Gräsgärde 408, Hagby

Friliggande villa, 6 rok, 168m2 + 35m2

Familjevilla!

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Gräsgärde ligger söder om Kalmar, ca 25 minuters bilfärd, i lantlig omgivning. Här kommer du finna lugn och ro samt bo bekvämt till en låg månadskostnad. Vacker bostadsbyggnad med gott om utrymme, 6 rok med 4-5 sovrum. På tomten finns carport och uthus innehållande förråd och vedbod. Här kan du sitta och njuta på den stora härliga uteplatsen eller framför brasan i den öppna spisen med insats. Ägaren har bytt till nya isolerfönster i större delen av huset!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN Via verandan kliver du in i husets första HALL. Hallen är i två etage, där första delen har plastmatta på golvet och den andra delen parkettgolv. Första rummet till höger är SOVRUM 1, detta har parkettgolv och en garderob. Fortsätter du in i huset öppnar sig det mysiga VARDAGSRUMMET upp, vilket har stora fönster mot baksidan och skogen. Vardagsrummet har parkettgolv och en öppen spis med keddy som sprider värme och ljus. Innanför vardagsrummet ligger MATRUMMET/SOVRUM 2, även detta med parkettgolv och en vacker kakelugn (ej använd/ej kontrollerad). Mellan detta rum och sovrum 1 finns en skjutdörr. HALL nummer två har plastmatta på golv, utgång till den stora härliga uteplatsen samt ger den möjlighet för avhängning av ytterkläder. DUSCHRUM med våtrumsmatta, dusch, toalett och handfat. Husets KÖK är längs med hela en gaveln, vilker ger fönster i tre väderstreck. Här ligger det plastmatta på golv, det finns gott om förvaring i köksskåpen, spishäll med varmluftsugn, fläkt, kyl/frys, och diskmaskin. Avslutningsvis på entréplan finns TVÄTTSTUGAN, denna med våtrumsmatta, tvättmaskin, tvättho och städskåp. ÖVERVÅNING När du klivit upp på övervåningen möts du av en ljus HALL. Hallen har parkettgolv och är möblerbar för t.ex. en liten arbetsplats. SOVRUM 3 är det största sovrummet med laminatgolv, klädkammare och flera garderober. SOVRUM 4 har laminatgolv och flera garderober. SOVRUM 5 har även det laminatgolv. BADRUM med våtrumsmatta, badkar, toalett, bidé och handfat. KÄLLARE I källaren möts du först av en HALL med en frysbox (vilken lämnas kvar till köparen). PANNRUM. Nästa RUM på tur är en f.d. tvättstuga där det idag finns en vattenpump och ett filter till det egna vattnet. Detta utrymme kan också användas för förvaring.

Tomt

Tomtarea 1 705 m² (friköpt). Uppvuxen trädgårdstomt i direkt anslutning till skog och natur. Tomten har både gräsmatta samt blomsteräng som blommar vackert om man låter den vara uppvuxen vissa perioder på året.

Övriga byggnader

Uthus med förråd och vedbod.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1930

Uppvärmning

Vattenburen värme - El

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Uteplats Uteplats 2: Balkong.

Bilplats

Carport.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Avtalsservitut Brunn Avtalsservitut Avloppsbrunn

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Gräsgärde 3:7

  Adress

  Gräsgärde 408 - Hagby

  Kommun

  Kalmar

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1930

  Boarea

  168m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  35m2

  Tomtarea

  1 705m2

  Rum

  6 rok varav 4 sovrum

  Område

  Hagby

  Ansvarig mäklare

  Magnus Johansson

  Reg.Fastighetsmäklare

  070-547 42 00

  magnus.johansson@lansfast.se Läs mer om Magnus

  Extra kontaktperson

  Linda Kembring Hessling

  Mäklarassistent

  070-387 48 00

  linda.k.hessling@lansfast.se Läs mer om Linda

  Visning

  Är du intresserad?

  Gräsgärde 408, Hagby

  Friliggande villa, 6 rok, 168m2 + 35m2

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftskostnad per år ca 36 317 kr, vilken fördelas enligt följande: uppvärmning + hushållsström ca 27 746 kr, försäkring ca 3 463 kr, vatten/avlopp ca 2 903 kr, renhållning ca 1 868 kr och sotning 337 kr. Driftskostnad är enligt säljarens uppgift.

  Pantbrev:

  6 st om totalt 369 300 kr

  Taxeringsvärde:

  595 000 kr varav mark 179 000 kr

  Värdeår:

  1930

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.86

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 705m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Fönster:

  Isolerglasfönster + 2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen värme - El

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola