Granitvägen 32 A, TYRESÖ

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Granitvägen 32 A - TYRESÖ

  Kommun

  Tyresö

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1964

  Boarea

  80m2

  Våning

  3 av 3 , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Bollmora

  Avgift

  4 263 kr/mån

  Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

  Genomgående 3:a högst upp i huset med en härlig utsikt över Tyresö, i centralt läge.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Högst upp i huset finner ni denna välplanerade 3:a med två stora sovrum som båda har plats för dubbelsäng och passar såväl till vuxna, tonåringar eller barn. Här finns det goda möjligheter att sätta sin egna prägel och göra lägenheten till sina egna. Badrummet är helkalkat och stambytt 2014. Det som man bör lägga fokus på i den här lägenheten är hjärtat i varje hushåll, nämligen köket. Här finns det stora möjligheter att skapa sig sitt drömkök. Köket innehar alla funktioner och håller dagens standard men det har några år på nacken och skulle behöva en uppfräschning så att ni får det precis så som ni vill ha det. Från vardagsrummet har ni den finaste utsikten på Granitvägen. Vardagsrummet är rymligt och och ljust i och med de stora fönsterpartiet. Från det ena sovrummet når man balkongen som ligger mot föreningens innergård i insynsskyddat läge. I lägenheten finns det gott om förvaringsmöjligheter i och med den stora klädkammaren mellan vardagsrummet och sovrummet. Till lägenheten hör även ett källarförråd. Brf-Solhöjden ligger belägen på en höjd i Tyresö med närhet till skolor, kommunikationer samt Tyresö centrum.

  Ansvarig mäklare

  Isabelle Björkstrand

  Fastighetsmäklare/Kontorschef

  0700-67 88 19

  isabelle.bjorkstrand@lansfast.se Läs mer om Isabelle

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med bra avhängningsytor precis innan för dörren samt garderober längs ena väggen. Från hallen når ni samtliga rum i lägenheten. Ljust målade väggar och platsmatta på golvet.

  Kök

  Trevligt arbetskök med äldre standard. Här finns det stor potential att få skapa sitt egna drömkök med era egna val av material och utformning. Invid fönstret finns det plats för en matgrupp för 4-6 personer.

  Badrum

  Stambytt och helkaklat badrum med klinkergolv i neutrala färger. Badrummet är utrustat med en separat WC med handfat samt badkar med dusch och ett extra handfat i den andra delen av badrummet. Det finns även framdraget med uttag så att det finns möjlighet att sätta in en tvättmaskin om man så önskar.

  Sovrum 1

  Rymligt sovrum med plats för önskad sovrumsmöblering. Från sovrummet har ni en fantastisk utsikt över Tyresö. Ljusa väggar och platsmatta på golvet.

  Sovrum 2

  Det lite större sovrummet vetter ut mot den lugna innergården, här finner ni även balkongen som ligger i sydvästläge. Sovrummet inrymmer dubbelsäng och annan önskad sovrumsmöblering. Vägg i vägg med sovrummet finner ni den rymliga klädkammaren där ni har gott om förvaringsplats. Ljust målade väggar.

  Vardagsrum

  Stort vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Här har ni även magisk, milsvid utsikt över Tyresö. I rummet finns det plats för den större soffgruppen och tv-möblemang samt annan önskad möblering. Ljusa väggar och parkettgolv.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1964

  Övrigt

  På promenadavstånd når du bussar som tar dig till Gullmarsplan på ca. 15 min samt direktbussar till Stockholm City. Det går även bussar till Haninge samt Nacka närsjukhus. Inom gångavstånd finner ni även både förskolor och grundskola. På mindre än 10 minuter befinner du dig i Tyresö centrum med ett 60-tal butiker med allt från mataffärerna Coop och ICA till de stora klädkedjorna samt ett antal restauranger och systembolaget.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  500 kr/månad

  Försäkring:

  200 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Total driftkostnad:

  500 kr/månad

  Personer i hushållet:

  3 st

  Andel i föreningen:

  0,26374%

  Andel av årsavgift:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-10-05

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Köpare

  Byggnad

  Byggår:

  1964

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Solhöjden i Tyresö

  Lägenhetsnummer:

  453

  Antal lägenheter:

  508

  Antal lokaler:

  29

  Allmänt om föreningen:

  Brf Solhöjden i Tyresö är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Tyresö Bollmoraberg 1 bestående av 15 st flerfamiljshus uppförda 1964-1966. Fastigheterna är belägna på Granitvägen 1-42 och föreningen förvärvade fastigheterna 2009-10-14 från Akelius Fastigheter. Föreningens fastigheter består av 508 lägenheter samt 29 lokaler.  Föreningens ekonomi:

  Ekonomisk förvaltare genom HSB. Man behöver i dagsläget inte vara medlem i HSB för att bli godkänd medlem hos föreningen. Föreningen kommer troligen införa en mindre årlig höjning av avgiften (1-2%) istället för att behöva göra stora höjningar ibland. Detta är ett sätt att finansiera de renoveringar som kommer ske inom 2-4 år. -Föreningen tillåter delat ägande. Minsta ägarandel är 10% och en av ägarna måste vara bosatt i lägenheten. -Föreningen kan godkänna uthyrning i andra hand i undantagsfall och under en begränsad tid. Se mer info på föreningens hemsida. -Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.  Gjorda renoveringar:

  1980 nybyggnad av kallgaragelänga 1988 fasadändring 1995 nybyggnad av 3 st miljöstugor 2010 renovering av samtliga yttertak 2010 fiberkanaldragning, nya lås (Aptusbrickor) på flerbilsgaraget, 2013-2014 Stambyte och renovering av samtliga badrum 2015-2016 renovering och målning av de två flerbilsgaragen, fläktbyte samt godkänd OVK, nya postlådor i entrén, ny gästlägenhet med plats för 6-7 gäster, 2017 renovering av trapphus och portlås. 2017 OVK och radonmätning 2018 Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter Kommande renoveringar: -Byte av fönster planeras till 2018, med start i oktober -Renovering av balkonger och fasad beräknas ske 2020. Det avsätts pengar varje år enligt stadgarna till en yttre fond för renoveringar.  TV/Internet:

  Kabel-tv från ComHem eller Telia. Grundutbudet ingår i avgiften. Det ska finnas en Telia box till varje lägenhet och den ska lämnas kvar vid försäljning då den tillhör lägenheten. Bredband via Comhem (Kabel) eller Telia (fiber) - ingår ej i avgiften.  Parkering:

  Föreningen har totalt 88 st parkeringsplatser i garage. En uthomhusplats på taket kostar 200 kr/mån . Garageplats med elstolpe (flerbil) 420 kr/mån och utan el 309 kr/mån. I dagsläget är det lång kö (runt 100 st i kö, 2018-09-03). Kontakta HSB Stockholm för att ställa dig i kö. • Det finns gästparkering vid vändplanen.  Gårdsplan:

  Området bjuder på gemensamhetsytor med små grönområden/gårdar med mysiga grillplatser. För den aktiva finns lekplatser, bollplaner och boulebana.  Gemensamma utrymmen:

  - Det finns cykelrum i varje hus. - Barnvagnsrum finns i varje port, ingång från porten. - Förråden som man kan hyra extra är 5 kvm och uppåt, i dagsläget är det kö. - Det finns en tvättstuga, med 8 maskiner och 4 torktumlare samt 4 torkskåp. Det finns även en grovtvättmaskin. - I anslutning till grovsoprummen (i dagsläget finns det 3 st) finns även återvinning av glas, papper, kartong och elavfall. - Brf Solhöjden har en gästlägenhet som medlemmar och hyresgäster i föreningen har möjlighet att hyra till sina gäster. Lägenheten finns numera på Granitvägen 10 C. - Det finns en festlokal under tvättstugan på Granitvägen 3.  Annat:

  För mer information finns föreningens hemsida: www.solhojdentyreso.se. Spekulant och köpare bör läsa informationen som finns på hemsidan. Slutgiltig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.


  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  145 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor