Völundsgatan 1, Stockholm

3 350 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Völundsgatan 1 - Stockholm

  Kommun

  Stockholm

  Typ

  Flerfamiljhus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1928

  Boarea

  38m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  1 av 5 (Våningsplan 1 av 5. ) , Hiss finns

  Rum

  1,5 rok

  Område

  Atlas

  Avgift

  2 121 kr/mån

  2121 kr/mån. Inkl värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv om 68 kr/mån samt bredband 155 kr/mån - total månadsavgift blir 2344 kr/mån.

  Accepterat pris

  3 350 000 kr

  88 158 kr/m2

  Accepterat pris, ring för visning. Välkommen till denna fina och välplanerade 1,5:a (möjlig tvåa) som ligger belägen i det charmiga "lilla Paris". Lägenheten är genomgående fräsch och har många tidsenliga detaljer bevarade som fiskbensparkett, speglad dörr och spröjsade fönster mot lugn gata. Suveränt läge i Atlasområdet, ett stenkast från Rörstrandsgatan med dess stora utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker. Bekväm närhet till många goda kommunikationer som tåg, tunnelbana, Arlandabuss och stadsbussar. Även nära till flera parker och grönområden.

  Ansvarig mäklare

  Christopher Maurie

  Kontorschef/Fastighetsmäklare

  0701-62 71 76

  christopher.maurie@lansfast.se Läs mer om Christopher

  Extra kontaktperson

  Joseph Rashid

  Reg. Fastighetsmäklare

  073-682 96 49

  joseph.rashid@lansfast.se Läs mer om Joseph

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande och ljus hall med god plats för avhängning av ytterkläder.

  Vardagsrum

  Härligt och lättmöblerat rum med ett fint ljusinflöde från spröjsat fönster. Detta rum är generöst till ytan och är lättmöblerat för soffgrupp och tv-möbel samt plats för matbord och sängen. Fin ekparkett på golv och vitmålade väggar.

  Kök

  Kök med ljusa skåpsluckor och kakel ovan arbetsbänken. Köket erbjuder bra med förvarings- och arbetsyta samt har plats för ett mindre matbord. Spröjsat fönster i köket som erbjuder ett fint ljusinsläpp. - Spis med ugn - Kyl och frys - Mikro I anslutning finns klädkammare.

  Badrum

  Mycket fräscht och helkaklat badrum med klinker på golv och kaklade väggar. I badrummet finns en generös duschhörna, handfat med ett spegelskåp ovanför samt toalett.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1928

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 68 kr/mån tillkommer för kabel-tv.

  Bredband

  Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 155 kr/mån tillkommer för bredband.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  400 kr/månad

  Försäkring:

  150 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  400 kr/månad

  Kommentar:

  OBS-Driftskostnaderna är ca:uppgifter Gas 215 kr / månad.

  Andel i föreningen:

  2,66%

  Andel av årsavgift:

  2,65999%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1928

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Tendern 10

  Lägenhetsnummer:

  7

  Antal lägenheter:

  26

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Brf Tendern 10 är en stabil äkta bostadsrättsförening som upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal som idag hyrs ut (vävstuga). Föreningen bildades 1999 och har sedan köpet gjort de stora renoveringarna såsom stambyte, fasad och tak. Mycket välskött fastighet från 1929.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltare är SBC. I dagsläget finns inga planer att ändra årsavgiften men beslut tas från år till år (2018-10-04). Föreningen accepterar delat ägande. Den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.  Gjorda renoveringar:

  Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2035. UTFÖRDA 2018 - OVK 2016 - Ny undercentral 2015 - Renovering av hiss. 2010 - Renovering av fönster. 2004 - Renovering av balkonger/nya balkonger. Omputsning av fasad. 2003/2004 - Omläggning av tak. 2001 - Elstambyte. 2000/2001 - Rörstambyte. PLANERADE - Renovering av innergård 2019. Föreningen håller på att ta in offerter för bl a dränering.  TV/Internet:

  Kabel-TV via Comhem. En obligatorisk avgift för detta på 68 kr/mån läggs på avin för månadsavgiften. Bredband via Bredband 2. En obligatorisk avgift för detta på 155 kr/mån läggs på avin för månadsavgiften.  Parkering:

  Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00). Tillståndet kostar 300 kr, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.  Gemensamma utrymmen:

  Gemensam tvättstuga med nya maskiner.  Annat:

  Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  132 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor