Humlestigen 5, Vemdalen

1 550 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Klövsjö 6:155

  Adress

  Humlestigen 5 - Vemdalen

  Kommun

  Berg

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  1975

  Boarea

  47m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  1 633m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Utgångspris

  1 550 000 kr

  32 979 kr/m2

  Fjällstuga i mysiga Storhogna på lugn gata med trivsam natur runt knuten!

  Stuga med äkta fjällkänsla som har enastående naturområden omkring och mysiga vandringsstråk att upptäcka. I den äldre delen av Storhogna har du fortfarande kvar den anrika känslan av fjället och samtidigt nära till skidbackar och puls om så önskas. Du kan åka skoter från tomten och inte långt bort finner du även längdspår. Stugan inrymmer hall, två sovrum, allrum/kök samt ett badrum/bastu. Stugan har även en härlig altan där du kan tillbringa många fina eftermiddagar efter en heldag i skidbacken. Tillhörande stugan finns också ett förråd vid entrén och ett fristående förråd med gott om förvaringsmöjligheter.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Hall med avängningsmöjligheter i form av hatthylla och krokar. Förvaring i form av en garderob. Golv: Trä Väggar: Trä

  Allrum/Kök

  Rakt fram från hallen finns allrummet. Här finns idag en soffa, soffbord, tv på vägg, matplats för ca 4-6 personer och en insatskamin. Köket utrustas idag med en kombinerad kyl/frys, spis/ugn och rostfri diskbänk. Golv: Trä Väggar: Trä

  Sovrum 1

  Sovrum 1 inrymmer två våningssängar och två garderober. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: Trä Väggar: Trä

  Sovrum 2

  Sovrum 2 inrymmer två enkelsängar och två garderober. Golv: Trä Väggar: Trä

  Badrum

  Badrummet når du från hallen en trappa ner. Direkt till vänster finns bastun och duschen. Till höger finns en dörr där det finns en toalett, handfat, varmvattenberedare och tvättmaskin.

  Allmänt om området

  Storhogna bjuder på vida fjällvidder och ligger snösäkert 725 m ö h. Klövsjö/Storhognas skidområde är sammankopplat med en transportlift och bjuder på varierad skidåkning. Storhognas egen utförsåkning har pister som går i blått och rött och är mjukt böljande skidåkning för hela familjen. Vill man ha lite mer utmaning tar man transportliften över till Klövsjö. I Storhogna har stugorna fjället som närmaste granne. Längst upp ligger Storhogna Högfjällshotell & Spa som har ett prisbelönt spa med pool, relax, fjällbastu och en makalöst vacker vinterträdgård där middagar av hög klass serveras. Storhogna M, ligger strax nedanför hotellet, alldeles intill liften. Det är ett helt hus fyllt av aktiviteter och avkoppling, värmestuga, restaurang, bowling, relax, gym, biograf, skiduthyrning, sportshop och en närbutik. Mitt i skidsystemet, mellan Storhogna och Klövsjö, på en solig sydsluttning med milsvid utsikt över fjällen ligger Sångbäcksvallen. Det är ett gammalt stugområde som expanderat rejält under de senaste åren. Här är det nära till pisternna och från stugområdet finns också ett anslutningsspår till de preparerade längdspåren. Vid Högfjällshotellet ligger spårcentralen som tar dig ut till 18 mil rösade leder samt den uppskattade hotellslingan som går över kalfjället. Härifrån går också vesselturer till fjällserveringen Samevistet. Längre ner vid husvagnscampingen finns det ännu fler maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2, 3, 5, 8.0 km) samt förbindelsespår till Vemdalsskalet. Under barmarkssäsong har Storhogna också områdets bästa fjällvandring med utflyktsmålet Fallmoran som är en fäbodvall med ett spektakulärt vattenfall.

  Tomt

  Naturtomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Fristående förråd med två dörrar

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1975

  Uppvärmning

  Direktverkande el och kamin

  Uteplats/Balkong

  Altan under tak

  Bilplats

  P-plats finns utanför huset

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringar Fastighetsförmedlingars kontor åk på väg 315 mot Storhogna i ca 8 km och tag sedan vänster in i området. Sväng sedan vänster igen och åk på vägen i ca 900 m tills du kommer fram till en infart på din vänstra sida. Sväng in vänster på Fjällbjörksvägen och följ vägen i ca 800 m. Tag höger in på Hjortronstigen tag vänster i nästa korsning så har du stugan på din högra sida. Varmt välkommen!

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:15 (SOP OCH LATRINSTATIONER SAMT GRÖNOMRÅDEN) Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:38 (VÄGFÖRENING) Planbestämmelser: Detaljplan (2012-12-13) Byggnadsplan (1969-11-04)

  Övrigt

  Gamla tanken ligger kvar i marken sedan man nu dragit in kommunalt vatten/avlopp. Besiktningsprotokoll finns att tillgå

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  21 862 kr/år

  Försäkring:

  1 955 kr/år

  Uppvärmning:

  8 050 kr/år

  Vatten/avlopp:

  6 368 kr/år

  Renhållning:

  675 kr/år

  Samfällighet:

  1 550 kr/år

  Vägavg/snö:

  2000 kr/år

  Sotning:

  1 264 kr/år

  Uppvärmning avser: el + nätavgift. Vatten/avlopp: avser även renhållning. Sotning sker vart tredje år och brandskyddskontroll ska ske vart sjätte år. Driftskostnaden kan variera beroende på nyttjande!

  Pantbrev:

  4 st om totalt 518 000 kr

  Taxeringsvärde:

  747 000 kr varav mark 449 000 kr

  Värdeår:

  1975

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1975

  Tomtarea:

  1 633m2

  Grund:

  Plintar

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Planktimmer

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el och kamin

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten & avlopp.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor