Kongahällagatan 44 A, Kungälv

Bostadsrättslägenhet, 1 rok, 39m2 Pris: 1 295 000 kr

Perfekt etta för er som önskar en låg boendekostnad, enkelt boende och en investering för framtiden!

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Bostaden är belägen i centralt läge med grymt bra pendlingsmöjligheter från Kungälvs nya resecentrum! Perfekt för studenten eller den som pendlar. Området är beläget mycket nära Kungälvs nya stadskärna som i detta nu växer upp på Kongahällatomten. Lägenheten har snygga nylagda golv i modern grå kulör i samtliga rum. Den genomtänkta planlösningen erbjuder ett kök med plats för matlagning och bord med stolar för två till fyra personer, en rymlig hall med mycket gott om förvaringsmöjligheter, badrum med egen tvättmaskin samt vardagsrum/rum riktigt ljusinsläpp och fin utsikt. Här finns även plats för sovalkov. Helt klart 39 välplanerade kvadratmeter! Föreningen erbjuder allt fån välutrustat gym, föreningslokal, boulebana, till bastu och jacuzzi. Bra möjligheter att använda olika biutrymmen och inte bara den egna bostaden. En fantastisk kombination till en etta! Det perfekta boendet för den som söker enkelhet, trygghet och god ekonomi! Till salu annons med mer info och bilder presenteras inom kort, planerad visning sker under början av juli. Möjlighet till snabbt tillträde finns om så önskas! Kontakta oss gärna för mer information.

Rumsbeskrivning

Mer info återges inom kort...

Områdesbeskrivning

Komarken hittar du i centrala Kungälv och består av både lägenhetshus, radhus och villor. Du har närhet till allt vad Kungälvs kan erbjuda, service, vårdcentral, skolor för alla åldrar, mat- och klädaffärer, bra bussförbindelser m.m. I området finns flera skolor. Närmaste skola är Sandbackaskolan som har klasser mellan F-6. Till denna hör Iskällans förskola, Rödhakens förskola, Blåmesens förskola, fritidshem och fritidsklubb. På promenadavstånd ligger också högstadium; Thorildskolan, en av tre grundskolor i Kungälv med klasserna 7-9. I Komarken finns också Strandskolan, som är en montessoriskola, med både förskola samt låg-, mellan- och högstadie. Mimers hus är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek. Komarken är ett av de områden i Kungälv med bäst pendlingsmöjligheter. Kungälvs nya resecentrum har precis öppnat vid Kungälvsmotet (5 min promenad från bostaden) som en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Härifrån tar ni er enkelt till både Göteborg, Uddevalla, Stenungssund och Marstrand. Från Komarken kan du också ta dig till Kungälv centrum genom att ta lokalbussen som går var femtonde minut. Att bo med kort promenadavstånd till Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan växer så det knakar. Planerat att öppna 2019 är Kongahälla Shopping. Ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Sveriges just nu största köpcentrumsprojekt. Med 100 butiker, restauranger och annan service skapas nu en efterlängtad ny handelsplats i Kungälv och för norra Göteborgsregionen. I Kungälvs kommun finns det många idrottsföreningar och anläggningar. Kongevi är kommunens största fotbolls- och friidrottsarena och ligger mitt emot Kungälvs sjukhus. Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, Friskis & Svettis och STC. Fontins friluftsområde ligger ca 2 km från Komarken och erbjuder härliga motionsspår i olika längder, där finns också den nybyggda motionscentralen; "Kotten". Motionsspår och vackra promenadvägar finns i övre Komarken i området runt Iskällan, Valbergsdammen och ut mot Kastellegården, samt i nedre Komarken mot Nordre Älv.

Övriga utrymmen

Hobbyrum, biljardrum, pingisrum, träningslokal/gym samt en badanläggning med bastu, duschar, jacuzzi och relaxavdelning. Det finns även en samlingslokal med tillhörande komplett kök och porslin. Lokalen är ca 70 kvm och rymmer lika många sittplatser till bords. Hyreskostnad är 250 kr per tillfälle. I höghusen finns åtta tvättstugor samt en mattvättstuga. Dessa skall betjäna samtliga lägenheter. I området mellan höghusen och låghusen finns lek- och grillplatser samt grönytor att umgås vid.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1972

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband via Com Hem. Fiber planerat att anslutas -18.

Uteplats/Balkong

Fransk balkong.

Bilplats

Det finns 248 st parkeringsplatser. Kostnad för parkering är 180 kr/månad med el och 135 kr/månad utan el. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Saknas ledig parkeringsplats när man flyttar in finns det tillfälliga parkeringstillstånd att köpa där man får stå på besöksparkeringen tills man får sin fasta plats. (Fler parkeringar skall byggas)

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Kongahällagatan 44 A - Kungälv

  Kommun

  Kungälv

  Typ

  Flerbostadshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1972

  Boarea

  39m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 5 , Hiss finns

  Rum

  1 rok

  Område

  Komarken

  Avgift

  2 666 kr/mån

  ink. värme, vatten, kabel-tv.

  Utgångspris

  1 295 000 kr

  33 205 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Tove Pernhult

  Fastighetsmäklare/Partner

  0763-183800

  tove.pernhult@lansfast.se Läs mer om Tove

  Extra kontaktperson

  Mathilda Hansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se Läs mer om Mathilda

  Visning

  Är du intresserad?

  Kongahällagatan 44 A, Kungälv

  Bostadsrättslägenhet, 1 rok, 39m2 Pris: 1 295 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  https://

  Planritning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  200 kr/månad

  Hushållsel:

  200 kr

  Personer i hushållet: 1

  Andel i föreningen:

  0,21411%

  Andel av årsavgift:

  0,21411%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1972

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Komarken

  Lägenhetsnummer:

  182

  Antal lägenheter:

  292

  Antal lokaler:

  22

  Allmänt om föreningen:

  En av Kungälvs största bostadsrättsföreningar som bildades 1971 och består av 9 byggnader. Husen färdigställdes 1972. Välskött och omtyckt förening men fina gemensamma utrymmen. Med en medveten strategi satsar föreningen på att hålla en hög kvalité på boendet genom att ligga väl till med underhåll av fastigheter, en vacker yttre miljö samt ha ett stort utbud av aktiviteter för medlemmarna. Brf Komarken består av 292 bostadsrättslägenheter i nio hus fördelade på: 55 st 1rok 39 kvm, 55 st 2rok 69 kvm, 55 st 3rok 71 kvm, 72 st 3rok 72 kvm, 25 st 3rok 84 kvm, 30 st 4rok 91 kvm Till föreningen hör också 248 P-platser för uthyrning varav 143 med eluttag för motorvärmare. Eluttaget är försett med timer och snabbsäkring för 6 Ampére, eller max 1320 Watt. Husen är anslutna till Com Hem för kabel-TV och bredband. (Indragning utav fiber är planerat under 2018) Gemensamma utrymmen Hobbyrum, biljardrum, pingisrum, träningslokal samt en badanläggning med bastu, duschar, jacuzzi och relaxavdelning. Det finns även en samlingslokal med tillhörande komplett kök och porslin. Lokalen är ca 70 kvm och rymmer lika många stittplatser till bords. Hyreskostnad är 250 kr per tillfälle. I höghusen finns åtta tvättstugor samt en mattvättstuga. Dessa skall betjäna samtliga lägenheter. I området mellan höghusen och låghusen finns lek- och grillplatser samt grönytor att umgås vid. Ventilationssystem Lägenheterna har ett gemensamt centralt ventilationssystem med en fläkt på taket. Därför får man inte ansluta någon fläkt i lägenheten till ventilationsdonen. Passagesystem Alla gemensamma dörrar, entréer, cykelrum, förråd, tvättstugor, barnvagnsrum och föreningens gemensamhetslokaler osv är försedda med ett passagesystem via nyckelbrickor. Allt är låst dygnet runt för att hålla hög säkerhet. I passagesystemet ingår en porttelefon för varje lägenhet med möjlighet att släppa in besökare. Vicevärdsexpedition vanligen öppen på tisdagar (se anslag i trapphus)18.30 – 19.30 Gå gärna in på föreningens hemsida där mycket finns att läsa om föreningen. http://www.hsb.se/goteborg/komarken  Gjorda renoveringar:

  2011 - 2013 byttes stammar och vattenledningar. I samband med stamrenoveringen byttes även sovrumsfönster samt balkongpartiernas fönster i låghusen och tilläggsisolerade balkongväggen. 2012 köpte föreningen in nya tvättmaskiner och torktumlare. 2015 tilläggsisolerades kallvindarna. 2016 målningsarbeten i trapphusen. 2018 Planerade: Föreningen har tagit beslut om att installera fiber i fastigheten. Man fortsätter med dräneringsarbetet. Fler parkeringsplatser skall byggas. Föreningen kikar även på möjligheten att installera solpaneler på taken. En underhållsplan finns upprättad som sträcker sig flera år framåt i tiden.  Parkering:

  248 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är 180 kr/månad med el och 135 kr/månad utan el. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Saknas ledig parkeringsplats när man flyttar in finns det tillfälliga parkeringstillstånd att köpa där man får stå på besöksparkeringen. Fler parkeringar skall byggas under 2018.  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  145 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola