Axtorna, Ullared

Friliggande villa, 4 rok, 96m2 + 34m2

Lantligt belägen sekelskiftesdröm!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Kontakta fastighetsmäklare Christian Nilsson på tele. 0769-418 506 eller christian.nilsson@lansfast.se för mer info. Någongång omkring sekelskiftet mellan artonhundratal och nittonhundratal flyttades ett litet hus från Hakestad till en ny plats i Axtorna. Under större delen av 1900-talet hade huset en enkel standard, men i slutet av 1980-talet fick huset sin nuvarande ägare. Med en känsla för att bevara detaljerna har huset fått en ny skepnad, steg för steg, allt med start 1988 och fram till idag. Detta är den lantliga drömmen förverkligad. Gamla tiders storstuga med fungerande kakelugn, platsbyggt Himle-kök med fungerande vedspis, gamla bevarade dörrar och beslag samt såpade furuplankgolv. Fantastisk tomt med köksträdgård, planteringar, stensättningar och exotiska träd. Kommande försäljning med tillträde omkring 1 september 2018!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN: Ljus och välkomnande verandahall med såpat furuplankgolv och vitmålad panel på väggar och i tak. Vid verandan byttes fönsterna 2007. Från hallen når man in till vardagsrummet och sovrummet, samt upp till övre plan via trappan. Intill trappan finns två väggfasta garderober för klädavhängning och förvaring. Sovrum/allrum mellan hall och kök (används idag som sovrum) med furuplankgolv och tapetserade väggar. Rummet är rymligt och här finns idag både dubbelsäng och en rymlig garderob, samtidigt som det finns plats för ett skrivbord mm. Underbart vardagsrum med kakelugn, här är känslan verkligen kvar av gamla tiders storstuga. I vardagsrummet är golvet av furuplank, väggarna är tapetserade och kakelugnen placerad på väggen mellan hall och kök. Vi går vidare från vardagsrummet in till köket, och konstaterar att här har man lyckats bevara gammaldags charm med nya detaljer. Köket är ett platsbyggt Himle-kök som installerades 2007, samtidigt installerades också en ny vedkamin från Viking, fullt fungerade och använd. I köket finns en mindre matplats, och härifrån når man också in till badrummet. I köket finns spis med ugn från Bosch (2007), kylskåp från Bosch (2007), frysskåp från Elektro Helios (2012), vedspis Viking, rostfri diskbänk samt bänkskivor i ek. Från köket når man ner till en liten källare/svale, om ca 3x3 meter, via en lucka i golvet. En perfekt liten vinkällare! Helkaklat badrum renoverat 2007 med tvättavdelning. I badrummet finns badkar, tvättställ med marmorbänk samt WC. Här finns också tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2007). Entréplan har generellt en invändig takhöjd omkring ca 2 meter. ÖVRE PLAN: Ett kliv upp via trappan från hallen når vi upp till ett sammanhängande utrymme som i mitten avdelas av den vitmålade och fina skorstenen. Detta allrum har såpat furuplankgolv, vitmålad panel och massor av praktisk förvaring genom de många luckor som ger tillgång till kattvindarna. Ner mot dalen bjuds på en härlig utsikt, och här finns också en balkong som nås från allrummet. Intill utgången till balkongen är det plats för ett skrivbord, en härlig plats att sitta vid där utsikten är hänförande. På övre plan finns också ett sovrum, även här ligger ett såpat furuplankgolv och vitmålad panel på väggarna och i taket.

Tomt

Tomtarea 1 717 m² (friköpt). En fantastisk trädgård som inte ges rättvisa i text... Tomten ligger i sluttning ner mot dalen, och här finner vi fina stensättningar, ombonade platser och bland annat blodbok, turkisk ek, japansk magnolia, ginkoträd och klippta buxbom för att nämna något. På tomten finns också en köksträdgård, omgärdad av en välklippt avenbokshäck. I köksträdgården finns stensättningar, odlingslådor mm samt öppen kompost. Här finns bland annat perenn sparris mm.

Övriga byggnader

Snickarbod ca 12kvm med vidbyggd carport. Vedskjul med trädgårdsförvaring. Ett enklare skjul för trädgårdsförvaring och tex återvinningsmaterial.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

1988 - nytt avlopp anlagt 1988/1989 - Nya 2-glas fönster i tidsenlig stil 1988/1989 - Tilläggsisolering, ny fasad och nya fönster 1988/1989 - All el omdragen i huset 1998/1989 - Varmvattenledningar installeras 1988/1989 - Ny skorsten byggs 1988/1989 - Nya ytskikt i huset i form av golv, väggar invändigt mm 2007 - Nytt kök, platsbyggt Himle-kök 2007 - Ny varmvattenberedare NIBE 2007 - Vedspis i köket, Viking 2007 - Badrum renoveras och ny tvättmaskin samt torktumlare 2007 - Pumprum byggs med hydropress och kalkfilter 2011 - Huset ommålat utvändigt av fackman 2017 - Avlopp inspekterat, protokoll utfört med "gul lampa" (OK för fortsattt användande) I övrigt se besiktningsprotokoll för utförlig information om byggnaden.

Uppvärmning

Direktverkande el, kakelugn och vedspis

TV & Internet

TV-antenn.Fiber på gång att installeras. Anslutningen är beställd av säljarna och vid övertagande kommer det att vara installerat och klart.

Bilplats

Uppfart som leder till en carport.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning:Officialservitut Vattenledning; Officialservitut Vattentäkt

Övrigt

Tillträde önskvärt omkring 1 september 2018. .

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Axtorna 7:13

Adress

Axtorna - Ullared

Kommun

Falkenberg

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1909

Boarea

96m2

Areauppgifter enligt säljaren

Biarea

34m2

Tomtarea

1 717m2

Rum

4 rok varav 1 sovrum

Område

Köinge

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Susanna Andersson

Fastighetsmäklarassistent

Läs mer om Susanna Maila mig

Visning

Är du intresserad?

Axtorna, Ullared

Friliggande villa, 4 rok, 96m2 + 34m2

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

28 249 kr/år

Försäkring:

5 567 kr

Uppvärmning:

19 833 kr

Vatten/avlopp:

925 kr

Renhållning:

1 313 kr

Sotning:

611 kr

Personer i hushållet: 2

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen.

Pantbrev:

1 st om totalt 170 000 kr

Taxeringsvärde:

479 000 kr varav mark 104 000 kr

Värdeår:

1929

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

33.46

Byggnad

Tomtarea:

1 717m2

Grund:

Torpargrund samt en del källare

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Tegel

Plåtarbete:

Lackad plåt

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmningssystem:

Direktverkande el, kakelugn och vedspis

Vatten/avlopp:

Enskilt vatten, enskilt avlopp. Servitut att ta vatten från marken ovanför tomten. Avlopp anlagt 1988, 3-kammarbrunn med infiltration.

Energideklaration

Energiklass:

F

Energikonsumtion:

107 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola