Dalecarliabyn 1, Tällberg

Fritidshus, 4 rok, 60m2 Pris: 1 650 000 kr - Budgivning pågår

DALECARLIABYN I TÄLLBERG

Trevligt fritidsboende med vacker utsikt mot Siljan! Öppen planlösning mellan kök och allrum. Köket är helt nyrenoverat och i allrummet finns braskamin som förhöjer mysfaktorn. Mot Siljan ligger altanen som delvis har tak och en markis. Liten, lättskött tomt som har ett ostört läge mot skogspari intill. Direkt närhet till hotell Dalecarlias faciliteter som restaurang och SPA avdelning samt övrigt utbud i Tällberg. Ett mycket bekvämt boende!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉHALL med plats för avhängning av kläder. Laminatgolv och vitmålad vävtapet. Längre fram i hallen finns garderob/städskåp. ALLRUM med öppen planlösning mot köksdelen. Bra med plats för både mat och soffgrupp. Braskaminen höjer trivselkänslan! Utgång till altanplatsen. Nytt och fräscht KÖK som är installerat under 2017. Snygga grå luckor och vitt kakel. Mycket förvaring och avlastningsytor. Utrustning: Spis med häll, köksfläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys och inbyggd micro. Alla vitvaror är från 2017 utom spisen som är från 2013, Tre SOVRUM, alla med laminatgolv och tapet. Ett av sovrummen är lite större än de andra två. BADRUM med dusch, tvättkommod, wc och varmvattenberedare. Våtmatta och våttapet. Badrummet helrenoverades 2009.

Tomt

Tomtarea 223 m² (friköpt). Liten och lättskött tomt med gräsmatta.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1977

2009 Badrummet renoverades, våtintyg finns. 2010 Ny trall framsidan, nya golv i sovrummen. 2013 Ny varmvattenberedare, ny markis altanen. 2015 Avfuktare installerades i grunden. Service utförd 2017. 2015 Sotning, sker vart tredje år på fritidshus. 2017 Nytt kök från Ikea. Nya vitvaror förutom spisen som är från 2013. 2012 och 2017 Taket har behandlats och gjorts rent av Rena Tak Dalarna AB.

Uppvärmning

Direktverkande el (braskamin)

TV & Internet

Ansluten till kabelnät.Avgiften ingår i samfälligheten.Fiber installerat. I området finns även tre wifi-punkter.

Uteplats/Balkong

Altan delvis med tak och markis, i västerläge med utsikt över Siljan. Liten altanplats vid entrén där det är morgonsol.

Bilplats

P-plats vid huset,

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Leksand Tällberg GA:2, Leksand Tällberg S:50 Avtalsservitut Vattenledning Avtalsservitut Vatten-Och Avloppsledningar Mm; Officialservitut Väg Planbestämmelser:Detaljplan (2005-03-14)

Övrigt

Dalecarliabyn i Tällberg ligger vackert på sluttningen ner mot Siljan, nedanför hotell Dalecarlia. Byn består av 21 privata stugor, i nära anslutning till stugorna ligger hotell Dalecarlias Spa med bad- och motionsanläggning, inomhusbassäng, bubbelpooler, bastu, massage, behandlingar, skönhetsvård, styrketräning m m. I hotell Dalecarlias reception finns information om aktiviteter och evenemang i Tällberg, Leksand, Rättvik och på andra platser runt Siljan. Där kan man även läsa dagstidningar, låna böcker, köpa souvenirer eller äta en god middag. Utöver det finns de övriga Tällbergshotellens fina restauranger och övrigt utbud. För den som gillar golf finns Tällbergsbyarnas golfklubb inom promenadavstånd. De andra banorna runt Siljan är Leksands GK , Rättviks GK , Furudals Bruks GK , Mora GK och Sollerö GK..

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Tällberg 13:97

Adress

Dalecarliabyn 1 - Tällberg

Kommun

Leksand

Typ

1 plan

Boendeform

Fritidshus

Byggår

1977

Boarea

60m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

223m2

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Tällberg

/bud

1 650 000 kr

27 500 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Ansvarig mäklare

Liselotte Mattsson

Reg. Fastighetsmäklare

Läs mer om Liselotte Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Dalecarliabyn 1, Tällberg

Fritidshus, 4 rok, 60m2 Pris: 1 650 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

28 650 kr/år

Försäkring:

2 000 kr

Uppvärmning:

14 500 kr

Samfällighet:

12 000 kr

Sotning:

150 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även fasta avgifter och hushållselen. I kostnaden för samfällighet ingår TV, gräsklippning, vatten, sophantering. Gemensam sopstation i samfälligheten.

Pantbrev:

1 st om totalt 350 000 kr

Taxeringsvärde:

1 308 000 kr varav mark 459 000 kr

Värdeår:

1977

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

35.05

Byggnad

Tomtarea:

223m2

Grund:

Krypgrund (med avfuktare)

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Träpanel

Takbeklädnad:

Betongpannor

Plåtarbete:

Målad plåt

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Uppvärmningssystem:

Direktverkande el (braskamin)

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energideklaration

Status:

Behövs ej

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola