Vemdalsskalet Terrassvägen 8A, Vemdalen

Fritidshus, 8 rok, 144m2 Pris: 4 795 000 kr

Tvålägenhetshus på populär adress - Vemdalsskalet!

Nu har du chansen att förvärva ett fristående hus i souterräng, med två lägenheter på attraktiv adress i Vemdalsskalet! Varje lägenhet har en boarea om ca 72 kvm. Från båda lägenheterna kan du åtnjuta utsökta vyer mot skalets fjälltoppar & närliggande natur, som ger en känsla av vidd & lugn. Övre lägenheten har en fin balkong & den nedre lägenheten har en rymlig altan som byggdes 2012 till sitt förfogande. Här kan du sitta & njuta av den fantastiska utsikten med solläge under hela dagen efter en heldag i skidbacken. Båda lägenheterna i huset inrymmer hall, separat wc, badrum med bastu, tre sovrum, allrum, kök och matplats i öppen planlösning med stora fönsterpartier som vetter mot fjället. Varje lägenhet har ett separat förråd vid entrédörren. Från fastigheten har du både nära till skidbacken som Skalets centrum som erbjuder restauranger, café, inredningsbutik, skidshop, gym, ICA & frisör. Säljs med inventarier. Mycket goda intäktsmöjligheter!

Rumsbeskrivning

Hall - Lgh 1

Välkomnande & rymlig hall med förvaringsutrymmen samt avhängningsmöjligheter i form av garderober & hatthylla. Golv: Plastmatta på golv med golvvärme. Väggar: målad vävtapet.

Separat wc - Lgh 1

Direkt till vänster om hallen nås en separat wc med toalett, handfat & torkskåp. Golv: Klinkergolv med golvvärme. Väggar: Kakel.

Badrum med bastu - Lgh 1

Närmast den separata wc:n nås ett badrum med bastu. Här finns wc, handfat, varmvattenberedare & dusch. Golv: Klinkergolv med golvvärme. Väggar: kakel.

Sovrum 1 - Lgh 1

Till höger om hallen nås ett sovrum som idag inrymmer dubbeläng, två sängbord & en garderob. Från sovrumsfönstret har du en lugnande vy mot fjällets toppar. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målade väggar.

Sovrum 2 - Lgh 1

Vägg i vägg med det första sovrummet finns ett andra sovrum som idag inrymmer våningssäng & garderob. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målade väggar.

Sovrum 3 - Lgh 1

Det tredje sovrummet inrymmer våningssäng & en garderob. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målade väggar.

Allrum & kök - Lgh 1

Allrum & kök i öppen planlösning med direkt anslutning till den mysiga altanen som vetter mot fjället i solläge. Både allrummet & köket har stora fönsterpartier som ger ljusinsläpp & ger dig fantastiska vyer. Allrumsdelen inrymmer idag soffa, soffbord & tv. I köket finns en matplast som inrymmer ca 6-8 personer & utrustas vidare med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, micro & diskmaskin. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målad vävtapet.

Övrigt lägenhet 2

Lägenhet två är likvärdig med lägenhet ett, men har en lite annorlunda planlösning. Entrén finns på husets vänstra sida vilket medföljer en annan sorts planlösning. Se Planlösningen i beskrivningen för tydligare bild. Här hittar du även torkskåpet i halldelen av huset.

Allmänt om området

Vemdalsskalet tillhör en av Sveriges äldsta skidområden. Med de senaste vintrarnas satsningar är det nu en toppmodern och supereffektiv skidcirkus med totalt fyra expressliftar på två fjäll. Barnen har sin egen skid- och lekcirkus vid foten av fjället. Med snälla backar, rullband och lätthanterliga knappliftar. Där finns också Skalets torg med lägenheter, hotell, skidshop med uthyrning, restauranger, gästservice, läkarmottagning, naprapat, gym, café frisör, inrednings- och friluftsbutik. Strax intill ligger spårcentralen som tar dig ut i maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2.5, 5, 7.5, 10 km) samt förbindelsespår till både Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Härifrån utgår också rösade leder och vesselturer upp på fjället till våffelserveringen Jaktstugan. Någon kilometer bort, med fjället som granne, ligger Vargen, Strömfjällsdalen och Ripfjället. Och längst ner i skidsystemet, i söderläge, finns Skalspasset med lägenhetshotell, restauranger och skiduthyrning. Här har också allt boende ski in/ski out. Mittemot Passet ligger det nya stugområdet Klockarfjället.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1997

2009: Målning 2000: Markiser 2012: Altan med utemöbler. Fönster i bastun.

Uppvärmning

Luftburen Golvvärme

TV & Internet

Beställning har gjorts angående fiber. (Härjeåns fibernät)

Uteplats/Balkong

Både den mysiga balkongen som tillhör den övre lägenheten & den rymliga altanen som nyttjas av den nedre lägenheten har enastående vyer mot Skalet & fjällets närområden.

Bilplats

P-plats finns utanför huset med motorvärmaruttag (för extra komfort finns timer i huset).

Vägbeskrivning

Från Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor, följ vägen upp längs Vemdalsskalet Terrassvägen i ca 180 m & tag sedan höger. Kör rakt fram i ca 70 m så har du fastigheten på din högra sida! (Huset näst längst in på gatan)

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:28, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:36, Samfällighet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby S:109 Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 2361-05/54.8 Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 2361-05/54.7 Planbestämmelser:Detaljplan (2005-02-03)

Övrigt

För närvarande är fritidshuset bokningsbar för uthyrning via Skistar. Avtalet löper denna säsongen 2017-2018. Sedan löper avtalet ut. Köpare kan då själv välja om de vill teckna ett eget avtal eller nyttja hela stugan själv. Besiktningsprotokoll finns att inhämta hos mäklaren. Arealerna kan komma att avvika. .

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Vemdalens Kyrkby 57:152

Adress

Vemdalsskalet Terrassvägen 8A - Vemdalen

Kommun

Härjedalen

Typ

1 plan med souterrängvåning

Boendeform

Fritidshus

Byggår

1997

Boarea

144m2

Areauppgifter enligt säljaren(Den som känner osäkerhet kring boarean, uppmanas att mäta själv.)

Tomtarea

238m2

Rum

8 rok varav 6 sovrum

Område

Vemdalsskalet

Utgångspris

4 795 000 kr

33 299 kr/m2

Ansvarig mäklare

My Paulsson

Fastighetsmäklare

Läs mer om My Maila mig

Extra kontaktperson

Visning

Är du intresserad?

Vemdalsskalet Terrassvägen 8A, Vemdalen

Fritidshus, 8 rok, 144m2 Pris: 4 795 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

67 843 kr/år

Försäkring:

6 689 kr

Hushållsel:

36 452 kr

Vatten/avlopp:

10 900 kr

Renhållning:

6 830 kr

Vägavg/snö:

4050 kr

Övrigt:

2 922 kr

Dessa driftskostnader är baserade på säljarens uppskattade driftskostnader. Driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning! El: Avser både elhandelskostnad samt elnätskostnad för båda lägenheterna. Varje lägenhet har en egen elmätare. Renhållning: Grundavgift inkl. moms 1780 + hämning för del i container inkl. moms 5050. Övrigt: Avser T-service (service för golvvärme & ventilationsaggregat) Senast gjord i September 2017.

Pantbrev:

1 st om totalt 1 000 000 kr

Taxeringsvärde:

1 937 000 kr varav mark 872 000 kr

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

35.76

Byggnad

Tomtarea:

238m2

Grund:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Liggande träpanel

Takbeklädnad:

Plåt

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

FTX

Uppvärmningssystem:

Luftburen Golvvärme

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola