Stramaljvägen 6, Bromma

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Stramaljvägen 6 - Bromma

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1938–1943

  Boarea

  51m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Riksby

  Avgift

  2 717 kr/mån

  Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband 85 kr.

  Ljus och välplanerad tvåa, högst upp med balkong - Stabil Brf nära allt!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välkommen till denna ljusa och stilrena 2:a högst upp med balkong i solläge och med glimt över Lillsjön. Här erbjuds en genomgående och luftig planlösning om 51 kvm som känns större. Modernt och vitt kök med matplats för 4-6 personer. Lättmöblerat och rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp via stort fönster och balkongdörr. Trivsam balkong mot områdets kanske trevligaste utsikt. Badrum med dusch, wc, tvättställ och förberett för tvättmaskin. Rofyllt och väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Genomgående gott skick och smakfulla ytskikt. Bra förvaringsmöjligheter genom klädkammare samt stort källarförråd. Välskött och stabil förening med låga avgifter. Välkommen till Riksbys bästa läge! Populärt och centralt läge med kort promenad till både Abrahamsbergs Centrum, T-bana, matbutik och restauranger samt gångavstånd till Brommaplan med T-bana, flera matbutiker, Apotek, Banker, Caféer etc. Alldeles runt knuten finns de mysiga kolonnistugeområdet och den vackra Lillsjön med promenadstråk av klass.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Christopher Maurie

  Kontorschef/Fastighetsmäklare

  0701-62 71 76

  christopher.maurie@lansfast.se Läs mer om Christopher

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Ljus och välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Vackert stengolv i original och vitmålade väggar.

  Kök

  Smakfullt renoverat kök med vita luckor, bänkskiva i valnöt, gott om förvaring i under- och överskåpen samt köksön. Rymlig matplats för ca 4-6 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spis, diskmaskin, mikrovågsugn samt köksfläkt. Ljust ytskikt och vitlackad ekparkett.

  Vardagsrum

  Generöst vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, soffbord, bokhylla samt tv-bänk om så önskas. Från vardagsrummet finns utgång till balkongen som ligger i fritt läge med utsikt över den trevliga innergården. Vitlackad ekparkett och vitmålade väggar.

  Sovrum

  Luftigt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sidobord samt stor garderob. Målade stavparkett i grått och ljusa väggar. Trevligt ljusinsläpp från fönstret som vetter mot den lugna innergården.

  Badrum

  Helkaklade väggar i vitt med mörkblå bård samt ljust golv. Badrummet är utrustat med dusch, wc, tvättställ samt förberett för tvättmaskin. Wc, tvättställ samt badrumsskåp är från 2018.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1938–1943

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  380 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  180 kr/månad

  Total driftkostnad:

  380 kr/månad

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  OBS! Driftkostnaderna är cirka uppgifter.

  Andel i föreningen:

  0,17788%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Säljare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Brickbandet

  Lägenhetsnummer:

  295

  Antal lägenheter:

  558

  Antal lokaler:

  54

  Allmänt om föreningen:

  Brf Brickbandet grundades 1946 och består av 558 st lägenheter och 54 st lokaler fördelat på 27 huskroppar och är därmed en av de största föreningarna i Stockholm. Föreningen äger fastigheter på adresserna Galonvägen, Stramaljvägen, Dukvägen och Drottningsholmsvägen med tomträtt. Föreningen har en egen expedition på Galonvägen 40C med öppetider mellan kl 8.00-11:00 alla vardagar. Föreningens hemsida är: www.brickbandet.se. Föreningen har även en egen Tv-kanal för förmedling av viktig och aktuell information. Samtliga av Brickbandets hus har gasmöjlighet, vill man koppla in gas i köket så utgår ett bidrag på 1 200 kr. Titta in på föreningens hemsida för mer information. Brf Brickbandet har som ambition att bli den Gröna föreningen mitt i Bromma och arbetar för vind- och solenergi och effektiva energisparinsatser. Föreningen har god ekonomi och välskötta fastigheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Förvaltnings AB Teoge. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp (f.n 1 138 kr) som betalas av säljaren samt 1% av prisbasbelopp (f.n. 455 kr) per pantnotering. Renoveringar: UNDERHÅLL - Utförda (större) renoveringar: 1980-88: Omläggning av tak 1983-87: Avloppsstammar i köken byttes 1988-89: Fönsterinklädnad med aluminiumprofiler, entrépartier byttes 1992-95: Utfördes elomdragningar 1995-98: Badrumsstammar byttes 2001-02: Har det byggts balkonger på de flesta av föreningens hus 2003: Installation av ett nytt Tv- och Bredbandssystem 2005: Dränering utförd. 2007: Ny tvättstuga 2007-08: Renovering av trapphusen och fortsatt dränering av fastigheterna 2008-09 Byte stammar vatten/kök 2009: Målning av trapphus 2009: Gemensamhetslokal/övernattningslägenhet byggdes 2009: Radonkontroll 2012: Vindarna tilläggsisolerade 2015-2017: Nya portar 2016: Dränering av hus 1 och 6 (Galonvägen 39-41 och Riksbyvägen 6-12) Planerade underhåll: Lokala bergvärmepumpar ska installeras i varje hus. Borrningen har påbörjats. UTFÖRT UNDERHÅLL HUS 12 (Galonvägen 11): 2011: - Byte vattenstammar kök - Dränerat 2016: - Byte av portar 1995-1998: - Byte vattenstammar badrum UTFÖRT UNDERHÅLL HUS 11 Byte vattenstammar 2004. Dränerat, målning, trapphus 2011. Byte badrumsstammar 1995-98. Byte elledningar, byte köksavlopp mitten av 80-talet. UTFÖRT UNDERHÅLL HUS 1 (Galonvägen 41) Byte vattenstammar kök 2015. Dränerat, målning trapphus 2016. Byte badrumstammar 1995-98. PLANERAT UNDERHÅLL HUS 20 (Stramaljvägen 7): - Ny port 2015 och ommålning av trapphus.- Det finns planer på att byta energislag från fjärrvärme till lokala bergvärmepumpar i varje hus. - Taken ska bytas och fasader ska putslagas och färgas, 1-2 hus per år. PLANERAT UNDERHÅLL RIKSBYVÄGEN 6-12 Byte köksstammar vatten och avlopp jan-april 2018. Parkering: Parkering kostar från och med 1 juli 2017 300 kr med eluttag och 170 kr utan eluttag. Det finns 202 p-platser varav 122 st med eluttag.  Annat:

  Föreningen har tomträtt som skrivs om va 10:e år och gäller till 2024.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  202 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor