Överumsvägen 22, Överum

Friliggande villa, 3 rok, 86m2 Pris: 345 000 kr

En fastighet med stora möjligheter. Stor tomt med högt läge och utsikt över dalen mot Storsjön. Två bostadsbyggnader. Åtvidabergshus byggt 1988 med kök och vardagsrum i öppen planlösning, badrum och två sovrum. Huset har visst renoveringsbehov. Kommunalt vatten och avlopp. Hus från 1800-talet med 5 rok, nytt yttertak, ny dränering, ny fasadpanel och tilläggsisolering. Totalrenovering inomhus krävs. Här får du chansen att skapa vackert och rymligt boende.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

BOSTADSBYGGNAD 1 Åtvidabergshus byggt 1988. HALL med plastmatta. KÖK med spis, fläkt, kyl/frys och laminatgolv (diskmaskin - fungerar ej). Öppen planlösning mot vardagsrum. VARDAGSRUM med Contura vedkamin, utgång till veranda, plastmatta på golvet. BADRUM med duschkabin, wc (2016), handfat, tvättho, tvättmaskin (2016), våtrumstapet poch plastmatta på golvet. SOVRUM med tre garderober och plastmatta på golvet. SOVRUM med två garderober och plastmatta på golvet. BOSTADSBYGGNAD 2 Byggt på 1800-talet. Nedre plan: Två kök och två rum. Hall. Övre plan: Ett kök och ett rum. Invändig totalrenovering krävs (delvis påbörjad)

Tomt

Tomtarea 4 115 m² (friköpt). Vacker utsikt ner mot dalen och sjöglimt av Storsjön.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1988

Åtvidabergshuset från 1988: 2016: Ny toalettstol. 2016: Ny tvättmaskin. Gamla huset: 2012: Nytt yttertak med betongpannor. 2012: Ny dränering runt huset. 2011: Tilläggsisolering och ny fasadpanel.

Uppvärmning

Direktel + braskamin

TV & Internet

TV-antenn.

Uteplats/Balkong

Altan under tak.

Övrigt

Fastigheten Västervik Åhaga 1:35 består av tomten samt det gamla 1800-talshuset. Åtvidabergshuset från 1988 står på ofri grund på fastigheten Västervik Åhaga 1:35. Båda säljs dock i ett paket..

Intresseanmälan

* Obligatoriska fält,
** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

Fastighetsbeteckning

Åhaga 1:35

Adress

Överumsvägen 22 - Överum

Kommun

Västervik

Typ

1 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1988

Boarea

86m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

4 115m2

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Storsjö

/bud

345 000 kr

4 012 kr/m2

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visning

Är du intresserad?

Överumsvägen 22, Överum

Friliggande villa, 3 rok, 86m2 Pris: 345 000 kr

Värdekollen

Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

Bostadsökaren

Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

Fri värdering

Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta & Dokument

Ekonomi

Driftkostnad:

20 700 kr/år

Försäkring:

3 500 kr

Hushållsel:

3 000 kr

Uppvärmning:

7 000 kr

Vatten/avlopp:

5 000 kr

Renhållning:

2 000 kr

Sotning:

200 kr

Personer i hushållet: 1

Pantbrev:

6 st om totalt 822 000 kr

Taxeringsvärde:

303 000 kr varav mark 74 000 kr

Värdeår:

1988

Typ:

210, Småhusenhet, tomtmark

Skattesats:

34.27

Byggnad

Tomtarea:

4 115m2

Grund:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Fasad:

Trä

Takbeklädnad:

Bentongpannor

Fönster:

3-glasfönster

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Uppvärmningssystem:

Direktel + braskamin

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Övrigt:

Byggnadskonstruktionen avser Åtvidabergshuset från 1988. Gamla huset: Grund: krypgrund/torpargrund Stomme: stående timmer. Fasad: trä (tilläggsisolering och fasadpanel nytt 2011) Tak: betongpannor (nytt yttertak 2012) Murstock: murad skorsten Uppvärmning: saknas (eldstäder) Vatten och avlopp saknas.

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Om budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Boendekalkyl

Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

Boendekalkyl Räntor

Karta

Matbutik

Restaurang

Vårdcentral

Transportmedel

Skola