Fabriksgatan 23 H, Örnsköldsvik

Bostadsrätt, 2 rok, 52m2 Pris: 1 590 000 kr - Budgivning pågår

En lägenhet för dig som söker boende mitt i centrala city med en mycket låg månadsavgift. Föreningen är helt skuldfri och avgifterna har legat still under flera år. Lägenheten är helrenoverad med modernt vitt kök med inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Helkaklat badrum med golvvärme och bubbelbadkar. Fina ytskikt och genomgående parkettgolv. Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till en helrenoverad och ljus lägenhet. Genomgående parkettgolv och fina ytskikt genomsyrar hela lägenheten. Vardagsrum och hall har extra ljudisolerade takplattor. Hall med plats för avhängning av ytterplagg samt två garderober och ett städskåp. Målad väv på väggen samt snygg fondtapet vid hatthyllan. Ny elcentral. Öppen in till köket som har vita skåpluckor, grått kakel, diskbänk samt bänkskiva i ek. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Asko-11), Keramikhäll, inbyggd ugn och Micro (Whirlpool -10), fläkt (Franke- 10) samt diskmaskin (Cylinda-11). Matplats framför fönster med plats för 4 personer. Ljust vardagsrum med två fönster. Parkettgolv, målade väggar i vitt samt läcker fondtapet. Här ryms både soffgrupp och matgrupp om man önskar. Sovrum med utgång till balkong med förmiddagssol. Tre garderober. Parkettgolv och målade väggar med snygg fondvägg. Helkaklat badrum med kakel och klinker. Golvvärme (el). Wc, kommod med spegel, toalettskåp med spegel samt bubbelbadkar. Badrummet renoverades av tidigare ägare -(10).

Övriga utrymmen

Källarförråd som tillhör lägenheten. Hobbyrum och gemenam tvättstuga finns i källaren. .

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1960

Byte av fönster till nya 3-glas fönster inkl nya balkongdörrar. Nya säkerhetsdörrar. Portkod vid entrén. Renovering av tvättstugor och övriga gemensamma utrymmen.

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Ansluten till kabelnät.0-10 Mbit ingår i avgiften (Telia) men de flesta lägenhetsinnehavarna tecknar eget abonnemang alternativt betalar en mellanskillnad för att få ökad hastighet.

Uteplats/Balkong

Balkong om ca 3 m² med utgång från sovrummet. Balkongen är öppen och har morgon och dagssol. I angränsande fastighet finns en stor gemensam takterrass med utsikt ner mot hamnen. Föreningen har ansökt om bygglov för utbyggnad av balkonger samt inglasning hos kommunen och inväntar besked.

Bilplats

10 p-platser med motorvärmarstolpe, separat kö, 225 kr/mån. 17 garageplatser, separat kö, 275 kr/mån. 10 carportplatser, separat kö, 276 kr/mån. För tillfället är det inga platser lediga, dock finns det nuvarande p-platser som önskar carport/garageplats på kölista.

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Adress

Fabriksgatan 23 H - Örnsköldsvik

Kommun

Örnsköldsvik

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1960

Boarea

52m2

Våning

3 av 4 (Våningsplan 3 av 4. 2 trappor. (Trapphiss finns)) , Hiss finns inte

Rum

2 rok varav 1 sovrum

Område

Centralt

Avgift

1 476 kr/mån

Eller högstbjudande

1 590 000 kr

30 577 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

1 590 000 kr

30 577 kr/m2

B1 13/11 kl: 09:40 - 1 590 000 kr

Ansvarig mäklare

Visning

Är du intresserad?

Fabriksgatan 23 H, Örnsköldsvik

Bostadsrätt, 2 rok, 52m2 Pris: 1 590 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

250 kr/månad

Försäkring:

100 kr

Hushållsel:

150 kr

Elförbrukning varierar och är enhetsmätning för varje enskild lägenhet. Försäkring avser schablonbelopp för hemsförsäkring.

Andel i föreningen:

0,86253% och andel av årsavgiften är 0,85302%

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-10-30

Byggnad

Fönster:

3-glasfönster

Uppvärmningssystem:

Fjärrvärme

Förening

Föreningens namn:

HSB Brf Athen

Lägenhetsnummer:

44-2407-1-25-3

Antal lägenheter:

45

Antal lokaler:

14

Information:

En populär och omtyckt förening med god ekonomi och låga avgifter. Fina intäkter för lokaluthyrning och alla stora renoveringar har skett. Föreningen har ansökt till kommun om bygglov för inglasade balkong på ca 7-8 kvm och inväntar beslut.

Avgiften låg oförändrad inför 2017 och har gjort under flera år. Lokalerna har fått en höjning med 4 % med motvieringen att avgiften legat still under flera år. Föreningen är helt skuldfri.

Under 2017 skall golv och väggar utanför tvättstugorna renoveras samt en hissrenovering. Under 2016 infördes källsortering och sorteras i innegårdens miljöbod, byte av termostatsventiler samt att OVK besiktning har genomförts. 2014 byttes samtliga fönster till lägenheterna.

Internet 0-10 MBit ingår i avgiften samt basutbud TV från Telia. De flesta tecknar eget internetabonnemang och betalar en mellanskillnad för att få snabbare hastighet.

HSB har gjort en förändring kring medlemskapet i samband med överlåtelser. Nu kvävs det att köparen betalt medlemsandelen innan en överlåtelse kan genomföras. Ibland är tillträdet snabbt inpå då kan köparen välja att bli medlem via hsb.se. Där betalas medlemskapet direkt och man behöver inte vänta på en avi från oss. Klicka på länken för att se hur det fungerar: https://blimedlem.hsb.se/index.html. Grunden för denna ändring är att stadgarna i bostadsrättsföreningarna säger att den som begär inträde i bostadsrättsföreningen ska vara medlem i HSB-förningen. Meldlem blir man först när andelen är betald. Det går alltså inte formellt att godkänna medlemskapet i brf innan betalningen är gjord.

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola