Alströmergatan 49, Stockholm

3 200 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Alströmergatan 49 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljehus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1929

  Boarea

  32m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 4 (plan 3) , Hiss finns

  Rum

  2 rok

  Område

  Kungsholmen

  Avgift

  2 275 kr/mån

  Inkl. värme, VA, kabel-TV (grundutbud) och Bredband

  Accepterat pris

  3 200 000 kr

  100 000 kr/m2

  Välplanerad 2:a med balkong mitt på Kungsholmen!

  Accepterat pris, Hör av er för visning! Varmt välkommen till en ljus och välplanerad lägenhet belägen på attraktiv adress. I välhållen fastighet, på lugn adress och med puls och nöjen runt hörnet. Lägenheten har ett lugnt läge mot rofylld innergård vilket skänker gott om ljusinsläpp tack vare balkong med helglasade parade dörrpartier. Stabil och välskött förening. Välkomna!

  Ansvarig mäklare

  Erin Kiruk

  Franchisetagare/Mäklare

  0767-932620

  erin.kiruk@lansfast.se Läs mer om Erin

  Extra kontaktperson

  Hanna Mikiver

  Reg. Fastighetsmäklare

  0739-854443

  Hanna.Mikiver@lansfast.se Läs mer om Hanna

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med trägolv samt ljusa väggar.

  Kök

  Charmigt kök utrustat med kyl/frys, häll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Plats för förvaring.

  Vardagsrum

  Välplanerat vardagsrum med genomgående fiskbensparkett med plats för matbord samt soffdel. Utgång till balkong.

  Badrum

  Rymligt och helkaklat samt stambytt badrum i ljusa färger. Badkar, wc, samt tvättställ.

  Sovrum

  Stort och ljust sovrum med fiskbensparkett samt ljusa väggar.

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen hyr även ut extra förråd. Tvättstuga finns i källaren och bokas på bokningstavla med cylinder, det finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Här finns även en wc med handfat. Cykelparkering både på gården och i källaren. Det finns en gemensam grön och lummig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1929

  UTFÖRDA 1992/1993 Genomfördes en totalrenovering av hela fastigheten, elstigar, tak, fasader samt trapphus. 1996: Stambyte kök och badrum 2007 Hissen renoverades 2009 OVK och energideklaration genomfördes 2010 Spolning av avloppsstammarna 2012 Tätning av fönster 2012 Byte av fjärrvärmecentral 2013 Renovering av trapphuset, målning av väggar och byte av golv i korridorerna. 2014: Installation av internet med fiberkabel 2015: Renoverade grindar med lås 2015: Byggdes 8 balkonger 2016: Ny grind med låssystem (taggar) och porttelefon. 2016: Utredning om möjligheten att omvandla vind till lägenheter påbörjades men lades på is 2017 eftersom kalkylen för tillfället inte ansågs vara tillräckligt gynnsam. PLANERADE - Fönsterrenovering har diskuterats men inget beslut har tagits om när detta kommer ske.

  Uteplats/Balkong

  Balkong i söderläge mot innergård.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Andel i föreningen:

  1,8002%

  Andel av årsavgift:

  1,79799%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-11-19

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Köpare

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Alströmergatan 49

  Lägenhetsnummer:

  10405-0304

  Antal lägenheter:

  57

  Byggår:

  1929

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  BRF Alströmergatan 49 är en äkta bostadsrättsförening med 57 lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 2002 och äger fastigheten Dykaren 30. På fastigheten finns ett flerbostadshus som byggdes mellan 1929-1930. Bostadshuset totalrenoverades 1992/93. Föreningen består av 57 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal med hyresrätt (dansstudio). OMRÅDE / KOMMUNIKATION Lägenheten är centralt belägen på ett attraktivt område på Kungsholmen. Mycket trevligt boende med närhet till Kungsholms Strand med vacker strandpromenad. Nära till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med tillgång till all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, cafeer, bageri, banker, apotek, systembolag och bra matvaruaffärer. En favorit i området är den italienska restaurangen La Famiglia som ligger ca 50 meter från entrén. Här vid Fridhemsplan finns stans kanske bästa kommunikationer med bussar och tunnelbana som på ett kick tar dig till exempelvis centralen och cityterminalen med vidare kommunikation genom ArlandaExpress eller SJ. Med bil är du uppe på Essingeleden åt norr eller söder inom bara någon minut.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Föreningen har en stabil ekonomi. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2018-11-19). Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen godkänner delat ägande med minst 10 % av den som bor i lägenheten.  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA 1992/1993 Genomfördes en totalrenovering av hela fastigheten, elstigar, tak, fasader samt trapphus. 1996: Stambyte kök och badrum 2007 Hissen renoverades 2009 OVK och energideklaration genomfördes 2010 Spolning av avloppsstammarna 2012 Tätning av fönster 2012 Byte av fjärrvärmecentral 2013 Renovering av trapphuset, målning av väggar och byte av golv i korridorerna. 2014: Installation av internet med fiberkabel 2015: Renoverade grindar med lås 2015: Byggdes 8 balkonger 2016: Ny grind med låssystem (taggar) och porttelefon. 2016: Utredning om möjligheten att omvandla vind till lägenheter påbörjades men lades på is 2017 eftersom kalkylen för tillfället inte ansågs vara tillräckligt gynnsam. PLANERADE - Fönsterrenovering har diskuterats men inget beslut har tagits om när detta kommer ske.  TV/Internet:

  TV (grundutbud) och bredband via ComHem ingår i avgiften mot ett obligatoriskt tillägg på 164 kr/mån som läggs på avin för månadsavgiften.  Parkering:

  Det råder boendeparkering i området.  Gårdsplan:

  Det finns en gemensam grön och lummig innergård med utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.  Gemensamma utrymmen:

  Föreningen har en gemensam tvättstuga och cykelrum. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor