Lemansgatan 6, Göteborg

Bostadsrättslägenhet, 2 rok, 42m2 Pris: 2 495 000 kr

Balkong!

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

I 30-talets funktionalistiska anda välkomnas ni till en välplanerad och yteffektiv bostad belägen på våning två med möblerbar balkong. Tidstypisk arkitektur med fina originaldetaljer mixat med nya renoveringar i tidlösa nyanser som nu lämnar en neutral bas att inreda efter. Nya och utbyggda balkonger! En underbar och välrenoverad bostad i en välskött förening i ett klassiskt hus i välskött förening. På husets baksida finner vi ett stort grönområde som samsas upp mot bergets promenadstigar. Föreningens egen grillplats är uppskattad av de boende i huset och möbleras för trevliga dagar och kvällar om vår och sommar. Johanneberg är ett av stadens mest populära områden. Här lever man ett härligt cityliv med god närservice och promenadavstånd till citypulsen där storstadsshopping och sjudande uteliv varvas med stort kulturutbud, men samtidigt lugnt och naturskönt med många vackra grönområden. Närhet till Chalmers såväl som till Göteborgs Universitet. Området huserar ett av Göteborgs största friskvårdscenter, Fysiken. Samt Mossens grönområde och idrottsplats med bland annat tennisbana och elljusspår. För den som gärna inte promenerar finns det goda kommunikationsmöjligheter. Busslinjerna 18 och 19 har hållplatser ett par minuter bort. Dessutom finner vi Korsvägen ett stenkast bort. En av Göteborgs största knutpunkter för lokaltrafiken. Härifrån går spårvagnar och bussar som tar dig till i stort sätt alla Stadens områden, samt till flera av Göteborgs kranskommuner och Landvetter flygplats.

Rumsbeskrivning

Interiörbeskrivning

Hall | Jackorna hängs smidigt av på hatthyllan just innanför dörren. Fin och tidstypisk förvaring för fastigheten finns i mindre skåp. Ytterligare förvaring finns i platsbyggd garderob. Ljusa väggar och på golvet ligger ek-parkett. Kök | Praktiskt kök i tidlöst vitt utrustat med ugn, spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Ovanför arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Naturlig plats för matbord där måltiderna avnjuts. Vardagsrum | Erbjuder flera alternativ tack vare dess storlek. Här finns eventuellt möjlighet att öppna upp till köket för att få än luftigare känsla. Här når ni även balkongen som är möblerbar och belägen i soligt söderläge. Just nu håller balkongen och fasaden på att renoveras men det beräknas vara klart inom en snar framtid. Väggarna är ljusa och på golvet ligger den fina fiskbensparketten. Sovrum | Här ryms säng med tillhörande nattduksbord. Förvaring finns i två platsbyggda garderober med översskåp. Även här är väggarna ljusa och på golvet ligger en fin ek-parkett. Badrum | Nyrenoverat 2017 med kaklade väggar i vitt och på golvet ligger ett grått klinker. Golvvärme. För den bekväma så är det fördragit för tvättmaskin. Praktiskt och snyggt med duschväggar. Övrig utrustning består av kommod, spegelskåp och wc. Ett hem att trivas i!

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och vindsförråd.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1939

Uteplats/Balkong

Balkong

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Lemansgatan 6 - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1939

  Boarea

  42m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 7 (Våningsplan 2 av 7. ) , Hiss finns

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Avgift

  2 982 kr/mån

  ink. värme vatten & TV.

  Som utgångspris

  2 495 000 kr

  59 405 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Pontus Damm

  Reg. Fastighetsmäklare

  0763-91 56 36

  pontus.damm@lansfast.se Läs mer om Pontus

  Extra kontaktperson

  John Andersson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-07 85 01

  john.andersson@lansfast.se Läs mer om John

  Visning

  Är du intresserad?

  Lemansgatan 6, Göteborg

  Bostadsrättslägenhet, 2 rok, 42m2 Pris: 2 495 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Alternativ planlöning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  225 kr/månad

  Försäkring:

  75 kr

  Hushållsel:

  150 kr

  Andel i föreningen:

  1,06% och andel av årsavgiften är 1,06%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Lemansgatan 6, 8 och 10

  Lägenhetsnummer:

  62

  Antal lägenheter:

  84

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Antal lägenheter och lokaler: Föreningen förvärvade fastigheten år 2002 och består av 81 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt och 3 lägenheter som upplåtes med hyresrätt. Genomförda renoveringar: 1991: Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger och nyinstallation av hiss. 2003: Nya tvättmaskiner och torktumlare. 2005: Stamtvätt och Hissrenovering. 2006: Byte av vattenmätare. 2007: Dränering runt fastigheten och byggnation av uteplats med grill. 2008: Värmereglering, asfaltering av husets baksida, OVK, energideklaration och förbättringsbehandling av yttertak. 2009: Radiatorer, balkongrenovering, energideklaration, OVK 2010: Tvättning av balkongfronter. 2011: Dörrförstärkning samt byte av lås till källar- och vindsdörrar, målning av cykelrum, installation av rörelsedetektorer för belysning i cykelrum och återvinningsrum. 2012: Målning av torkrum, renovering av uppsagd hyresrätt, byte av porttelefoni, förbättrad isolering runt fönster, installation av luftrenare till sop- och återvinningsrum. 2013: Asfaltering baksida. 2013: Målning av torkrum. 2013: Nya ventilationsfläktar, tak. 2014: Sotning öppna spisar, undersökning av balkongers status efter tidigare underhåll. 2015: Rensning ventilationskanaler, lägenheter/lokaler, OVK- besiktning. 2016: Ny sopsugstank 6:an. 2017: Byte rökgasfläktar, öppna spisar 2017: Stamspolning 2017: Balkongrenovering 2017: Målning tak och fasad 2017: Nya stuprännor/rör, nya ytterdörrar baksida källare samt ny exteriörbelysning 2017: Nya stuprännor/rör, nya ytterdörrar baksida källare samt ny exteriörbelysning Kommande Renoveringar: 2018: Sotning öppna spisar inkl. brandskyddskontroll 2018: Målning invändiga källarutrymmen 2018: Renovering återvinningsrum 2018: Upprustning uteplats 2018: Trädgård, beskärning. Föreningen följer underhållsplan som sträcker sig fram till år 2039. Ekonomi: Inga avgiftshöjningar är planerade. Bilplats: Boendeparkeringsområde S, se www.trafikkontoret.goteborg.se för mer information. Gemensamhetslokaler: Grovtvättstuga i uppgång nr 8. Tvättstuga i källaren utrustad med två TM en TT och torkrum. Återvinningsrum med kompostering Cykelrum och barnvagnsrum. KabelTv/Bredband: Basutbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband finns via bland annat ComHem. Innehavaren står själv för kostnaden. Uppvärmning: Fjärrvärme. Fönster: 3-Glas Juridisk person: Beviljas ej medlemskap. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer Bostadsrättslagen samt praxis från hyresnämnden. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar, inkl. bostadsrättstillägg vilket innebär att boende inte behöver teckna bostadstillägg på sin hemförsäkring. Förvaltare: Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts via HSB Göteborg. Hemsida: http://www.lemansgatan.se/  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  154 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola