Budgivning pågår

Birkagatan 16 C, Stockholm

Aktuellt bud

2 800 000 kr

Utgångspris 2 895 000 kr

Budgivare 1 26/09 kl: 16:42 - 2 800 000 kr

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Birkagatan 16 C - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1972

  Boarea

  34m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 5 (Våningsplan 2 av 5. ) , Hiss finns

  Rum

  1,5 rok

  Område

  Vasastan/Birkastan

  Avgift

  1 741 kr/mån

  inkl. värme, vatten, förråd och kabel-TV (basutbud).

  Utgångspris

  2 895 000 kr

  85 147 kr/m2

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Perfekt planerad minitvåa som känns större än sina kvadrat då den har en öppen social planlösning mellan kök och rum. Högt i tak och stora fönster med bra ljusinsläpp, samt fina golv. Goda förvaringsmöjligheter med rymliga garderober. Föreningen har en lugn grönskande innergård med långbord och grillplats. Ekonomin är välskött av en engagerad styrelse, och avgifterna är låga. I huset finns ett garage med 64 platser som blir tillgängliga med jämna mellanrum. Här i Birkastan, ett av Vasastans mest trendiga områden, har du både den levande Rörstrandsgatan och närhet till grönområden som Vasaparken och Karlberg Slott.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall där det finns det gott om förvaring i de platsbyggada garderoberna samt i hatthyllan.

  Kök & vardagsrum

  Ett supertrevligt vardagsrum samt kök i öppen planlösning med lättmöblerade ytor. Här finns den självklara platsen för matbordet och soffdelen. Köket har goda arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor samt ett specialbyggt matsalsbord med inbyggd spishäll. Här kan man sitta ca 6-8 personer. Fullt utrustat kök med kyl och frys, diskmaskin, kaffemaskin och fläkt. Från lägenheten har man en rofylld utsikt mot en mysig och lummig innergård.

  Badrum

  Renoverat badrum med duschhörna, wc, kaklade väggar och klinker på golv med värme. Handfat med kommod och spegelskåp ovanför.

  Möjligt balkong

  Möjligt att bygga balkong från vardagsrummet. Se alt planlösning

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1972

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  300 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  150 kr/månad

  Personer i hushållet: 2

  Driftskostnaderna är ca-uppgifter.

  Andel i föreningen:

  1,05437%

  Andel av årsavgift:

  1,05649%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2015-11-10

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1972

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Gjutaren 11

  Lägenhetsnummer:

  37

  Antal lägenheter:

  55

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  Brf Gjutaren 11 registrerades 2001 och förvärvade år 2004 fastigheten med adresserna Birkagatan 16 A, 16 B och 16 C i Stockholm. Fastighetens registrerade byggår är 1969. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med 55 lägenheter varav 4 med hyresrätt samt 3 lokaler (Birka Bowling, TidningsAB Svensk Bokhandel, Stiftelsen Birkagården). En av lokalerna är ett garage. Brf Gjutaren är en äkta förening och äger marken.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltning sköts av Restate. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel 10%. De ser helst att alla delägare är bosatta i lägenheten, och om man önskar någon annan lösning ska man först kontakta Restate för att kolla om detta är ok. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (2018-09-05).  Gjorda renoveringar:

  UTFÖRDA Stamspolning 2005 Gårdsrenovering 2005 Balkongrenovering/nyanläggning balkonger 2006 Putsning av fasad 2006 Målning av fönster 2006 Säkerhetsdörrar i C huset 2006 Nytt låssystem 2008 Byte av hiss i C uppgång 2010 Tilläggsisolering av vindar 2012 Byte av fjärrvärmeväxlare 2012 Byte av horisontella avloppsrör 2008-2012 Ny dörr till gården i A-huset samt trappor 2009 Byte av hiss i uppgång A 2010 PCB-sanering badrum slutförd juni 2014 Byte av ventilationssystem 2014 Byte av horisontella stammar 2014. Nya garagedörrar 2015. Dränering delar av gård 2015. Relining av stammar 2015. Ommålning av fönster och entré 2016. OVK 2016 Ommålning byggnad A,B och C 2016. Byte till energisnål belysning byggnad A, B och C 2016. PLANERADE/PÅGÅENDE - Renovering av gården pågår. - Renovering av loftgångarna, inget startdatum bestämt.  TV/Internet:

  Kabel-TV via Comhem. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Comhem eller Fiber via ip only. Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.  Parkering:

  64 garageplatser under fastigheten. Kö till garageplats, boende har förtur. Kötid varierar, men platser blir lediga regelbundet. I dagsläget ca 5 pers i den interna kön (2018-09-05). Medlemspris för första platsen (1 500kr/mån). Önskar boende hyra fler platser är avgiften för nästa plats densamma som för externa garagehyresgäster, men boende behöver inte betala moms.  Gårdsplan:

  Trevlig gård, som sköts till största delen av medlemmarna på frivillig bas under ledning av Trädgårdsgruppen. Gräsklippnings-och vattningsschema den varma årstiden. Föreningen brukar dessutom ha två-till tre arbetsdagar per år. Arbetsdagarna avslutas ofta med en liten fest. Gasolgrill, partytält och filtar finns att låna.  Gemensamma utrymmen:

  Varje lägenhet disponerar ett källarförråd. Tvättstuga med två stora tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, torkrum och mangel i gathusets övre källarplan. Barnvagnsrum i uppgång A & B, cykelrum vid uppgång B & C. Cykelställ på gården. Gästlägenhet i B-uppgången 1 trappa upp. Ett fåtal extraförråd finns att hyra. Kö till extraförråden. Uthyres enbart till boende.  Annat:

  Hemförsäkring/bostadsrättsförsäkring ingår inte i avgiften utan medlem tecknar den själv. Besök gärna föreningens uppdaterade hemsida för ytterligare information www.gjutaren11.se Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  221 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor