Storgatan 14, Sösdala

Friliggande villa, 6 rok, 110m2 + 25m2 Pris: 1 295 000 kr

Tillfälle! Den gamla smedjan i Sösdala är till salu!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Ett mycket fräscht och välskött boende i centrala Sösdala med tillhörande smedja och ekonomibyggnader. Smedjan är en del av ett levande kulturarv och byggnaden är därför q-märkt. Vertyg och maskiner i smedjan tillfaller köparen.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan: Entréhall med laminatgolv. Avhängning för kläder. Gästtoalett med WC och handfat. Ljust badrum, renoverat 2005, med bubbelbadkar -11, dusch, tvättställ, WC, golvvärme -05, PAX-fläkt -07, bidé, plastmatta och väggmatta. Här finns även tvättmaskin -07 och torktumlare -05. Trappa till ovanvåning. Rymligt modernt kök i öppen planlösning med matplatsen. Köket är totalrenoverat 2005 med ljusa luckor i lantlig stil. Utrustning: spis, induktion -16, ugn -05, mikro -05, kyl fullhöjd -17, frys fullhöjd -17, diskmaskin -13/14, fläkt -05, stor köksö, spotlights. Laminatgolv, med trägolv under. Myshörna med braskamin (del av köket) TV-rum/vardagsrum med heltäckningsmatta. Huvudentré som inte används idag (”gatuentré”). Ovanvåning: Innerhall med laminatgolv och utgång till balkong. Sovrum 1 med laminatgolv. Sovrum 2 med laminatgolv. Sovrum 3 med heltäckningsmatta. WC med handfat, laminatgolv. Källare: Tre förrådsutrymmen. Vitkalkade väggar. Här finns ett frysskåp -16

Tomt

Vacker kringbyggd innergård.

Övriga byggnader

Den gamla smedjan är byggd i trä med tak av plåt samt eternit. Byggnadsyta ca 175 kvm. Denna byggnad inrymmer dels den gamla fina smedjan samt en äldre lägenhetsdel. Vidbyggt garaget finns mindre förrådsbyggnad om ca 20 kvm, byggd i trä med plåttak. Ässjans fläkt drivs med el för varmsmidesarbeten, gasaggregat (10L) för enklare värmning och slaglödning. Reparationsarbeten där svetsning förekommer finns ett flertal apparater såsom omformare, migsvets, portabel migsvets, portabel pinnsvets. En mängd handverktyg förutom självklara hammare och tänger finns i stort antal, pelarborrmaskin samt handborrmaskiner både el och batteridrivna, mejslar, nycklar osv. Vid slutet av 1800-talet låg smedjan i utkanten av Sösdala men är nu centralt belägen i samhället vilket ger närhet till flertalet serviceinrättningar. Fasaden ger ett välkomnande intryck och utrustningen inne i smedjan ger inspiration till att använda maskiner och verktyg för tillverkning av alla förekommande smidesarbeten

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1909

Skorsten 2005. Braskamin 2005. Fönster 2005. El och vatten 2005. Isolering 2005.

Uppvärmning

Fjärrvärme sedan 2009-10-15

TV & Internet

TV-antenn med boxer. Finns även parabol för Viasat som inte används. Internet via ADSL.

Bilplats

Garage om ca 60 kvm med två portar. Byggt i trä med plåttak.

** Allmänt om smedjan / Säljarens ord ** Vid slutet av 1800-talet låg smedjan i utkanten av Sösdala men är nu centralt belägen i samhället vilket ger närhet till flertalet serviceinrättningar. Fasaden ger ett välkomnande intryck och utrustningen inne i smedjan ger inspiration till att använda maskiner och verktyg för tillverkning av alla förekommande smidesarbeten som exempel staket, grindar, fönstergaller, även ljusstakar och liknande föremål. Säljarens ord: Det är med lite vemod jag nu skall lämna smedjan och inte minst alla mina kunder som bidragit till många trevliga stunder när saker o ting skall konstrueras och hitta lösningar på. Till Dig som övertar smedjan önskar jag och hoppas Du får lika roligt, spännande samt uppskattning jag fått under alla år. Vänligen Smerolf

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Vannaröd 7:26

  Adress

  Storgatan 14 - Sösdala

  Kommun

  Hässleholm

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  110m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  25m2

  Tomtarea

  740m2

  Rum

  6 rok varav 3 sovrum

  Område

  Sösdala

  Utgångspris

  1 295 000 kr

  11 773 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Ulf Norrman

  Mäklare / Spec.Jord & Skog

  0738-51 79 85

  ulf.norrman@lansfast.se Läs mer om Ulf

  Visning

  Är du intresserad?

  Storgatan 14, Sösdala

  Friliggande villa, 6 rok, 110m2 + 25m2 Pris: 1 295 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Planritning

  Storgatan 14 ep copy

  Storgatan 14 p copy

  Storgatan 14 smedja copy

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  19 136 kr/år

  Försäkring:

  2 717 kr

  Uppvärmning:

  12 117 kr

  Vatten/avlopp:

  1 422 kr

  Renhållning:

  1 472 kr

  Sotning:

  408 kr

  Underhåll:

  1000 kr

  Personer i hushållet: 2

  Årsförbrukning: 12 935 kWh (Varmvatten och värme) 7117 kWh (Hushållsel) Underhåll avser saltning av gångbanor, färg och fasadtvätt med mera.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 660 000 kr

  Taxeringsvärde:

  548 000 kr varav mark 112 000 kr

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  33.16

  Byggnad

  Tomtarea:

  740m2

  Grund:

  Källare samt torpargrund

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Plåt

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme sedan 2009-10-15

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten och avlopp

  Övrigt:

  Centraldammsugare från 2005. Flaggstång. Kassaskåp. Nya stammar i bostadshuset. Ny el i bostadshuset.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Energikonsumtion:

  93 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola