Österleden 6A-D, Falkenberg

Friliggande villa, 10 rok, 276m2 + 36m2 Pris: 5 500 000 kr

Fastighet med 4 uthyrda lägenheter samt garagebyggnad om ca 80kvm!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Välskött fastighet med två bostadsbyggnader, den ena byggd 1938, det andra större huset byggdes 2003. Det fristående garaget om ca 80kvm byggdes år 2000 och hyrs ut separat. Samtliga lägenheter är uthyrda idag och den årliga hyresintäkten inkl garaget är ca 339.000, med en ungefärlig driftskostnad omkring 40.000. Två visningstillfällen erbjuds initialt, boka Er tid redan idag!

Rumsbeskrivning

Lägenhetsbeskrivning

---Lägenhet på nedre plan, nya huset, ca 85kvm, hyra 7259/månad: Trevlig markplanslägenhet med genomgående ekparkettgolv, välutrustat kök med vitmålade luckor, spis, kyl/frys och laminerade bänkskivor. Från det öppna vardagsrummet når man ut till en uteplats. I lägenheten finns två sovrum, varav ett större med plats för dubbelsäng. Rymligt badrum med plastmatta på golvet, kakel och målad väv på väggarna. I badrummet finns duschplats, WC samt handfat. Förrådsrum under trappan. Bra med garderober i båda sovrummen. ---Lägenhet på övre plan, nya huset, ca 106kvm, hyra 9300/månad: Härlig och ljus lägenhet på andra våningen, med ett rymligt loft där det ges plats till både sovplatser och umgänge. Lägenheten har genomgående ekparkettgolv, rymligt vardagsrum intill köket, utgång till en balkong i sydvästläge, välutrustat kök med vitmålade luckor, spis, kyl/frys och laminerade bänkskivor. I lägenheten finns två sovrum, varav det ena är större och rymmer en dubbelsäng. Rymligt badrum med plastmatta på golvet, kakel och målad väv på väggarna. I badrummet finns duschplats, WC samt handfat. Loftet nås via en trappa från vardagsrummet, och är uppdelat på två avdelningar som förbinds via en gång längs ena sidan. ---Lägenhet på nedre plan, äldre huset, ca 48kvm, hyra 4790/månad: Mysig lägenhet fördelad på kök, badrum och vardagsrum samt sovrum. Köket innehåller kyl/frys, spis, fläkt och har bröstpanel samt furugolv. Badrum med plastmatta på golv och vägg, innehållandes duschplats, WC och handfat. Vardagsrum med sovrum intill, här finns ekparkettgolv och två inbyggda garderober. ---Lägenhet på övre plan, äldre huset, ca 45kvm, hyra 4100/månad: En våning upp i det äldre huset ligger en 1-rums lägenhet med sovalkov. Golv av furuplank. Rymligt duschrum med plastmatta på golv och vägg innehållandes duschplats, WC samt handfat. Kombinerat vardagsrum och sovalkov, intill finns en mindre matplats och ett pentry-kök innehållandes spis, fläkt samt diskbänk. 2 garderober/förråd. ---Utrymme för tvätt och förvaring mm I källarplan under det äldre huset finns tvättstugan som används av samtliga hyresgäster. Här finns tvättmaskin och torktumlare från ASKO, linor för att hängtorka tvätt, separat hylla för gemensam återvinningssortering samt förvaring för hyresgästerna. Pannrum innehållandes bergvärmepumpen. Total årlig hyresintäkt inkl uthyrning av garaget är 339.000:-.

Tomt

Tomtarea 967 m² (friköpt).

Övriga byggnader

Stort garage om ca 80kvm, murad konstruktion med sadeltak. Bra förvaring på en golvbelagd vind som nås via en lucka i taket ifrån garaget. Garagedelen är ca 72kvm med ett separat förråd för redskap som nås utifrån. Garaget hyrs ut separat. Här finns el och uppvärmning, även 3-fas uttag. Hyresintäkt per månad för garaget är 2800/mån. Garaget blir ledigt för köparen.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1935/2003

1995 - All el utbytt i det gamla huset, nya elcentraler 2000 - Fristående garagebyggnad byggs, ca 80kvm 2002 - NIBE Fighter 1110 bergvärmepump 2003 - Det nya huset byggs intill det ursprungliga äldre huset från 1935 2016 - Ny kompressor och elektronik i bergvärmepumpen

Uppvärmning

NIBE Bergvärmepump 2002, ny kompressor & elektronik 2016

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Falkenberg Tröinge GA:35 Planbestämmelser:Byggnadsplan (1959-05-27)

Övrigt

Respektera de utsatta visningstiderna och boka tid med mäklaren för visning. Inga förhandsvisningar är aktuella..

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Tröinge 2:47

Adress

Österleden 6A-D - Falkenberg

Kommun

Falkenberg

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1935/2003

Boarea

276m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

36m2

Tomtarea

967m2

Rum

10 rok

Område

Tröingeberg

Som utgångspris

5 500 000 kr

19 928 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Susanna Andersson

Fastighetsmäklarassistent

Läs mer om Susanna Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Österleden 6A-D, Falkenberg

Friliggande villa, 10 rok, 276m2 + 36m2 Pris: 5 500 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

38 954 kr/år

Försäkring:

7 866 kr

Uppvärmning:

17 376 kr

Vatten/avlopp:

7 040 kr

Renhållning:

6 000 kr

Vägavg/snö:

672 kr

Pantbrev:

2 st om totalt 209 000 kr

Taxeringsvärde:

2 364 000 kr varav mark 456 000 kr

Värdeår:

1935

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

33.46

Byggnad

Tomtarea:

967m2

Grund:

Källare/platta på mark

Stomme:

Trä/Lecablock

Bjälklag:

Trä/trä

Fasad:

Eternit/puts

Takbeklädnad:

Plåt/betongpannor

Plåtarbete:

Lackad plåt

Fönster:

2-glasfönster/2-glas isolerfönster

Ventilation:

Självdrag/mekanisk frånluft

Uppvärmningssystem:

NIBE Bergvärmepump 2002, ny kompressor & elektronik 2016

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Övrigt:

Bergvärmepumpen är dockad mot en 285 liter stor ackumulatortank, samt en separat varmvattenberedare som hjälper till vid mycket varmvattenanvändande.

Energideklaration

Energiklass:

D

Energikonsumtion:

54 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola