Bratteggen Körarvägen 11, Järpen

1 550 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Bratteggen 1:129

  Adress

  Bratteggen Körarvägen 11 - Järpen

  Kommun

  Åre

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  2006

  Boarea

  80m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  26m2

  Tomtarea

  1 174m2

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Bratteggen-Järpen

  Utgångspris

  1 550 000 kr

  19 375 kr/m2

  Permanentstandard med utsikt!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till detta fritidshus som även lämpar sig som permanentbostad med vacker utsikt mot Åreskutan, Kallsjön och ända bort mot Anjan/Skräckerfjällen. Välplanerat hus med två sovrum, allrum och kök i öppen planlösning, loftplan med plats för ytterligare sovplatser, badrum med bastu. Altan i västerläge samt fristående garage. Huset har ett bra läge högt upp i området och gränsar mot allmänning. Här bor du med naturen runt knuten och närhet till allt vad fjällvärlden har att erbjuda, såsom skid- och skoteråkning, fiske, bad och vandring. Samfälligheten har gemensam grillplats vid gamla slalombacken med mycket trevlig utsikt samt rätt att nyttja brygga i Kallsjön, någon kilometer från stugområdet.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Cecilia Hemer Eliasson

  Fastighetsmäklare

  070-6394836

  cecilia.eliasson@lansfast.se Läs mer om Cecilia

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med gott om plats för klädavhängning. Här finns även tvättmaskin och varmvattenberedare. Hallen har klinkergolv med golvvärme, målad bröstpanel,målade väggar och trätak med spotlights.

  Allrum/kök

  Rymligt allrum i öppen planlösning med köket. Här är det öppet upp i nock, fler fönster för fint ljusinsläpp och utsikt mot Kallsjön. Målade väggar, träpanel i tak och laminatgolv. Från allrummet leder trappan upp till loftet med plats för ytterligare sovplatser. Här är också utgången till altanen. Köket har vita luckor, keramikhäll och inbyggd varmluftsugn. Kakel på väggen vid köksdelen, bänkskiva i ek samt kyl, frys och fläkt i rostfritt. Ett fräscht och lättarbetat kök med bra förvaring.

  Sovrum

  Två sovrum som nås från hallen. Båda sovrummen har träpanel i tak och laminatgolv samt garderob för förvaring. Det ena sovrummet har vitmålade väggar och en platsbyggd våningssäng med bredare underslaf. Det andra sovrummet har tapet på väggar och rymmer plats för dubbelsäng.

  Badrum med bastu

  Badrum utrustat med dusch, toalett, handfat och bastu. Kakel på vägg och klinkergolv med golvvärme. Träpanel i tak med inbyggda spotlights.

  Toalett

  Separat toalett utrustad med wc och handfat. Vitmålade väggar, klinkergolv med golvvärme samt träpanel i tak.

  Loft

  Loftplanet nås från allrummet. Här är det trägolv, träpanel på väggar och tak. Loftplanet kan med fördel husera extra bäddplatser och/eller nyttjas som tv-rum.

  Tomt

  Tomtarea 1 174 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt/naturtomt med sjöutsikt och fjällutsikt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2006

  2017- Grävning, planering tomt, dikning, ytskikt invändigt.

  Uppvärmning

  Direktverkande el/Luft-luft värmepump

  TV

  Egen parabol, dekoder ingår ej.

  Uteplats/Balkong

  Altan, läge sydväst.

  Bilplats

  Fristående garage om ca 24 m². Grusat uppfart med plats för bilar.

  Vägbeskrivning

  Sväng av E-14 i Järpen vid OK/Q8 och kör mot Kall (väg 336, Skansvägen), kör 10 km. Sväng höger vid skylt Bratteggens fritidsby. Följ vägen och sväng vänster vid skylt Körarvägen. Tag vänster på nytt inne på Körarvägen och stugan är längst in på vänster sida.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Åre Bratteggen GA:1 Förvaltning: Brattäggens samfällighetsförening. Ändamål: Vägar,parkeringsplatser,va-ledningar,park-och grönområden med tennis-och fotbollsplan,bad-och båtplats med brygga,sopanordning samt slalombacke Planbestämmelser: Byggnadsplan (1978-07-20)

  Övrigt

  I tomtens nedre del finns en grusad yta där det tidigare stått en hundgård. Denna yta kan med fördel nyttjas som hundgård eller grillplats. Den lilla byggnad invid den grusade ytan ingår ej i köpet. Bratteggens Fritidsområde är belägen i ett av fjällvärldens inte bara vackraste men också lugnaste områden, ett trivsamt stugområde på andra sidan Åreskutan och Kallsjön, ca 0,8 mil från Järpen och ca 3,0 mil från Åre, perfekt för dem som vill vara i närheten av Åre men ändå en bit på sidan om. Här har man närhet till allt som den Svenska fjällvärlden har att erbjuda. Den vackra bygden möter besökaren inte bara med varm personlighet och god service men också med ett mycket brett aktivitetsutbud. Man kan njuta av friluftsliv i alla dess former, såsom skidåkning, skoteråkning, vandring etc. Fint fiske i Kallsjön, både sommar- och vintertid. Det finns fina tur- och skoterspår i området. Dessutom är det ett lugnt och barnvänligt område. Inom området finns boulebana samt barn/pulkabacke med grillplats

  I tomtens nedre del finns en grusad yta där det tidigare stått en hundgård. Denna yta kan med fördel nyttjas som hundgård eller grillplats. Den lilla byggnaden invid den grusade ytan ingår ej i köpet.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Försäkring:

  6 466 kr

  Uppvärmning:

  15 208 kr

  Samfällighet:

  10 000 kr

  Personer i hushållet: 2

  Uppvärmningskostnaden inkluderar även hushållsel. Samfällighetskostnad á 10 000 kr (medlemsavgift 3000 kr + serviceavgift 7000 kr, avser vägar, V/A, sopor etc och avser permanentbostad. För fritidsbostad är kostnaden ca 7000 kr/år (Medlemsavgift 3000 kr + serviceavgift 4000 kr. Driftkostnaderna kan variera utefter nyttjandegrad. Nuvarande ägare har nyttjat huset som permanentbostad.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 1 207 000 kr

  Taxeringsvärde:

  752 000 kr varav mark 158 000 kr

  Värdeår:

  2006

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2006

  Tomtarea:

  1 174m2

  Grund:

  Krypgrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåttak

  Fönster:

  3-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el/Luft-luft värmepump

  Vatten/avlopp:

  Vatten och avlopp via samfällighetsförening.

  Renoveringar:

  2017- Grävning, planering tomt, dikning, ytskikt invändigt.

  Övrigt:

  I tomtens nedre del finns en grusad yta där det tidigare stått en hundgård. Denna yta kan med fördel nyttjas som hundgård eller grillplats. Den lilla byggnad invid den grusade ytan ingår ej i köpet.

  Energideklaration

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor