Björnrike Korpstigen, Vemdalen

650 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Vemdalens Kyrkby 43:223 & Vemdalens Kyrkby 43:438

  Adress

  Björnrike Korpstigen - Vemdalen

  Kommun

  Härjedalen

  Boendeform

  Tomt

  Tomtarea

  1 448m2 - Friköpt

  Område

  Björnrike

  Utgångspris

  650 000 kr

  449 kr/m2

  Två tomter i Björnrike!

  Nu har du en unik chans att förverkliga drömmen om att bygga eget i Björnrike! Generösa byggrätter om 170 kvm byggnadsarea som kan, om så önskas fördelas på två lägenheter. Du får även bygga två våningar. Komplementbyggnad får uppföras om 30 kvm. Förmånligt ingår anslutningsavgifterna avseende vatten/avlopp och el för max 25A i tomtpriset. (Dagens anslutningsavgifter för det kommunala vattnet/avloppet är 118 975 kr och el max 25A 27 625 kr inklusive moms.) Tomterna är lugnt belägna med en ca 5 min gångavstånd till barnvänliga Grizzly, med liftar, restaurang och det nya torget i området som erbjuder Skistarshop. När du har njutit av en dag i backen kan du med enkelhet glida tillbaka hem på skidorna igen. Tomtarea: Härjedalen Vemdalens Kyrkby 43:223: 1 448 kvm. Härjedalen Vemdalens Kyrkby 43:438: 1 401 kvm. Taxeringsvärde: Härjedalen Vemdalens Kyrkby 43:223: 697 000 kr. Härjedalen Vemdalens Kyrkby 43:438: 693 000 kr. Drift för obebyggd tomt (Andel i GA:11 för vägar, parkeringsplatser, gångväg med bro, sopstationer, naturmark med skidvägar samt sanddepåer): 1756 kr per år. Varav 960 kr avser investeringar som gjorts i området, såsom rondeller och nya skyltar. Denna avgift förväntas minska i framtiden. OBS! Denna drift är tagen från år 2018. Allmänt om området: Björnrike är barnfamiljernas paradis. Här finns en av Sveriges bästa snöparker, skidåkning i välpreparerade pister som omfattar både utmanande såväl som väldigt förlåtande nedfarter och ett stort barnskidområde. Där finns också ett Sameland i skidbacken, där barnen kan mata renar, kasta lasso och i en lappkåta lyssna på berättelser om samernas histora och vardag. Hela området ligger i härligt söderläge med utsikt över nationalparken Sonfjället. Från de allra flesta stugor och lägenheter är det gångavstånd till pisten. Många har också ski in/ski out. Längst upp i skidsystemet finns Björnrikecentrat med all service samlat under ett tak: ICA-butik, gästservice, skidshop med uthyrning, lekrum och restaurang. Längst ner ligger Björnvallen med barnskidområde, restauranger och Grizzly Express. Det är Skandinaviens snabbaste sexstolslift som bekvämt och snabbt tar dig hela vägen till toppen. I skidområdet är det rejäla fallhöjder som gäller (470 meter) och åklängder på över två kilometer. Spårcentralen ligger i en vacker, orörd och skyddad dal mellan Högfjället och Gråhognafjället. Här finns maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2, 3, 4.5, 7,5 km) samt förbindelsespår till Vemdalsskalet.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringars kontor kör väg 315 mot Vemdalen i ca 9,7 km. Tag sedan väg 514 mot Björnrike/Sveg i 5km. Sväng sedan vänster mot Björnrike, kör ca 1 km och tag sedan vänster in på Björnrike Fågelvägen. Följ denna väg i ca 620 m och tag sedan höger in på Björnrike Korpstigen så har du fastigheterna till din vänstra sida vid vägens slut. Varmt välkomna till Björnrike Korpstigen!

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:11 Planbestämmelser: Detaljplan (2009-08-27)

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Pantbrev:

  0 st om totalt 0 kr

  Taxeringsvärde:

  697 000 kr varav mark 697 000 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 448m2

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor