Skorteby Mellangård 2, Mantorp

Friliggande villa, 4 rok, 131m2 + 50m2 Pris: 2 095 000 kr

Liten hästgård med stor ekonomibyggnad

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

LITEN HÄSTGÅRD - MANTORP Drömmer ni om öppna fält och hagmark intill huset där ni kan se hästarna beta från vardagsrumsfönstret? Då har ni hittat rätt! Här erbjuds en mindre gård på landet men ändå med närhet till det mesta. Det här är ett ypperligt tillfälle för er som söker ett hästställe med gott om utrymmen, beläget strax utanför Mantorp, och på behändigt pendlingsavstånd till närliggande större städer. Fastigheten är ett mindre lantbruk med stor ekonomibyggnad och flera uthus som bla rymmer garage, bra förrådsmöjligheter och hönsgård. Den större ladugården rymmer stall och loge med plats för flertalet större fordon. Stallet har fem boxplatser, bra uppställningsplats i mittgång och uppvärmd sadelkammare. Stallet känns smidigt med möjlighet till rasthagar alldelse intill. Arealen är ca 2,6 och utgörs av ca 2 ha betesmark. Bostadshuset är rymligt med ett lantligt kök, stort vardagsrum med kamin, litet badrum och ett sovrum på entréplan. På övre plan finns två sovrum, liten möblerbar hall och ett badrum. Vidare finns här en råkällare med bra förvaringsutrymmen, pannrum, bastu och tvättstuga. Gården erbjuder utmärkta träningsmöjligheter med närhet till både travbana och flera större ridcenter. I omgivningarna finns vidare fina kör- och ridvägar. Det här är ett ställe som har något för hela familjen! Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan: Ljus och öppen HALL med trägolv. Stort KÖK med gott om arbetsbänkar och skåp. Här finns utrustning i form av hällspis, inbyggnadsugn, fläkt och kyl/frys. Fin matplats intill fönster. På golvet ligger ett trägolv. Köket har en sidoentré mot stallet och gårsplanen. GÄSTTOALETT med kakel och klinker. Här finns det möjlighet att installera en dusch eller badkar. SOVRUM med trägolv. Rymligt VARDAGSRUM med trägolv och kamin. Övre plan: Liten möblerbar HALL. Här finns en liten garderob. BADRUM med kakel och klinker. Wc, handfat och badkar. SOVRUM med trägolv och liten klädkammare. Stort SOVRUM med trägolv och balkong. Rummet är möjligt att dela av för den som behöver fler sovrum. Källare: Grovkällare med tvättstuga, förråd, matkällare, bastu och pannrum.

Tomt

Tomtarea 26 345 m² (friköpt). Tomten består delvis av trädgård och delvis av betesmark. Betesmarken är uppdelad i två till tre olika hagar.

Övriga byggnader

Ekonomibyggnad med loge, stall och höskulle. Uthus med garage, förråd och loft. Hönshus "Drängstuga" och vedbod Jordkällare

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1953

2007 Renovering badrum 2005 Renovering kök 2000/2001 Takbyte

Uppvärmning

Vattenburet system - vedpanna med elpatron samt kamin

TV & Internet

Tv via Boxer. Internet via mobilt bredband.

Bilplats

Stor gårdsplan med gott om plats för flera bilar och större fordon. Enklare garage i uthus länga samt uppställningsplats i loge med hög port.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Mjölby Skorteby GA:1 Avtalsservitut Kraftledning Mm(2 st); Officialservitut Väg Officialservitut Avlopp

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Sön 28 Jan 10:00 - 11:00

  Tis 30 Jan

  Anmäl till visning

  Fastighetsbeteckning

  Skorteby 7:1

  Adress

  Skorteby Mellangård 2 - Mantorp

  Kommun

  Mjölby

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1953

  Boarea

  131m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  50m2

  Tomtarea

  26 345m2

  Rum

  4 rok varav 3 sovrum

  Område

  Mantorp - Skorteby

  Utgångspris

  2 095 000 kr

  15 992 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Sandra Tidblom

  Reg.Fastighetsmäklare

  0723-23 98 00

  sandra.tidblom@lansfast.se Läs mer om Sandra

  Visning

  Kom på visning!

  Öppen visning men boka gärna!

  2018-01-28 10:00:00 2018-01-28 11:00:00 40 Bostadsvisning Skorteby Mellangård 2, Mantorp 58,3776190928394, 58,3776190928394 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Bokad visning vänligen ring eller mejla mäklaren

  2018-01-30 00:00:00 2018-01-30 00:00:00 40 Bostadsvisning Skorteby Mellangård 2, Mantorp 58,3776190928394, 58,3776190928394 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Skorteby Mellangård 2, Mantorp

  Friliggande villa, 4 rok, 131m2 + 50m2 Pris: 2 095 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Planritning entréplan

  Planritning källarplan

  Planritning stall

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  45 829 kr/år

  Försäkring:

  9 200 kr

  Hushållsel:

  16 000 kr

  Uppvärmning:

  13 500 kr

  Renhållning:

  3 736 kr

  Samfällighet:

  1 014 kr

  Sotning:

  2 379 kr

  Försäkring är Gårdsförsäkring på Länsförsäkringar. Vi eldar med ved även på sommaren för varmvatten. I hushållselen ingår även elen till övriga byggander inkl. stall. där vi har ett elelement på i sadelkammaren på vintern. I renhållningen ingår tömning av trekammarbrunnen som ombesörjs av Mjölby kommun. I sotningen ingår även besiktning av skorsten och kanaler, vi har valt att fackman gör det årligen eftersom vi eldar med ved. I samfällighetsavgiften ingår snöröjningen. Vi har betalt 1014 kronor 2017.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 1 755 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 068 000 kr varav mark 225 000 kr

  Värdeår:

  1953

  Typ:

  120, Lantbruksenhet, bebyggd

  Skattesats:

  33.99

  Byggnad

  Tomtarea:

  26 345m2

  Grund:

  Källare

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system - vedpanna med elpatron samt kamin

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten - borrad källa, enskilt avlopp - 3 kammarbrunn med markbädd från -03.

  Energideklaration

  Energiklass:

  F

  Energikonsumtion:

  210 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola