Frostaliden 10, Skövde

1 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Frostaliden 10 - Skövde

  Kommun

  Skövde

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  2017

  Boarea

  77m2

  Våning

  5 av 6 (Huset har även ett souterrängplan vilket gör att det är 7 våningar totalt.) , Hiss finns

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Frostaliden

  Avgift

  3 796 kr/mån

  Inkl. värme, bredband och kabel-TV

  Utgångspris

  1 995 000 kr

  25 909 kr/m2

  Nytt, ljust och bekvämt!

  Detta är den perfekta lägenheten för dig som bara vill flytta in utan krångel med renoveringsjobb. Då lägenheten inte ens är ett år gammal är känslan av "nytt" slående. På 77 kvm bor du modernt med påkostade materialval och ljusa ytskikt. Köket skapar tillsammans med vardagsrummet och den inglasade balkongen sociala ytor där du vill spendera tid med familj och vänner. Badrummet är bekvämt utformat med både tvättmaskin, torktumlare och härlig golvvärme. Då lägenheten ligger på 5:e våningen är utsikten storartad och med en solig inglasad balkong kommer sommarmånaderna förlängas ytterligare. Frostaliden är Skövdes nyaste stadsdel där fokus ligger på att uppföra höghus i trä (en del av det nationella projektet Trästad 2012) med ett attraktivt läge i Skövde. Med närheten till Lillegårdens fritidsområde, Elins Esplanad, livsmedelsbutiker, förskolor, skolor och kollektivtrafik utgör detta tillsammans med intilliggande naturområden ett perfekt boende med enastående läge. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréhall

  Välkommen upp till denna fina trerummare på femte våningen. Redan i hallen får du en känsla av "nytt". Fina ytskikt med svart klinker som övergår till ekparkett, vitmålade väggar och en hatthylla som även denna matchar snyggt i ek.

  Sovrum

  Det första sovrummet till vänster är snyggt inrett med en mörk garderob/skåpslänga i trä vilket verkligen sätter karaktär på rummet. Att det längst mot väggen finns en nedfällbar säng överraskar ytterligare då den är snyggt integrerad. I övrigt är rummet vitmålat med ekparkett på golvet.

  Badrum

  Badrummet är modernt utformat med stora vita kakelplattor på väggarna och mörkt klinker på golvet. Här finns bekväm golvvärme, duschdel bakom frostat glas, handdukstork samt en tvättdel med både tvättmaskin och torktumlare. Dessa står placerade under en bänkskiva vilket underlättar tvättningen då det finns gott om arbetsyta.

  Sovrum

  I sovrum nummer två finns en bra skjutgarderob från ELFA med upphängningsanordning och hyllsystem. Allt för att förenkla vardagen till fullo. Rummet är ljust med plats för dubbelsäng. Genom fönstret har du utsikt mot Aspö.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har liksom resterande lägenheten en fin ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Rummet har ljusinsläpp från två väderstreck och är lättmöblerat. En vacker detalj som är genomgående i lägenheten är fönsterbänkarna i sten. Detta tillsammans med varma materialval skapar ett hemtrevligt boende.

  Kök

  Med modern planlösning hänger köket ihop med vardagsrummet. Vedum-köket är vitt med en mörk bänkskiva och vitvaror i rostfritt vilka är från Elektrolux. Här finns gott om arbetsyta och utrustning som induktionshäll, diskmaskin, varmluftsugn och mikro i arbetshöjd samt kyl och frys i fullhöjd. Detaljer som dämpande gångjärn och karusell i hörnskåpet gör köket bekvämt att arbeta i. Över diskbänken sitter vitt kakel och ett charmigt fönster släpper in dagsljuset. I köket får du plats med stort matsalsbord med stolar.

  Övriga utrymmen

  I källarplanet finns ett stort förråd som tillhör lägenheten. Här är det även högt till tak vilket ger dig möjlighet att förvara saker på höjden. På entréplanet finns barnvagn- och rullstols förråd. Det finns även ett cykelförråd, och sophus utanför bostadshuset.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2017

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  TV

  Ett basutbud av TV-kanaler via Telenors fiber ingår i avgiften.

  Bredband

  I avgiften ingår fiber (100/10 mbit) från Telenor.

  Uteplats/Balkong

  Med utgång från köket ligger en inglasad balkong i sydvästligt läge. Här har du möjlighet att skjuta undan glaspartierna under sommarmånaderna och även njuta av solen under tidig vår, sen höst. Det höga läget gör att du har god överblick mot både söder och norr med vackra omgivningar och växtlighet. På balkongen får du plats med stora utemöbler på trätrallen.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  764 kr/månad

  Försäkring:

  144 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Vatten/avlopp:

  370 kr/månad

  Total driftkostnad:

  764 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Förbrukningen av el och vatten avläses individuellt och faktureras från föreningen.

  Andel i föreningen:

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Andel av årsavgift:

  2,02846%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-10-02

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av

  Köpare

  Byggnad

  Byggår:

  2017

  Fönster:

  3-glasfönster isoler

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Frostalidens Lycka i Skövde

  Lägenhetsnummer:

  300959001-B1401

  Antal lägenheter:

  48

  Byggår:

  2017

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Brf Frostalidens Lycka i Skövde äger fastigheten Frostaliden 3 med två bostadshus på adresserna Frostaliden 10 och 12. Husen byggdes av Götenehus och tillhör en en del av det nationella projektet Trästad 2012 som ska vidareutveckla modernt industriellt och klimatanpassat trähusbyggande. Lägenheterna är modernt utformade med öppen planlösning och påkostade materialval.  Gjorda renoveringar:

  Då föreningen är nybildad finns inga planerade renoveringar. Nästa steg är 2-års besiktningen som kommer utföras för att justera de fel eller brister som finns sedan byggnationen.  TV/Internet:

  Föreningen har ett avtal med Telenor där fiber (100/10), telefoni och TV-kanaler ingår i avgiften.  Parkering:

  43 p-platser finns intill bostadshusen. Hyran är 300 kr/mån. 13 p-platser i carport varav två platser med laddningsdon för elbil. Hyran är 500 kr/mån. 6 gästparkeringsplatser.  Gårdsplan:

  Nedanför bostadshusen finns en lekplats och grönytor för spring och lek.  Annat:

  Föreningen förvaltas av Riksbyggen vilket innebär att de hjälper till att hålla koll på föreningens ekonomi. Riksbyggen hjälper även till med underhåll och reparationer av bostadshusen.


  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor