Gransikagatan 15, Skövde

Bostadsrättslägenhet, 2 rok, 40m2 Pris: 895 000 kr

Renoverad två med inglasad balkong!

En fin hörnlägenhet finns nu till salu med bra planlösning och en rymlig inglasad balkong. Här har du ett bra läge högst upp i huset med en bostad som har genomgående fina ytskikt, helkaklat badrum och modernt kök som båda helrenoverats -13. På Norrmalm har du nära till allt du behöver. Gångavstånd till livsmedelsaffär, centrum, Arena Skövde, Högskolan och Resecentrum. Badsjön i Boulogner ligger även den bara en kort promenad bort. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréhall: Välkommen in i hallen i denna trevliga tvåa högst upp i huset. Hallen är rymlig med plats för avhängning av ytterkläderna till vänster. Ett klinkergolv löper från hallen vidare in i köket, vilket både är snyggt och praktiskt. Vitmålade väggar ger ett ljust och hemtrevligt intryck när du kommer in genom ytterdörren. Lägenheten har en bra planlösning med badrum till vänster intill köket, vardagsrummet ligger rakt fram med sovrummet innanför. Badrum: Lägenheten har ett fint renoverat badrum -13 med modernt mörkt klinker på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Här finns duschdel med glasdörr och blandare med vattenfallsfunktion. Badrummet är även inrett med fina möbler som ett spegelskåp med belysning och handfat med underliggande skåp, vattenburen handdukstork. Ett stort fönster släpper in dagsljuset utifrån. Kök: Detta köket totalrenoverades -13 med vitaskåp och utrustning i rostfritt. Här finns varmluftsugn samt integrerad mikro i ergonomisk arbetshöjd, induktionshäll, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och diskho på en grå bänkskiva. Praktiska lösningar finns med lättavtorkat stänkskydd, eluttag under överkåpen samt inga onödiga dammytor ovanför köksskåpen. Intill kyl/frysen finns ett barbord med plats för två stolar. Vardagsrum: Detta sällskapsrummet är ljust och trevligt med fina ytskikt som vitmålade väggar och laminatgolv. Här får du plats med soffa samt ytterligare möbel ifall det önskas. Från detta rum tar du dig ut till den inglasade balkongen som naturligt blir ett extra rum under sommarhalvåret. Sovrum: Intill vardagsrummet finner du sovrummet som är liksom resterande lägenheten fint med ljusa väggar och likadant golv som i vardagsrummet. Här får du plats med en säng och ett fönster släpper in morgonsolen. En tidstypisk fönsterbräda i sten finns i alla rum i lägenhetens fönster och under det inlagda golvet finns furugolv som enkelt tas fram igen om det skulle önskas.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd som finns i samma hus. I källarplan på Gransikagatan 11 har föreningen ett eget gym samt dusch och bastu. Tvättstugan ligger i hus nr 11.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1943-44

2013: Totalrenovering av lägenheten

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Ett basutbud av kanaler från ComHem ingår i avgiften. Du har även möjlighet att teckna bredband via ComHem eller Telia.

Uteplats/Balkong

Med utgång från vardagsrummet finner du en inglasad balkong i östligt läge. Här har du ett högt läge med bra överblick över området. På balkongen ligger en matta och här finns även en platsbyggd bänk som ingår i köpet. Balkongfönstren är skjutbara vilket ger dig valmöjligheten att öppna/stänga beroende på väder.

Bilplats

I föreningen finns 29 p-platser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Gransikagatan 15 - Skövde

  Kommun

  Skövde

  Typ

  Flerfamiljshus

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1943-44

  Boarea

  40m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 (Våningsplan 3 av 3. ) , Hiss finns inte

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Norrmalm

  Avgift

  3 267 kr/mån

  inkl. värme, vatten och kabel-TV

  Som utgångspris

  895 000 kr

  22 375 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Jesper Ahllund

  Fastighetsmäklare

  0733-92 13 41

  jesper.ahllund@lansfast.se Läs mer om Jesper

  Visning

  Är du intresserad?

  Gransikagatan 15, Skövde

  Bostadsrättslägenhet, 2 rok, 40m2 Pris: 895 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  280 kr

  Driftkostnad:

  280 kr/månad

  Försäkring:

  105 kr

  Hushållsel:

  175 kr

  Personer i hushållet: 1

  Andel i föreningen:

  2,35% och andel av årsavgiften är 2,34997%

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2018-01-17

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  betalas av

  Säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1943-44

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  2013: Totalrenovering av lägenheten

  Förening

  Föreningens namn:

  Svenska Folkbyggen Brf nr 1

  Lägenhetsnummer:

  35-4101-1-11

  Antal lägenheter:

  40

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen färdigställdes 1943-44 och på fastigheten finns tre bostadshus med adresserna Gransikagatan 11,13 och 15. Föreningens har 40 bostäder: 18 st - 1 rok 22 st - 2 rok I föreningen finns även 29 p-platser.  Föreningens ekonomi:

  2015: Ingen avgiftshöjning 2016: Avgiftshöjning med 4,75 % 2017: Avgiftshöjning med 8,8 % 2018: Avgiftshöjning med 10 % En ny avgift infördes årsskiftet 2014-2015. Ett tillägg på 470 kr/månad infördes då på samtliga lägenheter i föreningen (redan inräknad i den presenterade avgiften). 2018 kommer avgifterna höjas med 10%. Detta för att finansiera kommande fönsterbyte och installation av nytt ventilationssystem. Dessa åtgärder görs för att komma till bukt med föreningens radonhalter som i dagsläget är över gränsvärdet och för att på sikt även sänka föreningens driftskostnader.  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 2006; Nya ytterdörrar och portar 2007: Relining av avloppsstammar 2009: Renovering av elsystem med nya uttag, strömbrytare och elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. 2016: Balkongbygge och inglasning står klart.  Parkering:

  I föreningen finns 29 p-platser. Går att hyra för 100 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.  Annat:

  Elförbrukningen i föreningen är kollektivt förhandlad och ligger med på hyresavin. Kostnaden för elen varierar beroende på förbrukning.


  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Energikonsumtion:

  178 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola