Knutsgatan 5 b, Västerås

Bostadsrätt, 3 rok, 86m2 Pris: 2 775 000 kr - Budgivning pågår

Sekelskifteslägenhet i toppskick!

Unik sekelskifteslägenhet med härlig takhöjd och perfekt läge innanför Cityringen! Väldisponerad och ljus lägenhet om ca 86 m² fördelat på tre rum och kök. Genomgående renoverat i smakfull stil och hög standard. Vacker funktionell kakelugn i ett av sovrummen. Balkong i soligt västerläge mot grönskande innergård. Gångavstånd till Centralstationen, citykärnan och högskolan. Tillfälle som du inte får missa. Varmt välkommen!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré till hall med plats för avhängning och förvaring i garderober och klädhängare. Praktiska platsbyggda hyllor. Från hallen nås även en klädkammare som i dag används som ett litet kontor. Rymligt sovrum med fungerande kakelugn. Dubbla dörrar till andra sovrummet. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Helkaklat badrum som renoverades 2014. Här finns tvättmaskin och torktumlare, tvättställ i kommod, toalett, badkar med glasvägg och handdukstork. Lättarbetat kök med utgång till västervänd balkong med utsikt över innergården. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikrovågsugn, diskmaskin, kombinerad kyl och frys och ett extra frysskåp. Samtliga vitvaror är nya från 2015 då köket renoverades. Lägenheten är ljus och fräsch och alla ytskikt är renoverade från 2013 och framåt. Genomgående vackra träplanksgolv, ljusa väggar och generös takhöjd. Modernt och bekvämt men med känslan kvar från tidigt 1900-tal. Bara att flytta in och trivas!

Övriga utrymmen

Källar- samt vindsförråd. Gemensam välutrustad tvättstuga med torkrum och strykrum. Cykelförråd samt sopsorteringsrum.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1915

2011 Fasadrenovering

Uppvärmning

Centralvärme fjärrvärme via föreningen

TV & Internet

Ansluten till kabelnät (basutbud ingår i månadsavgiften).Bredband (100 Mb/s ingår i månadsavgiften) och IP-telefoni via Bredbandsbolaget.

Uteplats/Balkong

Balkong med utgång från köket i västerläge mot trevlig innergård. Flera gemensamma uteplatser på gården.

Bilplats

Kommunens boendekort för parkering. Det finns flertalet platser på Knutsgatan; Herrgärdet mfl.

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Adress

Knutsgatan 5 b - Västerås

Kommun

Västerås

Typ

Flerfamiljhus

Boendeform

Bostadsrättslägenhet

Byggår

1915

Boarea

86m2

Våning

2 av 3 (Våningsplan 2 av 3. ) , Hiss finns inte

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Centrum/Herrgärdet

Avgift

4 139 kr/mån

Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-tele.

Eller högstbjudande

2 775 000 kr

32 267 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

2 750 000 kr

31 977 kr/m2

B1 22/11 kl: 12:52 - 2 750 000 kr

Ansvarig mäklare

Pär Wiljebrand

Reg.Fastighetsmäklare

Läs mer om Pär Maila mig

Extra kontaktperson

Marita Käck

Fastighetsmäklarassistent

Läs mer om Marita Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Knutsgatan 5 b, Västerås

Bostadsrätt, 3 rok, 86m2 Pris: 2 775 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

290 kr/månad

Hushållsel:

290 kr

Andel i föreningen:

1,09314%

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2017-10-23

Byggnad

Uppvärmningssystem:

Centralvärme fjärrvärme via föreningen

Förening

Föreningens namn:

Brf Gården (MBF)

Lägenhetsnummer:

0050

Antal lägenheter:

109

Antal lokaler:

11

Information:

BRF äger fstigheten Hugo 11 i Västerås med adress Herrgärdsg. 4-12, Knutsg. 3-11 och Nygatan 4-6. Fastigheten med byggnader har ett centralt läge inom den sk. cityringen i Västerås. Bebyggelsen består av 8 bostadshus med insprängda lokaler omkring en bilfri innergård. Bostadsrättsföreningen bildades 2008, friköp från hyresrätt från AB Mimer. Föreningen består av 109 bostadsrättslägenheter och 9 lokaler med adress Herrgärdsgatan 4-14, Knutsgatan 3-11 och Nygårdsgatan 4-6. Kontaktperson är Johnny Wiberg. Avgiftshöjning om 2% kommer att ske vid årsskiftet 2017/18.

Kommunens boendekort för parkering det finns flertalet platser på Knutsgatan; Herrgärdet mfl.

Energideklaration

Energikonsumtion:

146 kWh/m2 år

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola