Grönatorgsvägen 45, Mellbystrand

Friliggande villa, 4 rok, 74m2 Pris: 1 875 000 kr

Friköpt fritidshus i Mellbystrand!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Letar ni också efter ett fritidshus i havsnära Mellbystrand? Eller är ni i behov av ett 1-plans hus att bo i året runt? Oavsett, så kan vi på stor ostörd hörntomt mot skogsområde erbjuda en lösning för ert behov. Huset erbjuder en yteffektiv planlösning med ett väl tilltaget vardagsrum med öppen spis. Även ute finns gott om utrymme med dubbla uteplatser för både morgon- och kvällssol. Den vidbyggda gäststugan är i äldre skick men erbjuder bra möjligheter för besök eller generationsboende.

Rumsbeskrivning

Entré/Hall

Mindre entré/hall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Från hallen vidare in till vardagsrummet ligger ett enhetligt parkettgolv.

Kök

Till vänster från hallen finns kök och matplats. Köket är ljust, med vitmålade luckor och väggar. Här finns kombinerad kyl/frys, spis med häll, fläkt samt tvättmaskin.

Sovrum 1

Ut från kökets dubbeldörrar, till vänster finns ett sovrum. På golvet finns parkett, väggarna är vitmålade och det finns gott om förvaring. Från sovrummet tar man sig vidare ut till en av uteplatserna.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och har ett gediget, charmigt äldre tak. I rummets centrum finns en murad öppen spis med kassett. Här finns plats för såväl soffa som matplats. Från vardagsrummet tar man sig vidare ut till husets altan som är delvis inglasad.

Sovrum 2

Längst in till höger finns ytterligare ett sovrum, även här är det gott om ljusinsläpp som skänker rummet ett tilltalande ljus. Förvaringsmöjligheter finns.

Sovrum 3

Från hallen, till höger, ligger ytterligare ett sovrum. Det ljusa sovrummet har förvaringsmöjligheter och gott om ljusinsläpp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger plastmatta.

Badrum

Direkt till höger från hallen finns husets badrum. Det ljusa badrummet är helkaklat i trivsamma färger. Utrustning som finns är toalett, tvättställ samt dusch.

Gäststuga

Från ingången kommer man direkt in till det lilla köket. Här finns en mindre kyl, ho samt bänkugn med kokplatta. Direkt till vänster ligger ett mindre badrum, här finns toalett och dusch. På väggar samt golv ligger plastmatta. Rakt fram från köket ligger ett rymligt allrum. Från allrummet tar man sig ut till en uteplats med insynsskydd mot grannen.

Tomt

Tomtarea 798 m² (friköpt). Tomten: Hörntomt, staket och trädgårdstomt.

Övriga byggnader

Vidbyggd gäststuga om ca 18 kvm.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1965

[-16] Ny luft/luftvärmepump. [-17] Ny kassett i öppna spisen, nytt handfat med kommod i badrummet. [-05] Pappen på taket byttes.

Uppvärmning

Direktverkande el, luftvärmepump och öppen spis med insats

TV & Internet

Fiber finns vid tomtgränsen men ej indraget.

Uteplats/Balkong

Altan 1 i västerläge under tak. Altan 2 i österläge

Bilplats

Uppställningsplats för 2-3 bilar.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 Planbestämmelser: Detaljplan (2011-05-26)

Övrigt

Mellbystrand - Sveriges längsta sandstrand Med Sveriges längsta sandstrand är det inte konstigt att orten är regionens mest befolkade. Här finns butiker, camping, restauranger och pubar. Och så självklart - havet. Mellbystrand är områdets största ort med närmre 2000 invånare. Sommartid är det något av ett paradis med den underbara sandstranden, 12 kilometer lång. Här erbjuds en kustnära och attraktiv boendemiljö, med närhet till butiker och service. E6:an gör att det är lätt att ta sig både hit och ut i Sverige (ca 20 minuter till Halmstad, 5 minuter till Laholm) eller Europa (ca 1,5 timme till Danmark).

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Västra Mellby 13:8

  Adress

  Grönatorgsvägen 45 - Mellbystrand

  Kommun

  Laholm

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1965

  Boarea

  74m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  798m2

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Mellbystrand

  Utgångspris

  1 875 000 kr

  25 338 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Kent Lundgren

  Franschisetagare/mäklare

  0733-102901

  kent.lundgren@lansfast.se Läs mer om Kent

  Extra kontaktperson

  Tomas Nilsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0733-143543

  tomas.nilsson@lansfast.se Läs mer om Tomas

  Visning

  Är du intresserad?

  Grönatorgsvägen 45, Mellbystrand

  Friliggande villa, 4 rok, 74m2 Pris: 1 875 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  19 491 kr

  Driftkostnad:

  19 491 kr/år

  Försäkring:

  2 630 kr

  Uppvärmning:

  11 476 kr

  Vatten/avlopp:

  4 000 kr

  Renhållning:

  1 385 kr

  Uppvärmningen avser även hushållsel.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 1 060 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 272 000 kr varav mark 713 000 kr

  Värdeår:

  1965

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  32.76

  Byggnad

  Byggår:

  1965

  Tomtarea:

  798m2

  Grund:

  Krypgrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Tegel och trä

  Takbeklädnad:

  Papp

  Plåtarbete:

  Lackad plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el, luftvärmepump och öppen spis med insats

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  [-16] Ny luft/luftvärmepump. [-17] Ny kassett i öppna spisen, nytt handfat med kommod i badrummet. [-05] Pappen på taket byttes.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola