Dalsängsvägen 2, Kungsgården

Friliggande villa, 7 rok, 160m2 + 112m2 Pris: 2 375 000 kr - Budgivning pågår

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Med högt och fint läge och vackra trädgård finner vi detta åtråvärda boende med anor från tidigt 1900-tal. Här kan man känna den gamla svenska kulturen som sveper över huset i all sin ståtliga prakt, och där man med varsam hand renoverat huset med den äldre charmen väl bevarad. Rejäl uthuslänga med vidbyggd pool.

Rumsbeskrivning

Entréhall

Varmt välkomna till detta unika, pampiga hus. Detta är ett passande boende för familjen som vill flytta rakt in och har känsla och smak för den svenska lantliga designen. Bostaden karaktäriseras av den generösa takhöjden, höga fönstren och de gedigna spegeldörrarna. Här möts Ni av en vacker glasveranda/farstu/entréhall. I entréhallen, som har golvvärme, finns plats till ytterkläder och skor samt ytterligare förvaring i form av dubbla garderober.

Vardagsrum/matsal

Vardagsrum/matsal som består av två stora rum i fil med parkettgolv, öppen spis med brasinstas och flertalet fönster. Den stora matsalen har plats för ett större matbord med plats för många middagsgäster och det trivsamma allrummet har fint ljusinsläpp från de bägge fönstren.

Kök

Husets hjärta består av det ljusa lantköket med vita skåpluckor och stilrena integrerade vitvaror. Köket har ett stort fönsterparti med trevlig utsikt över trädgårdens baksida. Här finns även ett charmigt gammeldags skafferi, vedspis och en praktisk köksö. Här finns möjlighet att husera många middagsgäster i den stora matsalen även kallad Carl Larsson verandan. Köket är utrustat med: spishäll, inb.ugn, inb.micro fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Från köket finns även utgång till terrass.

Sovrum

På entréplanet finns ett sovrum med laminatgolv och dubbla fönster. Rummet används idag som kontor och har platsbyggda skåp och hyllor.

Duschrum

Duschrum med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustning: Wc, tvättställskommod och duschplats.

Tvättutrymme

Rymligt tvättutrymme med klinkergolv och utgång till uteplats samt bra förvaring i form av flertalet garderober. Utrustning: Tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Övre hall

En trappa i entrén leder upp till ovanvåningen som rymmer hela fyra sovrum varav ett rymligt masterbedroom alternativt allrum, bibliotek samt ett badrum. Den möblerbara hallen har klinkergolv och passage till det mysiga biblioteket omgärdat av fönster.

Sovrum

Sovrum 2 har klinkergolv, vackra dubbeldörrar och dubbla fönster samt bra förvaring i form av en hel garderobsvägg. Sovrum 3 och 4 har laminatgolv och tillhörande klädkammare. Sovrum 5 har laminatgolv och en garderob/linneskåp.

Badrum

På ovanvåningen finns även ett rymligt, helkaklat badrum utrustat med hörnbadkar, Wc och tvättställskommod.

Källarvåning

Källarvåningen rymmer en smakfullt inredd relaxavdelning med klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Här finns bastu och dusch. Vidare så finns i källaren en charmig vinkällare med tegelgolv och valvat tak samt generösa förvaringsmöjligheter och garage med fjärrstyrd port och plats för 1 bil. Varmt Välkommen till detta fantastiska hus!

Tomt

Tomtarea 4 730 m² (friköpt). Tomten: Vacker och välskött trädgårdstomt med flertalet fina planteringar. Tomten ramas in av häckar och gärdesgård.

Övriga byggnader

Uthuslänga/ladugårdsbyggnad i gott skick med redskapsförvaring, bilplats, verkstad, hönsgård och hel vind. Här finns även ett vidbyggt soldäck med pool. Poolen är 4*8 meter och fylls via egen brunn samt värms upp via en värmepump. Friliggande friggebod/redskapbod.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

Uppvärmning

Bergvärme, ny pump 2011

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Underbar uteplats i form av en stor altan under tak med en inglasad del och ett öppen solterrass i bästa söderläge. Uteplats 2: Poolområde med soldäck i anslutning till uthuslängan.

Bilplats

Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil i källaren. Fjärrstyrd port. Bilplats 2: Garagemöjlighet för 1 bil i uthusbyggnaden.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Sandviken Backberg GA:4

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Backberg 5:50

  Adress

  Dalsängsvägen 2 - Kungsgården

  Kommun

  Sandviken

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  160m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  112m2

  Tomtarea

  4 730m2

  Rum

  7 rok varav 5 sovrum

  Område

  Kungsgården - Backberg

  Eller högstbjudande

  2 375 000 kr

  14 844 kr/m2

  Aktuellt bud

  Budgivning pågår

  Högsta bud 2 800 000 kr

  17 500 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Linda Hallebrand

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-5398908

  linda.hallebrand@lansfast.se Läs mer om Linda

  Visning

  Är du intresserad?

  Dalsängsvägen 2, Kungsgården

  Friliggande villa, 7 rok, 160m2 + 112m2 Pris: 2 375 000 kr - Budgivning pågår

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  46 689 kr/år

  Försäkring:

  6 187 kr

  Hushållsel:

  9 152 kr

  Uppvärmning:

  21 000 kr

  Vatten/avlopp:

  6 500 kr

  Renhållning:

  2 080 kr

  Vägavg/snö:

  1048 kr

  Sotning:

  722 kr

  Personer i hushållet: 2

  Pantbrev:

  6 st om totalt 1 735 000 kr

  Taxeringsvärde:

  770 000 kr varav mark 240 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.55

  Byggnad

  Tomtarea:

  4 730m2

  Grund:

  Källargrund samt torpargrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster och 3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme, ny pump 2011

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  73 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola