Släthult Bygget 202 & 204, Berga

Lantbruksfastighet, 7 rok, 150m2 + 80m2 Pris: 2 250 000 kr - Budgivning pågår

Mycket fin hästgård med fantastisk landskapsvy från köksfönstret

Välkommen till denna mycket fina hästgård med stora möjligheter till hästhållning. Gården är anpassad med dränerad paddock, stall med fyra boxar och sadelkammare. Gården som är ca 16 ha stor, består av 8 ha skog, 6 ha åker och resterande är betesmark och tomt. Det stora bostadshuset är väl underhållet med moderna ytskikt och med sina stora utrymmen känns villan väldigt rymlig. Fastigheten värms upp med hjälp av bergvärme, samt en vedpanna med elpatron. Villan rymmer sju rum och kök varav tre till fyra rum kan användas som sovrum. Trädgården är stor och från trädgården har man utsikt ut över fastighetens åkermark vilket skapar en fantastiskt fin landskapsvy.

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall med plastmatta och nytt element. Trappuppgång. Kök med plastmatta utrustat med kyl, frys, fläkt -11, diskmaskin -11, ugn -16, spishäll -16 och nytt element. Groventré med laminatgolv. Wc med klinkergolv utrustat med toalett och handfat. Sovrum med parkettgolv. Matrum med parkettgolv och skjutdörrar, utrustat med luftvärmepump. Vardagsrum med parkettgolv. Bibliotek/sovrum med laminatgolv och öppen spis.

Övre Plan

Hall med parkettgolv och nytt tak. Sovrum med laminatgolv och tre garderober. Sovrum med laminatgolv och tre garderober. Stort vardagsrum med trägolv. Badrum med kakel på väggar och golvvärme, utrustat med toalett, handfat, dusch vattenburen handdukstork.

Källare

Matkällare med betonggolv Pannrum med betonggolv, utrustat med varmvattenberedare, bergvärmepump, vedpanna med elpatron och ackumulatortankar. (3 x 500m3) Tvättstuga med betonggolv, utrustat med tvättmaskin -12, torktumlare och gjutjärnsspis. Potatiskällare.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

Kök -10/11 Badrum övre plan -10 Jordfelsbrytare med automatsäkringar Bergvärme

Uppvärmning

Bergvärme & luftvärmepump

Mindre Bostadsbyggnad

Byggnadstyp: 1 plan

Rumsbeskrivning: Byggnadssätt: Grund: Torpargrund, Stomme: Trä, Bjälklag: Trä, Fasad: Träpanel, Takbeklädnad: Tegelpannor Glasveranda med plastmatta. Hall med trägolv. Vardagsrum med trägolv, utrustat med öppen spis och luftvärmepump. Vattenskada i vägg. Kök med plastmatta, utrustat med bakugn, utgång till trädgård. Skafferi med trägolv. Sovrum med öppenspis.

Djurstall

Area 332 kvm. Traktorgarage Loge med betonggolv. Kostall med betonggolv och spiltor. Häststall med fyra boxar och sadelkammare. Gammalt mjölkrum. Stort garage med betonggolv, två portar. Skulle med trägolv. Redskapsbod. Redskapsbod på gavel.

Uthus bakom stora bostadshuset

Rum med trägolv. Utedass Rum med gamla jordbruksredskap Rum med betonggolv, eventuell gammal smedja.

Skogsmark

Skogsmarken består av ca 8 ha och innehåller ett totalt virkesförråd på 967 m3sk, det vill säga ett snitt på 121 m3sk/ha. Av den totala volymen utgör 622 m3sk S1 skog, det vill säga slutavverkningsbar skog. Boniteten är uppskattad till 7,5 m3sk/ha och år. Dessa uppgifter är hämtade från skogsbruksplan upprättade 2017.

Betesmark/Åker

Areal 7 ha. Åkermarken har beviljats EU-stöd.

Paddock

Dränerad hästpaddock.

Förvärvstillstånd

Fastigheten är belägen inom glesbygdsområde i Högsby kommun. Förvärvstillstånd krävs för både fysisk och juridisk person, undantaget den som redan är bosatt i samma område. Vid frågor, kontakta mäklaren.

Jakt & Fiske

Jakten är utarrenderat till och med 2018-06-31.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Högsby Högsby-Släthult S:1. Skattetal: Mantal. 9/64. Avtalsservitut Kraftledning

Vatten/avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp 3-kammarbrunn.

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Högsby-Släthult 1:7

Inriktning

Hästgård

Adress

Släthult Bygget 202 & 204 - Berga

Kommun

Högsby

Typ

2 plan med källare

Boendeform

Lantbruksfastighet

Byggår

1909

Boarea

150m2

Biarea

80m2

Rum

7 rok

Område

Berga

Eller högstbjudande

2 250 000 kr

15 000 kr/m2

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Ansvarig mäklare

Simon Lönnäs

Fastighetsmäklare/Skogsmästare

Läs mer om Simon Maila mig

Extra kontaktperson

Visning

Är du intresserad?

Släthult Bygget 202 & 204, Berga

Lantbruksfastighet, 7 rok, 150m2 + 80m2 Pris: 2 250 000 kr - Budgivning pågår

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

30 476 kr/år

Hushållsel:

26 467 kr

Vatten/avlopp:

1 259 kr

Renhållning:

2 750 kr

Pantbrev:

7 st om totalt 1 357 000 kr

Taxeringsvärde:

1 276 000 kr

Bostad:

577 000 kr

Tomtmark bostad:

114 000 kr

Skogsmark:

282 000 kr

Åkermark:

200 000 kr

Betesmark:

18 000 kr

Ekonomibyggnader:

85 000 kr

Typ:

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Skattesats:

34.54

Byggnad

Grund:

Källare

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Träpanel

Takbeklädnad:

Tegelpannor

Fönster:

Kopplade fönster, 2 glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Bergvärme & luftvärmepump

Vatten/avlopp:

Enskilt vatten, enskilt avlopp 3-kammarbrunn.

Mark

Arealer:

Areal ca 16 ha, fördelat på:

Åkermark:

6 ha

Skogsmark:

8 ha

Övrigt:

1 ha

Bete:

1 ha

Taxerad areal

Det finns 1 skiften

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola