Sundlingsvägen 3, Borensberg

Friliggande villa, 8 rok, 145m2 + 157m2 Pris: 2 950 000 kr

Centralt i Borensberg - Sundlingsvägen 3

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

I hjärtat av Borensberg ligger denna rymliga villa med många rum och många möjligheter. Stor inglasad altan och terrass med sol hela dagen och viss utsikt över Motala Ström. Stort härligt kök med plats för hela släkten. I sluttningsvåningen finns allrum, två sovrum, relaxrum samt stort hobbyrum. Vidbyggt garage med portautomatik. Del av villan har under årens lopp använts som herrekipering, bageri samt Bed & Breakfast. Uppvuxen trädgårdstomt, fint omgärdad av häckar, med bärbuskar, fruktträd och uteplats.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på entréplan: Hall med grafitgrått klinkergolv och vitt trätak. WC-rum med klinkergolv. Allrum med parkettgolv och burspråk. Matrum med svart- och vitrutigt golv. Vardagsrum med utgång till stor inglasad altan och terrass. Stort och rymligt kök med köksö, vita snickerier och praktiskt skafferi.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på ovanvåningen: Hall med laminatgolv.Duschrum med kaklad dusch och viss utsikt över Strömmen. Två sovrum med laminatgolv, varav ett har fransk balkong och ett har utsikt över Strömmen. Kattvind.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning på suterrängvåning: Entréhall med mörkgrått klinkergolv och skjutgarderob. Inre hall med textilmatta. Duschrum. Sovrum med parkettgolv och klädkammare. Sovrum med laminatgolv. TV-rum med textilmatta och utgång till insynsskyddad uteplats. Helkaklat relaxrum med klinkergolv och bubbelbadkar. Plats att bygga bastu på finns. Tvättstuga med torkrum. Stort hobbyrum i före detta butikslokal med stora fönster och egen ingång. Pannrum med bergvärmepump. Flera förråd och klädkammare. Vidbyggt garage med elport. Torpargrund under del av huset, med ingång utifrån.

Kök

Kök på entréplan: Golv: vit- och svartrutig plastmatta. Köksfabrikat: Smålandsköket. Köksluckor: vita. Matplats: plats för 12 personer, öppen planlösning. Utrustning: spishäll (Electro Helios, 2009), inbyggnadsugn (Gram med varmluft), fläkt (UPO, 2009), kombinerad kyl/frys (Två st Electrolux, 2016), diskmaskin (Electro Helios), inbyggd elgrill och skafferi.

WC-rum

WC-rum på entréplan: Golv: terracottafärgad klinker. Väggar: ljusgrön våtrumsmatta. Utrustning: toalett och tvättställ.

Duschrum

Duschrum på ovanvåningen: Golv: ljuslila våtrumsgolv. Väggar: ljus våtrumsmatta. Utrustning: toalett, dusch, tvättställ, fläkt och fönster.

Duschrum

Duschrum på souterrängvåning: Golv: brunt våtrumsgolv. Väggar: beige våtrumsmatta. Utrustning: toalett, dusch, tvättställ och fläkt.

Relaxrum

Relaxrum på souterrängvåning: Golv: beige klinker. Väggar: vitt kakel. Utrustning: bubbelbad. Plats finns att bygga bastu.

Tvättstuga

Tvättstuga på souterrängvåning: Golv: ljusbeige våtrumsgolv. Väggar: grått kakel + målad väv. Utrustning: tvättmaskin (Bosch, 2016), torktumlare (Whirlpool, 2017) och tvättho. Intilliggande torkrum.

Tomt

Tomtarea 1 015 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad sluttningstomt, trädgårdstomt med bärbuskar (vinbär, krusbär, vildsmultron, hallon, björnbär och rabarber), fruktträd (körsbär) och häckar.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1925

1988: Tillbyggnad av tvättstuga och garage. 2006: Bergvärme. 2009: Renovering av el. Renovering av kök. Inglasning av altan. 2017: Plåttak på tvättstugan. Installation av paxfläktar i badrummen. Skjutdörra på den inglasade altanen.

Uppvärmning

Vattenburet system - Bergvärme (Nibe Fighter 1215 - 2009)

TV & Internet

TV-antenn. Via radiolänk. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Borenet. Kostnad: 395 kr/månad.

Uteplats/Balkong

Uteplats 1: Inglasad altan om ca 20 m², läge sydväst. Uteplats 2: Terrass om ca 30 m², läge söder. Uteplats 3: Insynsskyddad uteplats om ca 8 m², läge väster.

Bilplats

Bilplats 1: Vidbyggt garage med portautomatik med plats för 1 bil. Mindre snickarbod finns i garaget. Bilplats 2: P-plats med plats för 1 bil.

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Klakorp 1:259

  Adress

  Sundlingsvägen 3 - Borensberg

  Kommun

  Motala

  Typ

  2 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1925

  Boarea

  145m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  157m2

  Tomtarea

  1 015m2

  Rum

  8 rok varav 4 sovrum

  Område

  Gamla delen av Borensberg

  Utgångspris

  2 950 000 kr

  20 345 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Lars Bjerlöw

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-375 69 50

  lars.bjerlow@lansfast.se Läs mer om Lars

  Extra kontaktperson

  Matilda Lindén

  Mäklarassistent

  0141-109857

  matilda.linden@lansfast.se Läs mer om Matilda

  Visning

  Är du intresserad?

  Sundlingsvägen 3, Borensberg

  Friliggande villa, 8 rok, 145m2 + 157m2 Pris: 2 950 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  45 600 kr/år

  Försäkring:

  7 800 kr

  Uppvärmning:

  27 600 kr

  Vatten/avlopp:

  10 200 kr

  Personer i hushållet: 5

  Pantbrev:

  7 st om totalt 2 250 000 kr

  Taxeringsvärde:

  892 000 kr varav mark 275 000 kr

  Värdeår:

  1942

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  33.84

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 015m2

  Grund:

  Torpargrund + platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Betongpannor + plåt på tillbyg

  Plåtarbete:

  Galvaniserad målad plåt

  Fönster:

  2-glas - kopplade, 3-glas samt enkelglas i butiksf

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburet system - Bergvärme (Nibe Fighter 1215 - 2009)

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  B

  Energikonsumtion:

  36 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola