Arnäs 4, Borgvik

300 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Arnäs 1:6

  Adress

  Arnäs 4 - Borgvik

  Kommun

  Grums

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  1989

  Boarea

  45m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  2 351m2 - Friköpt

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Borgvik

  Utgångspris

  300 000 kr

  6 667 kr/m2

  Välkommen till Arnäs 4 i Borgvik!

  Fritidshus i Borgvik med trevligt läge! Utsikt ned till sjön och vacker vy ut över ängarna. Tomt på 2 351 kvm med två byggnader. Huvudbyggnaden har två rum kök vara ett sovrum. Gäststugan har ett rum och kök samt två mindre förråd. Renoveringsbehov föreligger i huvudbyggnaden då taket läckt in. Ett fritidshus för den händige eller kanske för de som vill bygga nytt hus med naturnära läge. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Victor Rönning

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-3811838

  victor.ronning@lansfast.se Läs mer om Victor

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad

  Hall i vinkel med plastmatta på golv och målade väggar. Direkt till höger finns ett mindre rum passande till wc, ingen toalett monterad idag. Kök med plastmatta på golv och målade väggar. I taket sitter träpanel. Öppen planlösning mot allrum. I köket finns spis, fläkt samt rostfri diskbänk. Taken är fuktskadat sedan yttertaket läckt in. Sovrum med plastmatta och målad väv på väggarna.

  Gäststuga

  Gäststuga som under senare år har använts till förråd/redskapsbod. Litet rum med köksskåp och diskbänk. Två mindre förrådsrum. Det stora rummet är renoverat 2015 efter brandskada med nya golv, väggar, tak, fönster samt el.

  Tomt

  Tomtarea 2 351 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med sjöutsikt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förråd samt utedass.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1989

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  TV

  TV-antenn.

  Uteplats/Balkong

  Altan under tak i anslutning till huvudbyggnaden.

  Bilplats

  P-plats med plats för 3 bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Grums Södra Flokerud GA:3 Officialservitut Väg. Servitut finns på vägen fram till stugan. Vägen kan även förlängas fram till bakre tomtgräns för den som vill.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  21 717 kr/år

  Försäkring:

  1 080 kr/år

  Elkostnad:

  9 492 kr/år

  Uppvärmning:

  7 920 kr/år

  Vatten/avlopp:

  2 115 kr/år

  Renhållning:

  810 kr/år

  Samfällighet:

  300 kr/år

  Total driftkostnad:

  21 717 kr/år

  Kommentar:

  Driftskostnaden är en schablonberäkning då faktiska uppgifter saknas. Vägsamfällighet: 300kr per år.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 135 000 kr

  Taxeringsvärde:

  196 000 kr varav mark 97 000 kr

  Värdeår:

  1965

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1989

  Tomtarea:

  2 351m2

  Grund:

  Plintar

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Papp

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, grävd brunn. Vattnet är otjänligt. Enskilt avlopp, sluten septiktank.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor