Budgivning pågår

Örerydsvägen 12, Hestra

Aktuellt bud
Utgångspris 1 475 000 kr

Budgivare 3 30/11 kl: 15:14 - 1 350 000 kr

Budgivare 4 29/11 kl: 21:54 - 1 300 000 kr

Budgivare 3 22/11 kl: 15:44 - 1 250 000 kr

Budgivare 2 22/11 kl: 08:26 - 1 200 000 kr

Budgivare 1 21/11 kl: 16:07 - 995 000 kr

* Detta bud har dragits tillbaka

Visa budgivning

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Öreryd 4:7

  Adress

  Örerydsvägen 12 - Hestra

  Kommun

  Gislaved

  Typ

  2 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1938

  Tomtarea

  7 840m2 - Friköpt

  Område

  Hestra

  Utgångspris

  1 475 000 kr

  0 kr/m2

  Möjlighet att använda som bostad eller för verksamhet

  Ett unikt tillfälle att förvärva en riktigt charmig gammal skolbyggnad med stor potential! Gör om den till bostadshus, bed and breakfast eller något annan verksamhet. Fastigheten ligger strategiskt bra med närhet till Hestra, Isabergs golfklubb och Isabergs mountin resort med aktiviteter både vinter och sommar (www.isaberg.com). Kommunikationer Länstrafiken regionbuss 132 går mellan Jönköping och Gislaved och stannar även bland annat i Öreryd och Hestra. Hestra station finns vid Kust till kustbanan som sträcker sig mellan Göteborg och Kalmar/Karlskrona. Med Kust till kustbanan kan du bland annat resa till Alvesta och där byta för vidare färd mot Stockholm eller Köpenhamn. Dokument Fastighetskarta samt planritning med måttangivelse finns under dokument längre ner på sidan. Detaljplan Kommunen håller på att ändra detaljplanen för fastigheten så att det skall bli möjligt att använda fastigheten för bostadsändamål, verksamhet som bed and breakfast m.m. Har du en idé så stämmer vi av den med kommunen innan köp.

  Ansvarig mäklare

  Jimmy Andersson

  Reg.Fastighetsmäklare

  070-5549 222

  jimmy.andersson@lansfast.se Läs mer om Jimmy

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Den nuvarande fastigheten är större. Den del som styckas av och säljs är ca 7 840kvm, området är utritat på kartan under dokument i annonsen.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1938

  2013 Installation av mekanisk från och tillufts ventilation med återvinning. 2008 Utvändig målning träfasad och fönster. 1998 Omläggning av yttertak Ny papp, läkt, fotplåt, plåtar i takvinklar och nya betongpannor. 90-talet Duschutrymmen i källaren renoverades, enligt besiktningsprotokoll.

  Uppvärmning

  El, vattenburet system

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Typ:

  210, Småhusenhet, tomtmark

  Byggnad

  Byggår:

  1938

  Tomtarea:

  7 840m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Plankstomme

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Fönster:

  2-glas

  Ventilation:

  Mekanisk från och tilluftsventilation med återv.

  Uppvärmningssystem:

  El, vattenburet system

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten Enskilt avlopp Tekniska kontoret har i sin planering på gång att göra ett så kallat verksamhetsområde i Öreryd, där de tar ett helhetsgrepp om avloppet och bygger en kommunal rening allt avlopp där. Detta planeras ske under 2020.

  Renoveringar:

  2013 Installation av mekanisk från och tillufts ventilation med återvinning. 2008 Utvändig målning träfasad och fönster. 1998 Omläggning av yttertak Ny papp, läkt, fotplåt, plåtar i takvinklar och nya betongpannor. 90-talet Duschutrymmen i källaren renoverades, enligt besiktningsprotokoll.

  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  110 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor