Vemdalsskalet Skalspassvägen 17, Vemdalen

Fritidshus, 5 rok, 130m2 Pris: 4 550 000 kr

Nu finns möjligheten att förvekliga drömmen om ett exklusivt fjällboende...

...med Ski-in Ski-out på populära Skalspasset finns nu detta fritidshus uppfört med inflyttning prel. vecka 51. (bilder kommer invändigt) Här har man tänkt på minsta detalj och planlösningen är mycket genomtänkt och skall passa de flesta i smaken. Fritidshuset inrymmer på entréplan hall, allrum, sovrum 1, tvättstuga, separat wc, badrum med relax (inomhuspool för 6 personer) och bastu. En trappa upp finner vi sovrum 2, sovrum 3, badrum, kök och ett matrum med en makalös utsikt och härlig takhöjd som ger en härlig rymd. (Synliga rejäla takbjälkar i mörk bets). Det finns även ett stort loft med kattvind att tillgå. Utanför huset stannar snöpendeln och är man sugen på en bit mat kan man gå ner för backen och äta på Passet - ca 10 minuters promenad.

Rumsbeskrivning

Allmän beskrivning om interiör

Entréplan: Golv: Skiffer Väggar: Grovhyvlad brunbetsad panel på innerväggar samt tapet på alla ytterväggar. Innertak: Ljus betsad panel & balkarna kommer vara mörkbetsad. Övre plan: Golv: Massivt trägolv som oljas med ljusbrun pigmenterad olja. Väggar: Grovhyvlad brunbetsad panel på innerväggar samt tapet på alla ytterväggar. Innertak: Ljus betsad panel & balkarna kommer vara mörkbetsad. Alla innerdörrar och lister/foder kommer målas i en matt mörkgrå färg i hela huset.

Entréplan

Hall

Välkomnade rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter. För enkelhetens skull använder man sig av låset (Yale autolock med kod och tre tags).

Allrum

Direkt till höger från hallen kommer du in i det härliga allrummet där man kan sitta och njuta i en härlig soffgrupp efter skidåkningen och kolla ut över den fantastiska utsikten. Ljusinsläpp från fyra fönster.

Sovrum 1

I anslutning till allrummet finner du sovrum 1 med ljusinsläpp från tre fönster. Här finns möjlighet att ha våningssäng eller dubbelsäng. Här finns en platsbyggd garderob.

Badrum

Välkommen in i det stora härliga badrummet. Här finns idag handfat, dusch, inomhuspool (6-personer) och en bastu med utsikt över skidbacken. Bastun får en belyst mörkgrå skiffervägg bakom aggregatet och övriga väggar i bastun har en lyxig kvistfri al som går i en röd ton. Ovanför poolen kommer det vara en stjärnhimmel i taket med närmare 100 st lysande led/fiber punkter. Golv: mörkt skiffer. Väggar: Jordfärgade kaklade väggar.

Separat Wc

Rakt fram från hallen finns en separat wc. Perfekt när du kommer från skidbacken så når du den på snabbast möjliga sett. Golv: mörkt skiffer. Väggar: jordfärgade kaklade väggar.

Tvättstuga/Teknikrum

Rakt fram från hallen finns en praktisk tvättstuga/teknikrum. Rummet inrymmer torkskåp, värmepanna, tvättho och en tvättmaskin. Golv: mörkt skiffer. Väggar: Jordfärgade kaklade väggar.

Övre plan

Förvaring under trapp

Under trappan finns möjlighet till förvaring av exempelvis städmaterial.

Sovrum 2 & 3

Här finns två sovrum varav sovrum 3 är lite större.

Matrum

Välkommen till husets hjärta - I burspråket finns matrummet där man kan kombinera en god middag och avnjuta utsikten mot skidbacken som lyser vackert i vintermörket. Ljusinsläpp från fyra fönster och en rejäl takhöjd ca 4,7meter med härliga takbalkar i en mörk bestad kulör.

Kök

I anslutning till matrummet finns köket av märket "Ballingslöv" som har gråbetsade ekluckor på underskåpen och vitbetsade ekluckor på överskåpen.. Köket är maskinellt utrustad med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Från kökets fönster kan man njuta av en härlig vy.

Badrum

Badrummet på övre plan inrymmer wc, handfat och dusch. Spottar i taket. Golv: mörkt skiffer. Väggar: Jordfärgade kaklade väggar.

Loft

Här finns en trappa upp till det stora loftet på ca 30 kvm. Här finns även en kattvind där aggregatet till ventilationen är placerad.

Allmänt om området

Vemdalsskalet tillhör en av Sveriges äldsta skidområden. Med de senaste vintrarnas satsningar är det nu en toppmodern och supereffektiv skidcirkus med totalt fyra expressliftar på två fjäll. Barnen har sin egen skid- och lekcirkus vid foten av fjället. Med snälla backar, rullband och lätthanterliga knappliftar. Där finns också Skalets torg med lägenheter, hotell, skidshop med uthyrning, restauranger, gästservice, läkarmottagning, naprapat, gym, café frisör, inrednings- och friluftsbutik. Strax intill ligger spårcentralen som tar dig ut i maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2.5, 5, 7.5, 10 km) samt förbindelsespår till både Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Härifrån utgår också rösade leder och vesselturer upp på fjället till våffelserveringen Jaktstugan. Någon kilometer bort, med fjället som granne, ligger Vargen, Strömfjällsdalen och Ripfjället. Och längst ner i skidsystemet, i söderläge, finns Skalspasset med lägenhetshotell, restauranger och skiduthyrning. Här har också allt boende ski in/ski out. Mittemot Passet ligger det nya stugområdet Klockarfjället.

Tomt

Tomtarea 935 m² (friköpt). Tomten: färdigplanerad naturtomt.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 2017

Uppvärmning

Värmepanna - Nibe EVC 13 med inbyggd vvb på 200 liter & kamin

TV & Internet

Fiber.

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Två altaner på entréplan. Uteplats 2: Två balkonger på övre plan.

Bilplats

P-plats.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:45 Planbestämmelser:Detaljplan (2009-01-29)

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Visning

Fre 24 Nov 13:00 - 13:30

Anmäl till visning

Fastighetsbeteckning

Vemdalens Kyrkby 69:33

Adress

Vemdalsskalet Skalspassvägen 17 - Vemdalen

Kommun

Härjedalen

Typ

2 plan med loft

Boendeform

Fritidshus

Byggår

2017

Boarea

130m2

Areauppgifter enligt säljaren (Den som känner osäkerhet kring boarean, uppmanas att mäta själv.)

Biarea

30m2

Tomtarea

935m2

Rum

5 rok varav 3 sovrum

Område

Vemdalsskalet

Pris

4 550 000 kr

35 000 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visning

Kom på visning!

Föranmäl dig för visning till 0684-310 00! - Välkommen!

2017-11-24 13:00:00 2017-11-24 13:30:00 40 Bostadsvisning Vemdalsskalet Skalspassvägen 17, Vemdalen 62,4950261525018, 62,4950261525018 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

Vemdalsskalet Skalspassvägen 17, Vemdalen

Fritidshus, 5 rok, 130m2 Pris: 4 550 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

17 095 kr/år

Försäkring:

3 500 kr

Vatten/avlopp:

5 995 kr

Renhållning:

2 700 kr

Vägavg/snö:

4400 kr

Sotning:

500 kr

Huset säljs nyproducerat och det finns ej faktiska uppgifter gällande förbrukning och driftskostnader. Det är endast de fasta årsavgifterna som finns upptagna. Sotning sker vart tredje år och brandskyddskontroll ska ske vart sjätte år. Driftskostnaden kan variera beroende på nyttjande!

Pantbrev:

1 st om totalt 2 400 000 kr

Taxeringsvärde:

542 000 kr varav mark 542 000 kr

Typ:

210, Småhusenhet, tomtmark

Skattesats:

35.76

Byggnad

Tomtarea:

935m2

Grund:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Vildmarkspanel (Tjärvitriol)

Takbeklädnad:

Antracit metallic dubbelfalsat

Fönster:

3-glasfönster argonfyllda för bättre u-värde

Ventilation:

Mekansik FTX Heru 100 s ec 2a

Uppvärmningssystem:

Värmepanna - Nibe EVC 13 med inbyggd vvb på 200 liter & kamin

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Övrigt:

Isolering: Ecofoam med ett u-värde på endast 0,18.

Energideklaration

Status:

Behövs ej

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola