Lyngavägen 1a, Gullbrandstorp

Friliggande villa, 5 rok, 178m2

Arkitektritad 1-plansvilla i Gullbrandstorp

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Cirka 10 minuters bilfärd norrut från Halmstad centrum, med riktning mot havet, ligger Gullbrandstorp. Gullbrandstorp rymmer drygt 1 600 invånare och har exploderat i popularitet de senaste åren. Många upptäcker det fina läget med cykelavstånd till Vilshärads strand och det bekväma med Flygstaden 5 minuter bort. Nu har vi fått i uppdrag att hitta en ny ägare till ett arkitektritat lösvirkeshus uppfört 2003 på hörntomt. Mycket kan man nämna om villan men det vi föll för först är alla noga utvalda material som man med stor omsorg byggt huset med. Villan är om hela 178 m² och här finns gott om plats att umgås på framför kaminen som är centralt placerad i huset. Med allt samlat på ett plan och en modern och öppen planlösning med högt i tak ger denna villa många mervärden. Ett extra plus i kanten är den lättskötta trädgården och det inglasade uterummet där man verkligen inte snålat på ytan. Ett mycket fint hus i bra skick som är lätt att tycka om!

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med italienskt klinkergolv, spotlights i tak och gott om klädförvaring bakom snygga skjutpartier. Hallen är stor och ger ett mycket fint första intryck.

Kök

Köket har samma italienska klinkergolv, spotlights i tak och här finns en stor matplats och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, fläkt, bänkskiva i körsbärsträ, stänkskydd av sjösten och granitskiva runt spishällen.

Vardagsrum

Vardagsrum med en oljad ekparkett, infällda spotlights i taket och en värmande kamin. Här har man gott om plats för socialt umgänge och du når det väl tilltagna uterummet via glasdörr.

Sovrum

Det finns tre sovrum i bostaden och samtliga har ekparkettgolv. Det största med fönster mot väster har dessutom en egen klädkammare samt gott om förvaring bakom praktiska skjutpartier. De andra två sovrummen ligger längst bort i huset med fönster mot trädgårdens södersida. Här finns två garderober i vardera.

Allrum

Det finns ett allrum med ekparkettgolv intill de bortersta sovrummen som ger en bra kontorsplats och extra soffhörna.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med bubbelbadkar, dusch, wc och tvättställ i vitkalkad marmor.

Duschrum

Helkaklat duschrum med dusch, wc och tvättställ.

Tvättstuga/groventré

Tvättstuga med grått klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, tvättho och gott om förvaring.

Området

Gullbrandstorp ligger ca 9 km nordväst om Halmstad och har under senare år fått ett rejält uppsving vad gäller inflyttning och nybyggnation. Den förbättrade vägstandarden samt närhet till stränderna i Vilshärad, Ringenäs och Haverdal bidrar till befolkningsökningen. Restriktiva byggbestämmelser kring hästgårdarna söder om Gullbrandstorp säkerhetsställer att rekreationsområdena här inte växer bort i områdets exploatering. Därmed bibehålls ridsporten och landskapets kvalitéer vilket är en tillgång för ortens invånare i det rörliga friluftslivet. Idag finns i Gullbrandstorp, livsmedelsbutik och diverse företag. Saknar du något ligger Flygstaden och centrala Halmstad på behörigt avstånd, med lanthandel och restaurang och café däremellan. Området trafikeras av flera busslinjer och turtätheten är två turer i timman under dagtid. En bra och flitigt använd cykelväg finns också in till Flygstaden och centrala Halmstad. Gullbrandstorp har ett rikt föreningsliv. Hembygdsföreningen här är aktiv och har bl. a anordnat vandringar, midsommarfirande och kulturaftnar. Medlemmar har möjlighet att hyra föreningens stuga eller lada. På Gullevi IP kan du se GAIS spela fotboll och för barn och unga finns t ex scouterna i området. På fredagskvällarna bedriver Gullbrandstorps Föräldraförening fritidsgårdsverksamhet i Gullbrandstorpsskolans lokaler. Det finns en År F-9 skola samt två förskolor.

Tomt

Tomtarea 1 916 m² (friköpt). Stor, härlig hörntomt i söderläge, lättskött med gräsmatta och häckar. Utebelysning med skymningssensorer finns.

Övriga byggnader

Friliggande dubbelgarage med gjuten platta.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 2003

2017 - Nytt parkettgolv i vardagsrum. 2017 - Ny elpanna. 2016 - Ny torktumlare. 2015 - Målning av fasad. 2015 - Ny tvättmaskin 2009 - Tillbyggnad av uterum samt soldäck.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme - Elpanna (frånluftsvärmepump)

TV & Internet

Fastigheten är ansluten till fiber via Halmstad stadsnät till en kostnad om 125 kr/månad. Köparen tar över detta avtal. För mer information om utbud besök www.halmstadsstadsnat.se

Uteplats/Balkong

Ett helt underbart uterum om ca 50 m² som ligger i husets vinkel med direkt söderläge. Utanför finns ett soldäck om ca 30 m² med spaljéer som ger ett gott insynsskydd.

Bilplats

Här finns både dubbelgarage samt plats för flertalet bilar på uppfarten.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Gullbrandstorp 1:603

  Adress

  Lyngavägen 1a - Gullbrandstorp

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  2003

  Boarea

  178m2

  Areauppgifter från energideklarationen

  Tomtarea

  1 916m2

  Rum

  5 rok varav 3 sovrum

  Område

  Gullbrandstorp

  Ansvarig mäklare

  Emma Aronsson

  Reg.Fastighetsmäklare

  0705-437781

  emma.aronsson@lansfast.se Läs mer om Emma

  Visning

  Är du intresserad?

  Lyngavägen 1a, Gullbrandstorp

  Friliggande villa, 5 rok, 178m2

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  35 047 kr/år

  Försäkring:

  5 399 kr

  Uppvärmning:

  19 500 kr

  Vatten/avlopp:

  4 788 kr

  Renhållning:

  3 860 kr

  Övrigt:

  1 500 kr

  Personer i hushållet: 4

  Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter. Uppvärmningskostnaden inkluderar även hushållsström. Övrigt avser kostnad till Halmstad stadsnät för fiber. Fastigheten har en beräknad årsförbrukning på 14 651 kWh. Nytt förslag till taxeringsvärde 2018: 3 490 000 kr varav mark 924 000 kr.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 2 475 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 801 000 kr varav mark 796 000 kr

  Värdeår:

  2003

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  33.14

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 916m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Målad plåt

  Fönster:

  3-glas isolerfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen golvvärme - Elpanna (frånluftsvärmepump)

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energikonsumtion:

  50 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola