Romans Väg 6, Olofström

995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Holje 160:30

  Adress

  Romans Väg 6 - Olofström

  Kommun

  Olofström

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1931

  Boarea

  104m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  40m2

  Tomtarea

  879m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Olofström

  Utgångspris

  995 000 kr

  9 567 kr/m2

  Unik villa Olofström!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Unik villa i Olofström med tre sovrum. Vill du ha det lilla extra, då är detta bostaden för dig! För dig som vill bo centralt med en härlig insynsskyddad baksida. Här kan du njuta av lugnet. Närhet till både E22:an och Riksväg 15. Besiktning och energideklaration är utfört! Varmt välkommen att boka in dig på visning.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  ENTRÈPLAN Välkommen till detta unika hus. Ljus tillbyggd HALL med gott av avhängningsmöjligheter till höger. Till vänster i hallen finns en platsbyggd bänk som underlättar vid av och påtagning av skor. Här ligger ett ljust laminatgolv. Vidare från hallen tar du dig till badrummet. BADRUM med kakel och klinker i vitt och svart. Utrustat med WC, dusch och tvättställ. Till höger vidare in från hallen kommer VARDAGSRUMMET. Vardagsrum med unika detaljer och stil för den vågade. Väggar med bröstpanel och medaljongtapet. Gott om plats för soffgrupp. Balkar i taket som tar fram den äldre charmen. KÖKET till vänster om vardagsrummet. Här möts du av ett stort kök med gott om arbetsytor och ett tillbyggt MATRUM. Även här ett unikt kök med trädetaljer. I köket finner du en kamin som ger både värme och höjer mysfaktorn. Matrummet ligger ett par trappsteg ner, här finns det plats för ca sex personer. I köket finner du en utgång till husets baksida. Trädäck med plast-tak och plats för möblemang. Trappen till övervåning och ner till källaren finns även i köket. ÖVRE PLAN Övre plan med tre sovrum. SOVRUM 1 är ett ljust sovrum med målade väggar och laminatgolv. Här finns det plats för dubbelsäng. SOVRUM 2 ligger i vinkel. Detta gör det möjligt att dela upp rummet för en "sov-del" och en "umgängesdel". På golvet ligger det laminat och väggarna är målade. SOVRUM 3 Mindre sovrum med utgång till balkong. Rummet har laminatgolv och målade väggar. KÄLLARE Husets källare har förvaringsmöjligheter, tvättstuga och pannrum.

  Tomt

  Härlig insynsskyddad baksida med trädäck.Tomtarea 879 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Gästhus.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1931

  Isolerglasfönsterna monterades ca år 2006. År 1996 grävdes källarens ytterväggar fram, från altan mot söder och en bit in på södergavel. Duschrum på entréplan helrenoverades ca år 2008. Löpande underhåll har utförts.

  Uppvärmning

  Elpanna och braskamin, vattenburet system

  Bilplats

  Garage.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  25 635 kr/år

  Uppvärmning:

  17 140 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 740 kr/år

  Renhållning:

  2 755 kr/år

  Total driftkostnad:

  25 635 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Pantbrev:

  7 st om totalt 900 000 kr

  Taxeringsvärde:

  407 000 kr varav mark 86 000 kr

  Värdeår:

  1942

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1931

  Tomtarea:

  879m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä/murverk

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster isoler

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Elpanna och braskamin, vattenburet system

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Isolerglasfönsterna monterades ca år 2006. År 1996 grävdes källarens ytterväggar fram, från altan mot söder och en bit in på södergavel. Duschrum på entréplan helrenoverades ca år 2008. Löpande underhåll har utförts.

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Energikonsumtion:

  106 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor