mer information på föreningens hemsida.Föreningen har nyligen valt att teckna ett mycket föredelaktigt kollektitvavtal med Banhof. Medlemmarna betalar endast 85 kr/m för 100/100 mb/sek.

Uteplats/Balkong

Högt upp i huset i söderläge mot föreningens gård ges ett svårslaget balkongläge med sol långa dagar.

Bilplats

Föreningen har ett stort antal (200 st) egna p-platser med eller utan elstolpe för uthyrning till sina medlemmar. 170-300 kr/mån, utan eller med el-stolpe. Gratis parkering på gatan. Enl. uppgift kommer gatorna att avgiftsbeläggas av kommunen under 2018.

Övrigt

OMRÅDET Lägenheten ligger i omtyckta Riksby endast ett stenkast från Brommaplan. Inom området som ligger längs Drottningholmsvägen erbjuder utöver boende flera grönområden, utegym, grillplatser, lekområden, små lokala butiker och företag. På intilliggande Brommaplan erbjuds ett stort utbud av närservice med ett flertal matbutiker, gym, apotek, vårdcentral, systembolag, restauranger m.m. Här finns också bra kommunikationer genom en mängd busslinjer samt T-banans gröna linje. Inom gångavstånd om ca 10 min ligger naturreservatet Judarn med omväxlande natur med öppna ängs- och skogsmarker, vackra strövområden och sjön Judarn som på vintern blir en härlig skridskobana. Judarn är också ett av Stockholms första naturreservat. Man kan också bada vid Lillsjön, Kyrksjön, Ängbybadet samt Solviksbadet där det finns mysiga sandstränder. För den fritidsintresserade finns det flera aktiviter i närområdet. Bromma Golf erbjuder en 9-hålsbana och en Driving range. I närheten finns också ett utegym samt Åkeshovs sim och idrottshall där det finns gym, gruppträning, simskola mm. För den hästintresserade finns Äppelvikens Ridskola (Bromma Ridklubb). Vid Brommaplan finns både Itrim och Bromma Träningscenter, och mellan Brommaplan och Abrahamsbergs Centrum längs Drottningholmsvägen finns Friskis och Svettis. Närmaste SATS ligger i Alvik. Vill man shoppa finns Bromma Blocks endast 10 min med bil/buss. Här finns ett modernt shoppingcentrum med stort utbud av butiker, caféer och restauranger. Intill Bromma Blocks ligger även Bromma flygplats med flertalet avgångar, både inrikes och utrikes. Ersättning Hemnet Härmed informeras om att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Bromma uppbär vid förmedling av erbjudandet från Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr. .

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Adress

Dukvägen 45 - Bromma

Kommun

Stockholm

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1942

Boarea

51m2

Våning

2 av 3 (Våningsplan 2 av 3. ) , Hiss finns inte

Rum

2 rok

Område

Riksby

Avgift

2 638 kr/mån

Aktuellt bud

Budgivning pågår

2 295 000 kr

45 000 kr/m2

B1 15/11 kl: 20:25 - 2 295 000 kr

Ansvarig mäklare

Visning

Är du intresserad?

Dukvägen 45, Bromma

Bostadsrätt, 2 rok, 51m2 Pris: 2 295 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

345 kr/månad

Försäkring:

120 kr

Hushållsel:

225 kr

Andel i föreningen:

0,17788%

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-11-07

Byggnad

Uppvärmningssystem:

Fjärrvärme

Förening

Föreningens namn:

Brf Brickbandet

Lägenhetsnummer:

0057

Antal lägenheter:

0

Antal lokaler:

0

Information:

Brf Brickbandet grundades 1946 och består av 558 st lägenheter och 54 st lokaler fördelat på 27 huskroppar och är därmed en av de största föreningarna i Stockholm. Föreningen äger fastigheter på adresserna Galonvägen, Stramaljvägen, Dukvägen och Drottningsholmsvägen med tomträtt. Föreningen har en egen expedition på Galonvägen 40C med öppetider mellan kl 8.00-11:00 alla vardagar. Föreningens hemsida är: www.brickbandet.se. Föreningen har även en egen Tv-kanal för förmedling av viktig och aktuell information. Samtliga av Brickbandets hus har gasmöjlighet, vill man koppla in gas i köket så utgår ett bidrag på 1 200 kr. Titta in på föreningens hemsida för mer information. Brf Brickbandet har som ambition att bli den Gröna föreningen mitt i Bromma och arbetar för vind- och solenergi och effektiva energisparinsatser. Föreningen har god ekonomi och välskötta fastigheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Förvaltnings AB Teoge. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp (f.n 1120 kr) som betalas av säljaren samt 1% av prisbasbelopp (f.n. 448 kr) per pantnotering. Styrelsen har beslutat om en tillfällig avgiftshöjning med 28kr/kvm och år, vilket innebär en ökning på 119 kr/m för en lägenhet på 51 kvm. Höjningen sker 1/1-2017 och kommer att gälla i ett år. Enligt föreningen är anledningen följande: Installationen av bergvärme har fördröjts och under tiden ökar fjärrvärmekostnaderna med 20%. Fördröjningen beror på att själva beslutet först fattades vid extra föreningsstämman 30/8-2016. Föreningen väntar f.n på borrtillstånden och besked från Ellevio. För att föreningens ekonomi inte ska undergrävas under tiden anser styrelsen att en tillfällig avgiftshöjning är motiverad.

UNDERHÅLL - Utförda (större) renoveringar: 1980-88: Omläggning av tak 1983-87: Avloppsstammar i köken byttes 1988-89: Fönsterinklädnad med aluminiumprofiler, entrépartier byttes 1992-95: Utfördes elomdragningar 1995-98: Badrumsstammar byttes 2001-02: Har det byggts balkonger på de flesta av föreningens hus 2003: Installation av ett nytt Tv- och Bredbandssystem 2005: Dränering utförd. 2007: Ny tvättstuga 2007-08: Renovering av trapphusen och fortsatt dränering av fastigheterna 2008-09 Byte stammar vatten/kök 2009: Målning av trapphus 2009: Gemensamhetslokal/övernattningslägenhet byggdes 2009: Radonkontroll 2012: Vindarna tilläggsisolerade 2015-2017: Nya portar Planerade underhåll: Lokala bergvärmepumpar ska installeras i varje hus. Just nu väntar uppgradering av elservis inför denna installation. UTFÖRT UNDERHÅLL HUS 12 (Galonvägen 11): 2011: - Byte vattenstammar kök - Dränerat 2016: - Byte av portar 1995-1998: - Byte vattenstammar badrum UTFÖRT UNDERHÅLL HUS 11 Byte vattenstammar 2004. Dränerat, målning, trapphus 2011. Byte badrumsstammar 1995-98. Byte elledningar, byte köksavlopp mitten av 80-talet. UTFÖRT UNDERHÅLL HUS 1 (Galonvägen 41) Byte vattenstammar kök 2015. Dränerat, målning trapphus 2016. Byte badrumstammar 1995-98. PLANERAT UNDERHÅLL HUS 20 (Stramaljvägen 7): - Ny port 2015 och ommålning av trapphus.- Det finns planer på att byta energislag från fjärrvärme till lokala bergvärmepumpar i varje hus. - Taken ska bytas och fasader ska putslagas och färgas, 1-2 hus per år.

Föreningen har tomträtt som skrivs om va 10:e år och gäller till 2024.

Kostar från och med 1 juli 2017 300 kr med eluttag och 170 kr utan eluttag.

Energideklaration

Energikonsumtion:

196 kWh/m2 år

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola