Ringgatan 15, Nässjö

Friliggande villa, 4 rok, 161m2 + 100m2 Pris: 2 350 000 kr

Här möts dåtid med nutid!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Ett tillfälle för dig som alltid drömt om en charmig trävilla med välbevarad stil. Här möts dåtidens charm med modern och smakfull standard. Ett hus att gör till ditt egna hem och njuta i från dag ett. Under senare år har huset genomgående renoverats med det mesta avklarat. En härligt hörntomt med perfekt läge till både centrala Nässjö, Hembygdsparken samt skolor är ytterligare en fördel. Välkommen att uppleva huset på plats!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan Välkommen att slås av den härliga takhöjden och dem fina ytskikten som man har så fort man klivit in i detta hus. En hall med fint klinkersgolv med grå ton samt matchande tapeter. Praktisk plats avsedd att hänga av sig ytterkläderna på. Från hallen har man en naturlig övergång till det moderna köket med klassisk stil. Den härliga takhöjden bidrar till en härlig och ljus känsla. Bra arbetsytor har man i köket. Maskinellt finner man här spis med tillhörande fläkt, ugn samt diskmaskin. Kyl och frys i fullhöjd underlättar vardagen. Från köket når man den inglasade altanen samt trä däck och uteplats. Nära till hans har man också vardagsrummet. Ett rum som man lätt fastnar i. Fantastiskt fint golv lagt här samt gedigen kakelugn. Allt detta kombinerat med den öppna ytan gör detta rum till en självklar plats att umgås i. Från vardagsrummet når man sovrummet som finns på detta plan. Trevligt och rymligt rum med samma fina golv som man har i vardagsrummet. På detta plan, i hallen finns ett fantastiskt fint renoverat duschutrymme. Väldigt fin stil som smakfullt smälter in med övriga detaljer i huset. Övre plan På detta plan finner man ett badrum utöver det vanliga. Fantastiskt fina materialval, plats för både dusch och badkar samt badrumsinredning med fina detaljer är verkligen en lyckad kombination. Här finns också två stora rum med charmigt snedtak. Här väljer man själv om man vill nyttja ett av dem som allrum alternativt ha båda som sovrum. Då rummen är stora finns även möjlighet till ytterligare ett sovrum. Från ett av rummen har man en trevlig utgång till balkong som vetter mot husets framsida. Källarplan Gediget källarplan där man idag har tvättstuga, hobbyrum samt förrådsutrymmen.

Tomt

Tomtarea 692 m² (friköpt).

Övriga byggnader

Förråd.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1923

2013 Bytt fasadbeklädnad till trä från Eternitplattor Samtliga fönster utom takfönster och källarfönster bytta med specialtillverkade träfönster i stil med originalet men med tvåglas insatta All el utom i källaren utbytt All VVS ovan källargolv utbytt Tilläggs isolerat alla ytterväggar och taket på andra våningen Nytt kök HTH Samtliga köksmaskiner nya Vattenburet värmegolv inlagt i hallen och in till köket under ett gemensamt klinkergolv Toa med dusch med vikbara duschväggar installerad på våning 1, toaletten har vattenburen golvvärme De flesta innerdörrarna utbytta mot massiva trädörrar i tidsenlig stil. 2014 Under utbyggnaden som har en balkong ovan har golvet och tak bytts ut och väggarna renoverats och den lilla torpargrunden har ventilerats Ytskikten inomhus på våning 1 Trägolv original slipats på båda våningarna Balkong på baksidan riven och altan byggd 2015 Ytskikten i delar av våning 2 utbytta Altan med inglasad färdigställd 2016 Toaletten på andra våningen installerad Ytskikten på andra våningen färdigställt Balkongen renoverad 2017 Garagets panel och dörrar utbytta och takets papp utbytt Tvättstugan renoverad Avlopp i källargolvet utbytt

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV & Internet

Fiber finns inkopplat till huset.

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Altan, inglasad Uteplats 2: Balkong.

Bilplats

Bilplats 1: Garage. Bilplats 2: P-plats.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Uralberget 1

  Adress

  Ringgatan 15 - Nässjö

  Kommun

  Nässjö

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1923

  Boarea

  161m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  100m2

  Tomtarea

  692m2

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Egnahem

  Utgångspris

  2 350 000 kr

  14 596 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Tomas Altun

  Fastighetsmäklare

  0380-73764

  tomas.altun@lfj.se Läs mer om Tomas

  Extra kontaktperson

  Emelie Strandh

  Mäklarassistent

  0380-13770

  emelie.strandh@lfj.se Läs mer om Emelie

  Visning

  Är du intresserad?

  Ringgatan 15, Nässjö

  Friliggande villa, 4 rok, 161m2 + 100m2 Pris: 2 350 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  42 300 kr/år

  Hushållsel:

  9 200 kr

  Uppvärmning:

  24 300 kr

  Vatten/avlopp:

  7 200 kr

  Renhållning:

  1 600 kr

  Pantbrev:

  17 st om totalt 1 910 000 kr

  Taxeringsvärde:

  611 000 kr varav mark 210 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.59

  Byggnad

  Tomtarea:

  692m2

  Grund:

  Betong/källare

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energikonsumtion:

  149 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola