Mårdsundsbodarna Ringvägen 10 och Ringvägen 8, Hallen

Fritidshus, 5 rok, 60m2 Pris: 1 050 000 kr

Timrad stuga på dubbeltomt i Mårdsundsbodarna!

Härlig timrad fjällstuga med altan mot fjällsluttningen och balkong med utsikt mot Åreskutan och Sällsjön. Boarea ca 60 kvm på övre plan med öppen planlösning. storstuga/matplats/köksdel med hög takhöjd och öppet i nock, braskamin och utgång till stor altan i vinkel. Tre sovrum. Souterrängplan som inrymmer allrum med braskamin, duschrum, toalettrum, stor bastu snickarrum och matkällare. Eget va. Säljs tillsammans med obebyggd tomt, total tomtarea 2 967 kvm.

Rumsbeskrivning

Planlösning

Rymlig stuga i 1 plan samt souterrängvåning med inredd boarea. Övre plan 60 kvm och souterrängplanet 68 kvm. Planlösning souterrängplan/entréplan: Entré till rymligt allrum med dansk gjutjärnskamin Morsö 1440, för ved och briketter, installerad omkring mitten av 90-talet, enkel att använda och som ger snabb värme. Rummet har ett nytt trägolv samt träpanel på väggar och i tak. Plats för klädavhängning vid entrén och stora fönster på rummet. Dusch/tvättrum med våtrumsmatta på golvet, träpanel förutom duschplats som har våtrumstapet, tvättställ och tvättmaskin. I anslutning till dusch/tvättrummet ligger den rymliga bastun i trä för 10-12 personer. Toalettrum med tvättställ. och Septum-toalett med spoltillsats. Latrincontainer finns, alt. egen kompostering, tillstånd finns från Åre kommun. Stort hobbyrum/snickarrum med snickarbänk mm, elcentral med elvakt via telefonen. Matkällare med betonggolv och ventil. Planlösning övre plan: Härlig storstuga med ryggåstak med frilagda stockar, trägolv och panelade väggar. I rummet sprider en dansk braskamin "Scan 20" härlig värme, kaminen är i järn och har eldfast chamottesten invändigt. Installerad omkring mitten av 90-talet med konvektionssystem - luft tas in i botten och kommer ut uppvärmd i rummet. Öppen planlösning till köksdel med matplats i anslutning till storstugan och vid fint fönsterparti. Köket har skåpinredning i vitt och är maskinellt utrustat med elspis, kolfilterfläkt och kombinerad kyl/sval. Dörr från köket till altan i vinkel längs två sidor av huset och vidare ut till tomten mot fjället. Två sovhytter med ingång från storstugan, den ena med två enkelsängar och den andra med dubbelsäng. Från hallen nås det 3:e sovrummet som har en våningssäng med bredare underslaf. Hallen som har fönster vid trappuppgången har också utgång till inbyggd balkong. Fastigheten säljs med befintliga inventarier.

Tomt

Tomtarea 1 487 m² (Arvesund 2:81), och 1 480 m² (Arvesund 2:82), friköpt.

Övriga byggnader

Skoterförråd uppfört 2010/11 på stenar, stående panel och plåttak, invändigt trägolv.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1980

Uppvärmning

Direktv. el, delvis nya radiatorer, braskamin i storstuga och allrum

Uteplats/Balkong

Stor altan i vinkel mot fjällsluttning samt balkong med utsikt mot Sällsjön.

Bilplats

Plats för bil på uppfarten till stugan och framför både skoterförrådet och stugan.

Vägbeskrivning

Från Östersund E 14 till Mattmar, tag mot Hallen och Svenstavik. Innan Hallen tag höger avtagsväg mot Ågårdarna och Bydalen, följ därefter vägskyltarna fram till Mårdsundsbodarna. Efter välkomstskylten i Mårdsundsbodarna fortsätt ca 1,5 km förbi en stor vall med öppen yta och sopcontainrar, följ Mårdsundsvägen fram till skylt Ringvägen vänster, fastigheten ligger ca 100-150 m in på höger sida, ett timrat hus i souterrängutförande och tomten ligger innan stugan. Välkomna!

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Åre Arvesund GA:1, Åre Arvesund GA:2, Åre Arvesund GA:3, Åre Ån GA:4 Avtalsservitut Brunn Planbestämmelser: Byggnadsplan (1965-04-14)

Övrigt

Fastigheterna 2:81 och 2:80 säljs tillsammans, Arvesund 2:80 består av en obebyggd tomt om 1480 kvm.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Arvesund 2:81 och Arvesund 2:80

  Adress

  Mårdsundsbodarna Ringvägen 10 och Ringvägen 8 - Hallen

  Kommun

  Åre

  Typ

  1 ½ plan i souterräng

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  1980

  Boarea

  60m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  68m2

  Tomtarea

  1 487m2

  Rum

  5 rok varav 3 sovrum

  Område

  Mårdsundsbodarna

  Utgångspris

  1 050 000 kr

  17 500 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Bodil Gisslén Sundelin

  Fastighetsmäklare

  070-653 97 17

  bodil.gisslen@lansfast.se Läs mer om Bodil

  Extra kontaktperson

  Caroline Falk

  Mäklarassistent

  063-51 78 30

  caroline.falk@lansfast.se Läs mer om Caroline

  Visning

  Är du intresserad?

  Mårdsundsbodarna Ringvägen 10 och Ringvägen 8, Hallen

  Fritidshus, 5 rok, 60m2 Pris: 1 050 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  15 120 kr

  Driftkostnad:

  15 120 kr/år

  Försäkring:

  1 800 kr

  Uppvärmning:

  8 000 kr

  Samfällighet:

  4 600 kr

  Övrigt:

  720 kr

  Pantbrev:

  3 st om totalt 675 000 kr

  Taxeringsvärde:

  484 000 kr varav mark 173 000 kr

  Värdeår:

  1980

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  35.06

  Byggnad

  Byggår:

  1980

  Tomtarea:

  1 487m2

  Grund:

  Murad grund

  Stomme:

  Timmer

  Fasad:

  Handbilade timmerstockar

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Direktv. el, delvis nya radiatorer, braskamin i storstuga och allrum

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, avlopp till samfällighet.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola