Linköpingsvägen 3, Överum

Friliggande villa, 19 rok, 519m2 + 377m2

Stort, ståtligt och med historia. Den gamla Fjellstedska prästgården från 1800-talet erbjuder stora möjligheter. Huvudbyggnad med 11 rum och nytt kök, nytt badrum och nya ytskikt m m. Stora härliga rum, högt till tak och flera eldstäder. Rymlig källare och tre garage. Två flygelbyggnader med vardera 4 rok och källare. Husen byggdes om till godkänt HVB-hem under 2015/2016. Denna spännande och unika fastighet passar därför lika bra till verksamhet som till boende. Eller varför inte både och? Förutom att kunna vara en pampig privatbostad passar fastigheten utmärkt till vandrarhem, bed and breakfast eller någon form av vårdboende. Kanske har du en affärsidé som här kan förverkligas? Om man så önskar går de gamla detaljerna att återskapa såsom det vackra kassettaket i huvudbyggnadens allrum på övre plan. Innerdörrarna (varav många spegeldörrar) finns sparade och går att sätta in igen. Förutom de eldstäder som finns idag finns spår efter kakelugnar om man vill sätta in fler. Tack vare det vattenburna värmesystemet är det förhållandevis enkelt att installera bergvärme eller luft/vatten-värmepump. Även om det kvarstår visst renoveringsbehov har mycket gjorts de senaste åren såsom nytt yttertak, nytt kök, nytt badrum, brandsäkrade lokaler m m. Planen var att starta ett HVB-hem på fastigheten men verksamheten kom aldrig igång varför de flesta renoveringar är i nyskick. Fjellstedska prästgården är för dig som letar efter något med känsla och något med utvecklingspotential - det rymliga och ovanliga. Pris: Välkommen att lämna bud!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

HUVUDBYGGNAD ENTRÉPLAN ENTRÉHALL med fiskbensparkett. KAPPRUM och trappa till övervåning. KÖK renoverat 2015/2016. Två kylar i fullhöjd, två diskmaskiner, två spishällar, fläkt, två inbyggda ugnar, två inbyggda micro. Vit köksinredning. RUM med trägolv. PASSAGE med plastmatta. BADRUM med badkar, handfat och plastmatta på golvet. GÄSTTOALETT med wc, handfat och plastmatta. FÖRRÅD/KLÄDKAMMARE RUM/KONTOR med trägolv och ventilationsanläggning. RUM/KONTOR med trägolv. SAL med fiskbensparkett och utgång till veranda under tak. SÄLLSKAPSRUM med fiskbensparkett och öppen spis med insats. PASSAGE med parkett, klädkammare och garderob. SÄLLSKAPSRUM med fiskbensparkett. RUM/PASSAGE med trälamellgolv. BADRUM (renoverat 2016) med dusch, wc, handfat, handdukstork, våtrumsmatta på väggarna och plastmatta på golvet. ÖVRE PLAN ALLRUM med öppen spis, fiskbensparkett och utgång till balkong med brandtrappa. Två klädkammare och kattvind/snedtaksförråd. Rummet har ett kassetttak som finns bevarat under takskivorna. BADRUM med dusch, wc, handfat, plastmatta på golvet och våtrumsmatta på väggarna. Kattvind. SOVRUM med trägolv och kattvind. SOVRUM med trägolv. SOVRUM med kakelugn, kattvind och trägolv. SOVRUM med kattvind och plastmatta på golvet. KÄLLARE SVALE med kyl/frys. PASSAGE TVÅ MATKÄLLARE TORKRUM med två torkskåp. TVÄTTSTUGA med två tvättmaskiner, torktumlare och tvättho. VERKSTAD/HOBBYRUM med utgång till trädgården. PANNRUM med elpanna från 2015 (Värmebaronen), varmvattenberedare. PASSAGE MATKÄLLARE med frysbox. TRE GARAGE varav två nås från källaren. Ett garage nås enbart utifrån. NORRA FLYGELN ENTRÉPLAN ENTRÉHALL med plastmatta. SOVRUM (f.d. vardagsrum) med fiskbensparkett. KÖK med spis, fläkt, kyl/frys och skafferi. Plastmatta på golvet. BADRUM med dusch , wc, handfat, och plastmatta på golvet. SOVRUM med fiskbensparkett. ÖVRE PLAN HALL med trägolv och kattvind. SOVRUM med trägolv och två kattvindar. GÄSTTOALETT med wc, handfat, bidé, plastmatta på golvet och våtrumsmatta på väggarna. SOVRUM med trägolv och en kattvind. KÄLLARE SVALE MATKÄLLARE. FÖRRÅD FÖRRÅD/TVÄTTSTUGA med tvättmaskin. FÖRRÅD/PANNRUM med elpanna, varmvattenberedare och utgång till trädgård. SÖDRA FLYGELN ENTRÉPLAN ENTRÉHALL med plastmatta. SOVRUM (f.d. vardagsrum) med fiskbensparkett. KÖK med spis, fläkt. kyl/frys, skafferi och plastmatta på golvet. PASSAGE med plastmatta. BADRUM med dusch, wc, handfat och plastmatta. SOVRUM med fiskbensparkett. ÖVRE PLAN HALL med trägolv. GÄSTTOALETT med wc, handfat och plastmatta på golvet. SOVRUM med trägolv och två kattvindar. SOVRUM med trägolv, fyra garderober och kattvind. KÄLLARE SVALE FÖRRÅD PANNRUM/FÖRRÅD med elpanna och varmvattenberedare. FÖRRÅD med två garderober och utgång till trädgård. FÖRRÅD

Tomt

Tomtarea 2 796 m² (friköpt). Trädgårdstomt där huvudbyggnad och flygelbyggnader slkapar en härlig gårdskänsla.

Övriga byggnader

Tre garage i källarplan. P-möjlighet för flera bilar.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1862

Omfattande ombyggnad till HVB-hem under 2015 och 2016: Ny godkänd mekanisk till/frånluftsventilation. Brandskyddade rum, brandlarm, branddörrar, brandtrappa m m. Ny elpanna. Nytt kök i huvudbyggnad. Nytt badrum i huvudbyggnad. Till största delen ny el. Till största delen nya stammar i byggnaderna. m m. Tidigare ägare lade nya yttertak 2013.

Uppvärmning

Vattenburet med elpannor. Eldstäder. Möjlighet att installera bergvärme.

TV & Internet

TV-antenn och egen parabol. Dekoder ingår ej.ADSL. Fiber finns i gatan.

Uteplats/Balkong

På baksidan finns både balkong och veranda under tak. På gräsmattorna finns stora möjligheter att anlägga uteplatser.

Övrigt

Skrivet av Sveriges Hembygdsförbund om Fjellstedska prästgården: "Fjellstedtska prästgården hade sin ursprungliga plats där det i dag ligger industribyggnader. Huvudbyggnaden byggdes 1858-62 och blev Prästgård 1862, flyglarna är byggda omkring 1800, de är 1832 omtalade som inspektorsbostad, den södra, respektive uthus den norra. Den södra fortsatte att vara tjänstemannabostad medan den andra senare ändrades till bageri och prästbostad. Prästgården flyttades 1961 till den nuvarande platsen på Linköpingsvägen 3. Prästgården är av kulturhistoriskt intresse. Prästgården byggdes av bruket på grund av att Överum ej var egen socken och de 2 socknar vars gräns följde ån genom samhället ej var villiga att hålla vare sig präst eller kyrka i samhället. 1862 gav Stiftet tillstånd att ha präst och kyrka i Överum under förutsättning att Överums Bruk svarade för kostnaderna." Bud lämnas till ansvarig fastighetsmäklare senast 2018-01-15. Säljarna har fri prövningsrätt och kan acceptera bud innan sista datum..

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Visning

Sön 26 Nov 13:00 - 14:00

Anmäl till visning

Fastighetsbeteckning

Överum 11:33

Adress

Linköpingsvägen 3 - Överum

Kommun

Västervik

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1862

Boarea

519m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

377m2

Tomtarea

2 796m2

Rum

19 rok varav 13 sovrum

Område

Överum

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visning

Kom på visning!

Vänligen - obligatorisk tidsbokning.

2017-11-26 13:00:00 2017-11-26 14:00:00 40 Bostadsvisning Linköpingsvägen 3, Överum 57,98720494277, 57,98720494277 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

Linköpingsvägen 3, Överum

Friliggande villa, 19 rok, 519m2 + 377m2

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Planritning

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

51 800 kr/år

Försäkring:

10 600 kr

Hushållsel:

8 200 kr

Uppvärmning:

20 000 kr

Vatten/avlopp:

11 000 kr

Renhållning:

2 000 kr

Ungefärliga driftskostnader från tidigare ägare då fastigheten var bebodd.

Pantbrev:

6 st om totalt 790 000 kr

Taxeringsvärde:

604 000 kr varav mark 65 000 kr

Värdeår:

1929

Typ:

220, Småhusenhet, bebyggd

Skattesats:

34.27

Byggnad

Tomtarea:

2 796m2

Grund:

Källare med platta

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Betongpannor

Fönster:

2-glasfönster

Ventilation:

Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmningssystem:

Vattenburet med elpannor. Eldstäder. Möjlighet att installera bergvärme.

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energideklaration

Energiklass:

E

Energikonsumtion:

157 kWh/m2 år

Status:

Utförd

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola