Jannes Väg 3, Mellbystrand

Friliggande villa, 3 rok, 122m2 + 79m2 Pris: 4 495 000 kr

Arkitektritad villa med havsutsikt!

Är ni redo för ett liv inspirerat av hav och natur men ändå ha nära till nöjen? Här kan vi nu erbjuda en 1-plansvilla med havsutsikt från både trädgård och hus! Badrocksavstånd till stranden och cykelavstånd till såväl naturen som restauranger. Villan är arktiektritad med många mervärden. Eller vad sägs om stor relaxavdelning, walk-in closet, 2 sovrum som enkelt kan delas av till 4 om ni önskar samt härlig social planlösning mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet erbjuder även underbar takhöjd med öppet upp till nock och ett loft med fönster mot havet. Här finns även fjärrstyrda takfönster med regnvakt från Velux. Lägg därtill en lättskött trädgård med dubbla uteplatser, lugnt läge samt vidbyggt och isolerat garage så borde de flesta boxar vara ibockade!

Rumsbeskrivning

Entré/hall

Hall i vinkel, delvis integrerad med vardagsrummet. Klinker med golvvärme innanför dörren övergår sen i ett parkettgolv som löper genom hela huset.

Vardagsrum/Loft

Fräscht vardagsrum med 5 meter i takhöjd, braskamin centrerad i rummet och en öppen planlösning mot kök och matplats. Ljusinsläpp från tre olika väderstreck, samt de fjärrstyrda Veluxfönsterna i taket skapar en ljus och luftig känsla. Utöver detta så har ett loft byggts som erbjuder en angenäm utsikt över Laholmsbukten och ner över vardagsrummet. Loftet används i dag som kontor, men passar även utmärkt som lounge-hörna.

Kök

Helrenoverat kök med matplats integrerat med vardagsrum. Här erbjuds klinker med golvvärme, exklusivt materialval av köksö med bar, induktionshäll, gasplatta, dubbla inbyggda ugnar- varav en med ångfunktion, samt kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror kommer från Siemens. Köksön och vägg vid arbetsbänk är beklätt i ett Afrikanskt skiffer. Från köket nås även det stora, representativa trädäcket.

Badrum 1

Husets första badrum är helkaklat med golvvärme och utrustat med wc, dubbla handfat, ångdusch och handdukstork.

Sovrum 1

Detta sovrum har tidigare varit två sovrum och kan enkelt återställas. Idag finns här parkettgolv, målade och tapetserade väggar, samt infällda spotlights.

Grovingång

Grovingång med avhängningsmöjligheter, klinker med golvvärme, målade väggar och infällda spotlights. Härifrån har man direkt access till den härliga relaxavdelningen.

Relaxavdelningen

Helkaklad relaxavdelning, smakfullt inredd med generösa ytor och golvvärme. Väl tilltaget bubbelbad, bastu, duschhörna, dubbla handdukstorkar och separat wc bjuder in till sköna stunder och avkoppling. Här finns även tvättmaskin, torktumlare, utslagsvask och utgång till trädgården. Via en dörr når man pannrummet och ett förråd.

Garage

Vidbyggt och isolerat dubbelgarage med arbetsbänk och förvaring.

Sovrum 2

Master bedroom med tillhörande walk-in closet som tidigare varit ett sovrum och enkelt kan återställas om så önskas. Här finns parkettgolv, målade väggar och rörelsesensorer för belysning i walk-in closet.

Tomt

Tomtarea 1 202 m² (friköpt). Tomten: Fruktträd, havsutsikt, staket och trädgårdstomt.

Övriga byggnader

Jordkällare.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1981

[-09] Ny vedpanna, solpaneler, höjning av tak och byggt loft ovan kök, helrenoverat kök, montering av fjärrstyrda takfönster med regnvakt (Velux), ny kamin. [-15] Installation av FTX-system, OVK utförd, [-16] Ny relaxavdelning [-17] Nytt filter i FTX-systemet, ny kyl/frys, nytt bastuaggregat

Uppvärmning

Vattenburen, vedpanna, ack-tank, el-patron och solpaneler.

TV & Internet

Fiber är installerat och betalt.

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Altan, läge söder. Uteplats 2: Altan, läge nordväst.

Bilplats

Bilplats 1: GVidbyggt garage med plats för 2 bilar. Bilplats 2: P-plats med plats för 2-3 bilar.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 Planbestämmelser: Detaljplan (2009-03-05) , Byggnadsplan (1960-04-01)

Mellbystrand - Sveriges längsta sandstrand Med Sveriges längsta sandstrand är det inte konstigt att orten är regionens mest befolkade. Här finns butiker, camping, restauranger och pubar. Och så självklart - havet. Mellbystrand är områdets största ort med närmre 2000 invånare. Sommartid är det något av ett paradis med den underbara sandstranden, 12 kilometer lång. Här erbjuds en kustnära och attraktiv boendemiljö, med närhet till butiker och service. E6:an gör att det är lätt att ta sig både hit och ut i Sverige (ca 20 minuter till Halmstad, 5 minuter till Laholm) eller Europa (ca 1,5 timme till Danmark).

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Mellby 15:12

  Adress

  Jannes Väg 3 - Mellbystrand

  Kommun

  Laholm

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1981

  Boarea

  122m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  79m2

  Tomtarea

  1 202m2

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Mellbystrand

  Utgångspris

  4 495 000 kr

  36 844 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Kent Lundgren

  Franschisetagare/mäklare

  0733-102901

  kent.lundgren@lansfast.se Läs mer om Kent

  Extra kontaktperson

  Tomas Nilsson

  Blivande fastighetsmäklare

  0733-143543

  tomas.nilsson@lansfast.se Läs mer om Tomas

  Visning

  Är du intresserad?

  Jannes Väg 3, Mellbystrand

  Friliggande villa, 3 rok, 122m2 + 79m2 Pris: 4 495 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  37 894 kr/år

  Försäkring:

  5 000 kr

  Hushållsel:

  16 600 kr

  Uppvärmning:

  8 750 kr

  Vatten/avlopp:

  5 100 kr

  Renhållning:

  1 786 kr

  Sotning:

  658 kr

  I hushållsströmmen inkluderas viss uppvärmning då säljaren varit bortrest längre perioder och inte kunnat elda.

  Pantbrev:

  15 st om totalt 3 570 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 387 000 kr varav mark 1 100 000 kr

  Värdeår:

  1981

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  32.76

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 202m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Tegel och träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft FTX-system

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen, vedpanna, ack-tank, el-patron och solpaneler.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energikonsumtion:

  128 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola