Kometvägen 5, 8tr, Täby

Bostadsrättslägenhet, 4 rok, 109,5m2 Pris: 3 995 000 kr

Fantastisk 4:a om 109,5 kvm med uthyrningsdel med separat entré samt inglasad dubbelbalkong

Välkomna upp till 8:e våningen och denna mycket välplanerade och påkostade bostad med allt man kan önska sig. Här har ni möjligheten att bo till en extremt låg månadskostnad då bostaden har en separat uthyrningsdel om ca 23 kvm med egen entré, badrum samt kökspentry. Bostaden bjuder på ett rikligt ljusflöde genom stora fönsterpartier i två väderstreck samt en stor inglasad dubbelbalkong med komposittrall i ett soligt läge som bjuder till en fantastisk utsikt. Balkongen nås från ett av sovrummen samt ifrån vardagsrummet. Två helkaklade och moderna badrum, varav det ena med Jacuzzi, dubbla handfat samt golvvärme, ett modernt och påkostat kök från Noblessa med granitbänkskiva med mosaik ovan, komplett maskinell utrustning samt matplats invid stort fönsterparti, social öppen planlösning mellan köket och det luftiga samt lättmöblerade vardagsrummet, Walk-in closet som nås från två av bostadens sovrum samt ett rymligt och socialvänligt allrum med utgång till bostadens härliga balkong. Genomgående valnöts plankgolv samt ljust målade väggar. Bostaden präglas av ett fantastiskt ljusflöde genom stora fönsterpartier i två väderstreck och andas lyx och kvalitet. Vad mer kan man önska sig!? Grindtorp är ett mycket populärt område som attraherar såväl Familjer som unga. Strax utanför porten ligger den trevliga innergården med lekplatser, fotbollsplan, boulebana och pingisbord. Här bor ni med ett centralt läge nära Täby Centrum med dess rika utbud av butiker, restauranger och service samt härliga grönområden. På promenadavstånd når ni även det populära utomhusbadet Norskogsbadet som erbjuder tre bassänger i olika storlekar för de minsta till motionssim, omklädningsrum med duschar och bastu samt en trevlig kiosk. Alldeles invid badet finner ni även en stor lekpark som barnen brukar älska samt ett utegym för er vuxna. Från bostaden har ni goda kommunikationsmöjligheter med närhet till bussar och Roslagsbanan som tar dig till Stockholm på 20 minuter. För den bilburna nås E18 mot Stockholm och Norrtälje på endast någon minut med bil. Flertalet skolor finns att välja mellan i området såsom Ytterbyskolan (åk 1-5), Näsbydalsskolan (åk 6-9), Byängsskolan (åk 1-9), Habiliteket (åk 1-10), Nytorp Förskola o Friskola (åk 1-9), Kristinaskolan (åk 1-9) och Svalnäs (åk 6-9). Det finns också flera förskolor varav två ligger på Grindtorpsvägen nr 31 och 49. Grindtorp ingår i den berömda stadsplan för Täby som skapades av arkitekten Sune Lindström vid VBB: s arkitektkontor. Planen visades bl a i en stor utställning på Museum of Modern Art i New York 1965. Decenniet runt 1970 besöktes Täby och Grindtorp av åtskilliga studiegrupper från bl a Japan. Husen i Grindtorp byggdes av dåvarande HSB Täby 1961-66. Arkitekter var C Strehlenert och O Elgquist vid HSB:s Riksförbund. Besök gärna föreningens hemsida för mer information www.hsb.se/stockholm/brf/venus/ Varmt välkomna på Visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Ljust målade väggar och klinkergolv Hatthylla

Vardagsrum

Plankgolv valnöt och ljust målade väggar Utgång till bostadens inglasade balkong med komposit trall Öppen planlösning mot kök

Kök

Nobblessa kök med vita köksluckor och skåp med rostfria beslag Plankgolv valnöt och ljust målade väggar Granitbänkskiva med mosaik ovan Matplats invid fönsterparti Kökets maskinella utrustning består utav; * Integrerad kyl och frys * Integrerad Diskmaskin * Inbyggd ugn i rostfritt * Inbyggd mikro i rostfritt * Induktions häll * Fläktkåpa i svart

Badrum

Vitkaklade väggar och mörkgrå klinkergolv med värme Spotlights i tak Bubbelbadkar med vattenfalls dusch Dubbla handfat med kommod med spegel ovan Badrumsskåp WC-stol

Sovrum

Två rymliga sovrum med plankgolv valnöt och ljust målade väggar Bra förvaringsmöjligheter Utgång till balkong från ett av sovrummen som även har en tapetserad fondvägg

Klädkammare

Plankgolv valnöt och ljust målade väggar

Uthyrningsdel

Hall Ljust målade väggar och ekparkettgolv Hatthylla

Uthyrningsdel

Kök/Pentry Laminatbänkskiva med mosaik kakel ovan Kyl/frys i vitt Ugn med spishäll i vitt Köksfläkt

Uthyrningsdel

Allrum Stort fönsterparti Ljust målade väggar och ekparkettgolv

Uthyrningsdel

Badrum Vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv Dusch Handfat med spegelskåp ovan WC-stol

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Tv levereras av ComHem, grundutbudet av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband och IP-telefoni via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Den som så vill kan teckna avtal med en annan leverantör t ex Telia, Comhem mfl och står då också för kostnaderna själv.

Bilplats

Brf Venus har ett antal parkeringsplatser och garage, som man kan hyra. Det finns lediga p-platser på föreningens område. Det finns parkeringsplatser utan eluttag, med eluttag samt garageplatser. 150 kr/månaden för plats utan el, 200 kr/mån med el. 400 kr/mån för garage. För frågor om garage och parkeringsplatser samt köplatser kontakta förvaltningsassistent: Jolanta Lennegran tel: 010- 442 10 00 jolanta.lennegran@hsb.se

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Kometvägen 5, 8tr - Täby

  Kommun

  Täby

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1961

  Boarea

  109,5m2

  Våning

  8 av 11 (Våningsplan 8 av 11. ) , Hiss finns

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Grindtorp

  Avgift

  5 493 kr/mån

  Inklusive Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband och IP-Telefoni

  Utgångspris

  3 995 000 kr

  36 484 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Farzad Nourozian

  Fastighetsmäklare

  0708-83 03 93

  farzad.nourozian@lansfast.se Läs mer om Farzad

  Extra kontaktperson

  Daniel Senkal

  Fastighetsmäklare

  070-162 75 47

  daniel.senkal@lansfast.se Läs mer om Daniel

  Visning

  Är du intresserad?

  Kometvägen 5, 8tr, Täby

  Bostadsrättslägenhet, 4 rok, 109,5m2 Pris: 3 995 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  450 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr

  Hushållsel:

  250 kr

  Andel i föreningen:

  0,18757% och andel av årsavgiften är 0,18757%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  448 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 120 kr

  Byggnad

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Venus HSB

  Lägenhetsnummer:

  628

  Antal lägenheter:

  704

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen bildades 1960 och de adresser föreningen omfattar är Meteorvägen 2-64 och Kometvägen 1-23. HSB köpte marken till Grindtorp och Näsbydal år 1955. Ett skissförslag till bebyggelse i dessa områden ingår i stadsplanen för Täby skapad av arkitekt Sune Lindström mfl. Husen i Grindtorp ritades vidare av arkitekterna Curt Strehlenert och Olle Elgquist på uppdrag av HSB. Grindtorp är uppdelat i två bostadsrättsföreningar, Venus och Jupiter.  Föreningens ekonomi:

  Föreningen höjde avgiften med 5% 1/1-2017  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar (större sorten) Hissar (2002-03) Trädgården (2002-04) Låsbyten (2002-03) Stamspolningar (2005) Nya parkeringsplatser (2004) Målning av förbindelsegångar (2006-07) Ny papp & målning av taken på Meteorvägen (2007) Fasad- & bakongreparationer (-2008) Reparation av fasadsprickor (2007) Asfaltering av parkeringsytor (2007) Renovering av soprummen (2007) Renovering av varmvattencirkulationen (2008-09) Fläktbyten (2009) Isolering med lösull på vinden, Meteorv. (2010) Byte galvade kallvattenrör (2010) Stamrenovering genom reliningmetoden (2009-11) Asfaltering av trottoarerna (2011) Galaxen (ombyggnad till fritidscenter 2011) Fönsterbyte 2014-2015 Stamspolning (2016) Markytor kring våra husgavlar och på innergård har renoverats med ny belysning, fasadbelysning, nya grillplatser och nya växter (2015-2017) Kommande renoveringar 2017-2018 Renovering av samtliga balkonger och ev allmän inglasnng 2017 - Byte av termostatventiler på Meteorvägen 2017 - Ytterligare en grillplats på innergård och nyplantering 2017- Ny belysning längs med hela parkeringen på Kometvägen 2018 - Fasadrenovering  TV/Internet:

  Kabel-tv/Bredband Tv levereras av ComHem, grundutbudet av kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband och IP-telefoni via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Den som så vill kan teckna avtal med en annan leverantör t ex Telia, Comhem mfl och står då också för kostnaderna själv.  Annat:

  Tvättstuga Det finns tvättstuga i varje port i höghuset (Kometvägen) och i var 4:e port i låghuset (Meteorvägen). Nya maskiner med automatdosering av tvättmedel. Övriga lokaler Bostadsrättsföreningen har byggt ett fritidscentrum åt sina medlemmar, med gym, bastu, pingisrum, dart och inomhusbana för boule. Anläggningen öppnades efter nyår och aktiviteterna tillhandahölls för medlemmarna i föreningen till en mycket låg kostnad. Gym 1200 kr/år Bastu, boule, pingis och dart 300kr/år Det finns ett övernattningsrum samt festlokaler att hyra för bostadsrättsinnehavare och deras gäster. Medlemmarna i föreningen har tillgång till tvättstuga, miljörum, elektronikrum samt källar- eller vindsförråd. I höghuset finns speciella barnvagnsrum respektive cykelrum märkta med skyltar med ingång från gården. Där finns också några låsbara cykelburar att hyra. I låghuset finns gemensamma utrymmen för barnvagnar och cyklar i varje entréplan från gatusidan.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola